Odpowiedz do tematu
:
Ostatnio zmieniony przez goral35 2012-02-08, 19:49, w całości zmieniany 1 raz
dokonałem oględzin raz jeszcze i nic, nigdzie nic nie ma żadnego logo czy jakiejś cechy. oprócz napisu na kole zębatym na którym widnieje napis zwiezda ( pisane cyrylicą ) i trzy gwiazdki prócz tego nic a nic co mogło by zdradzać wiek zegarka, Jutro wrzucę dokładne zdjęcie
Ostatnio zmieniony przez goral35 2012-02-08, 19:49, w całości zmieniany 1 raz
:
Musze z tego miejsca dokonać sprostowania. Od pierwszej chwili aż do teraz byłem przekonany że ta zwiezda to Kumotra pmwas a tu widzę że suwenirem chwali się Kris. Więc Graty Ja tak z rozpędu wszystkie forumowe zwiezdy tudzież kirowki których nie jestem właścicielem przypisuję koledze pmwas
:
Ostatnio zmieniony przez pmwas 2012-02-08, 21:10, w całości zmieniany 1 raz
Powoli, spokojnie - wszystkiego nie kupię . Skoro już zgarniam wszystkie pabiedy z lat '40 wystawione w sensownych cenach, to Zwiezdy i kirowki muszę poodpuszczać, bo nie wyrobię. Dość powiedzieć, że w tej chwili czekam na 3 Pabiedy (transakcje w różnym stopniu realizacji). Wiecie o jednej (CzCzZ '49), ale są jeszcze dwie, z których jedna to murowany hicior, tylko nie chcę "zapeszać", bo sprawa jest z różnych względów skomplikowana
Ostatnio zmieniony przez pmwas 2012-02-08, 21:10, w całości zmieniany 1 raz
Ну, погоди!
:
...i brawo ten Pan
a tu poglądowo fotki gwiazdek, u dołu są też lipne http://photo.qip.ru/users.../150068232/all/
pmwas napisał/a: |
Powoli, spokojnie - wszystkiego nie kupię . |
...i brawo ten Pan
a tu poglądowo fotki gwiazdek, u dołu są też lipne http://photo.qip.ru/users.../150068232/all/
:
Zaglądałem tu i do Gordona. Dosyć sporo tych Zwiezd było.
Musze kiedyś swoje obfotografować.
Pmwas - może zostawiłbys troche tych Pobied z '40 lat?
Spam napisał/a: | ||
...i brawo ten Pan a tu poglądowo fotki gwiazdek, u dołu są też lipne http://photo.qip.ru/users.../150068232/all/ |
Zaglądałem tu i do Gordona. Dosyć sporo tych Zwiezd było.
Musze kiedyś swoje obfotografować.
Pmwas - może zostawiłbys troche tych Pobied z '40 lat?
:
Szczęście mam że ja na te wristłocze nie choruję, bo od tej konkurencji to bym po nocach nie spał
:
Ostatnio zmieniony przez pmwas 2012-02-08, 21:49, w całości zmieniany 2 razy
NIE! NIE! NIE! !!!!!!!!! No dobrze, moge obiecać, że tego, co mam w nadmiarze i/lub w ładnych stanach już nie będę kupował, czyli jak sie trafi kolejna czCzZ 4-49 lub 1MCzZ 2-49 to "puszczę".
Ostatnio zmieniony przez pmwas 2012-02-08, 21:49, w całości zmieniany 2 razy
Ну, погоди!
:
Daj tylko znać to sam je przygarnę
pmwas napisał/a: |
NIE! NIE! NIE! !!!!!!!!! No dobrze, moge obiecać, że tego, co mam w nadmiarze i/lub w ładnych stanach już nie będę kupował, czyli jak sie trafi kolejna czCzZ 4-49 lub 1MCzZ 2-49 to "puszczę". |
Daj tylko znać to sam je przygarnę
:
Ostatnio zmieniony przez Maxio 2012-02-09, 09:59, w całości zmieniany 2 razy
własnie człowiek nie ma szans upolować czegokolwiek jak takie drapieżniki wokół grasują
poniżej zdjęcie werku mojej pierwszej zwiezdki, dziwny ten werk bez sygnatur i tylko ze szlifem genewskim ( chyba tak to się nazywa ale mogę się mylić
Ma feler z wałkiem bo kupiłem jako niesprawną a po nakręceniu bezpośrednio pięknie zaczeła cykać co mnie ucieszyło niezmiernie
tylko ile staruszka ma lat ??50 ??
Poprawiłem zdjęcie
poniżej zdjęcie werku mojej pierwszej zwiezdki, dziwny ten werk bez sygnatur i tylko ze szlifem genewskim ( chyba tak to się nazywa ale mogę się mylić
Ma feler z wałkiem bo kupiłem jako niesprawną a po nakręceniu bezpośrednio pięknie zaczeła cykać co mnie ucieszyło niezmiernie
tylko ile staruszka ma lat ??50 ??
Poprawiłem zdjęcie
Ostatnio zmieniony przez Maxio 2012-02-09, 09:59, w całości zmieniany 2 razy
:
O to to
goral35 napisał/a: |
własnie człowiek nie ma szans upolować czegokolwiek jak takie drapieżniki wokół grasują
|
O to to
:
Ktoś w końcu musi ten rezerwat budować a wy byście chcieli jedynie kłusowniczą gospodarkę prowadzić
Ostatnio zmieniony przez Spam 2012-02-09, 12:42, w całości zmieniany 1 raz
Aronus napisał/a: | ||
O to to |
Ktoś w końcu musi ten rezerwat budować a wy byście chcieli jedynie kłusowniczą gospodarkę prowadzić
Ostatnio zmieniony przez Spam 2012-02-09, 12:42, w całości zmieniany 1 raz
:
goral35, Biorąc pod uwage brak charakterystycznej dla starszych K18 tulejki na wałek z boku mechanizmu, jest to koniec lat '50, początek '60. Choć dziwne, że bez sygnatur - widac, takie też robili
Ну, погоди!
:
dzięki za podpowiedź
:
Ostatnio zmieniony przez pmwas 2012-02-09, 16:35, w całości zmieniany 1 raz
Jest jeszcze możiwość, ze mostek bębna został wymieniony, choć większość tych mostków i tak ma nabite logo. Jednak zauwaz, ze paski wyraźnie nie pasują (drobne przesunięcia to nic, ale tu są bardzo duże), wiec być może mostek został wymieniony, np z powodu zużycia łożyska bębna. Tak czy inaczej nie zmienia to szacowanej daty produkcji. Napisy na K18 migrowały z czasem (np późne UCzZ mają je tylko na mostu bębna), więc może akurat tak się złożyło, ze trafiy sie dwa gładkie mostki, kto wie
Ostatnio zmieniony przez pmwas 2012-02-09, 16:35, w całości zmieniany 1 raz
Ну, погоди!
:
Ostatnio zmieniony przez Spam 2012-02-09, 19:25, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
Ciekawostka ale przy K-43. miałem mechanizm gdzie sygnatury wybite zostały wewnątrz mechanizmu - od strony beczki ale był to zapewne jednostkowy przypadek prawdopodobnie wynikający z obecności zbyt dużego stężenia C2H5OH
... a tak z ciekawości bo żadnej gwiazdki nie mam ... pod tarczą są może jakieś sygnatury? wiem że przy ruskich to może naiwne pytanie
... a tak z ciekawości bo żadnej gwiazdki nie mam ... pod tarczą są może jakieś sygnatury? wiem że przy ruskich to może naiwne pytanie
Ostatnio zmieniony przez Spam 2012-02-09, 19:25, w całości zmieniany 1 raz