Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 31 Dołączył: 19 Mar 2010 Posty: 5768 Skąd: ta Pani tutaj?
#1 Wysłany: 2011-09-07, 19:40 Vintage Slava Beczka z grilla
Mialem taka slavke w gratkach (kiedys od iksa dostalem cala koperte roznych trupow).Byla zmeczona i nie chodzila.W srodku zasyfiony 2414 - odzyl po szybkim rozebraniu i czyszczeniu "z grubsza", po dodaniu kropelki smaru tu i owdzie.
Nie wiedzialem co zrobic z tarcza.Wygladala tak:
Po paru sekundach z papierem sciernym wygladala tak:
Wrzucilem ja do kawy,ale bylem zbyt niecierpliwy.Postanowilem wiec przytrzymac ja kombinerkami, i pare razy rozgrzac Zippo, po czym wrzucic do zimnej wody.Zrobilem tak z 4-5 razy.Potem starlem delikatnie palcem czesc powloki,zeby nie byla zbyt rownomierna i srubokretem zdrapalem nalot z indeksow.Pasek uszylem z plecaka kostki.Efekt:
_________________ "Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
Ostatnio zmieniony przez Janek 2011-09-07, 19:40, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 5 razy Wiek: 53 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 363 Skąd: Kraków
#5 Wysłany: 2011-09-07, 20:03
Svedos napisał/a:
Ale wygląda i to się liczy, ważne że kogoś (Janka) cieszy i jest zadowolony, ważne że zrobił to sam własnym "rencymi"
I to już kolejny raz tymi rencymi coś kombinuje... I super!
Ale osoby postronne tego:
Cytat:
Wrzucilem ja do kawy,ale bylem zbyt niecierpliwy.Postanowilem wiec przytrzymac ja kombinerkami, i pare razy rozgrzac Zippo, po czym wrzucic do zimnej wody.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 4 razy Wiek: 42 Dołączył: 21 Wrz 2010 Posty: 1682 Skąd: Warszawa
#10 Wysłany: 2011-09-07, 20:37
ja bym jeszcze sugerował Janek wywalić część indeksów , zostaw tylko 9,12,3,6 i jeszcze coś podziałaj - może np. zrobić czerwone wskazówki ? Coś bym tu jeszcze ożywił, bo lekko monotonnie jest, ale walcz dalej i nie słuchaj wiaderkowych melepet co to nigdy nie modziły a marudzą
Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 31 Dołączył: 19 Mar 2010 Posty: 5768 Skąd: ta Pani tutaj?
#11 Wysłany: 2011-09-07, 20:44
pomyslownik napisał/a:
ja bym jeszcze sugerował Janek wywalić część indeksów , zostaw tylko 9,12,3,6 i jeszcze coś podziałaj - może np. zrobić czerwone wskazówki ? Coś bym tu jeszcze ożywił, bo lekko monotonnie jest, ale walcz dalej i nie słuchaj wiaderkowych melepet co to nigdy nie modziły a marudzą
Indeksy chcialem wywalic,ale odciskane sa,cholera
Ale ze wskazowkami to nie jest zly plan!Trzeba bedzie cos pokombinowac jutro jak sie jasno zrobi
Dzieki za opinie i prosze, pamietajcie - to jest kolejny "projekt nuda",zeby czyms zajac rece
Ostatnio robie projekty destro,bo czesci ktore mam na stanie sa "destro"
_________________ "Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
Ostatnio zmieniony przez Janek 2011-09-07, 20:47, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: kot Pomógł: 4 razy Wiek: 42 Dołączył: 21 Wrz 2010 Posty: 1682 Skąd: Warszawa
#12 Wysłany: 2011-09-07, 21:02
Jak wyciskane to gorzej, trudno, a wskazówki możesz malnąć, jeszcze można by pokombinować jak kiedyś Strix z seikaczem - czyli cała tarcza na ciemno z indeksami łącznie