Było na forum?
Szukajka mi nie znalazła więc daję.
To Nautilus czyli limitka czeskiego forum Chronomag.
Koperta 42 mm, szafir z zielonym AR (obustronnym), nieruchomy bezel i sekundnik w kształcie śruby. Indeksy, wskazówki i sekundnik z kolorze czerwonego złota.
W środku Unitas 6498.
Cena 25 000 koron czeskich i tylko 33 sztuki.
Parę fotek na Watches by SJX no i oczywiście na samym forum.
Niestety tam trzeba być zalogowanym żeby je zobaczyć.
Jak Wam się widzi?
Odpowiedz do tematu
: Nautilus - forumowa limitka po czesku
:
Ostatnio zmieniony przez wielebny 2013-03-01, 17:48, w całości zmieniany 1 raz
Inne podejście do zegarka forumowego, fajna śruba sekundnika.
Całość mało mnie przekonuje( pewnie przez rzymskie indeksy), no ale ja mam zryty gust
Całość mało mnie przekonuje( pewnie przez rzymskie indeksy), no ale ja mam zryty gust
Ostatnio zmieniony przez wielebny 2013-03-01, 17:48, w całości zmieniany 1 raz
:
Podoba mi się dekiel... i w sumie to chyba wszystko.
20mm między uszami w tak dużym zegarku.
20mm między uszami w tak dużym zegarku.
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Kilka szczegółów bym zmienił, ale generalnie fajny.
Śruba bardzo mi się podoba, a całościowo zegarek mógłby być z mosiądzu albo pozłacany, bardziej by pasowało to na taką limitkę
Śruba bardzo mi się podoba, a całościowo zegarek mógłby być z mosiądzu albo pozłacany, bardziej by pasowało to na taką limitkę
Pozdrawiam
Jarek
Jarek
:
Nosilbym. Podoba sie.
:
Ostatnio zmieniony przez Woytec60 2013-03-01, 18:13, w całości zmieniany 1 raz
Chociaż też nie lubię rzymskich cyfr na indeksach to tu nawet ujdą, jakoś pasują mi do całości.
20mm na pasek rzeczywiście wydaje się za mało ale mam dwa większe z takimi uszami, Sumo i Somesa i jakoś dają radę
Koperta trochę jak Xicorr Circle ale ta czeska ma fajniejsze uszy, Xicorr ma je za wąskie, za cienkie.
Ni i sekundnik robi dobrą robotę
Ogólnie nosiłbym, nawet często.
20mm na pasek rzeczywiście wydaje się za mało ale mam dwa większe z takimi uszami, Sumo i Somesa i jakoś dają radę
Koperta trochę jak Xicorr Circle ale ta czeska ma fajniejsze uszy, Xicorr ma je za wąskie, za cienkie.
Ni i sekundnik robi dobrą robotę
Ogólnie nosiłbym, nawet często.
Ostatnio zmieniony przez Woytec60 2013-03-01, 18:13, w całości zmieniany 1 raz
:
Fajny On pewnie nosiłbym
:
patrzac na profil koperty, to nie wiem, czy byscie tak nosili
beceen | ***** ***
:
A co, prodiż?
Są grubsze
Są grubsze
:
Tarcza mi się podoba, koperta na nie, kanciaste uszy bez profilowań, na lunecie wypusty imitujące nity są kiepsko wykonane.
:
On chyba jednak nie jest taki gruby... wydaje się, że tak max 1.6 ma..
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Sympatyczny. Na pewno nie pasuje mi tu koronka .. Ale ogólnie plus. Nosiłbym.
:
Właściwie to mam pytanko czy macałeś cyrkla - bo moim zdaniem wcale nie są za cienkie naprawdę sie bronią podkreślając kształt koperty a nie dominując ją ---ale to tylko IMHO
A czy możesz jakoś rozwinąć swoja uwagę?
Woytec60 napisał/a: |
Xicorr ma je za wąskie, za cienkie. |
Właściwie to mam pytanko czy macałeś cyrkla - bo moim zdaniem wcale nie są za cienkie naprawdę sie bronią podkreślając kształt koperty a nie dominując ją ---ale to tylko IMHO
beceen napisał/a: |
patrzac na profil koperty, to nie wiem, czy byscie tak nosili |
A czy możesz jakoś rozwinąć swoja uwagę?
:
a ile to jest na polskie te 25k koron ?
Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
Odpowiedz do tematu
3tys pln
Pozdrawiam
Jarek
Jarek