#1 Wysłany: 2015-05-10, 21:48 Zegarek na co dzień - niebieska tarcza [ok. 400 zł]
Witam,
poszukuję jakiegoś fajnego zegarka w okolicy 400 zł. Najbardziej podoba mi się srebrna koperta i bransoletka, a do tego niebieska tarcza. Do gustu przypadła mi Omega filmowego Bonda. Może istnieje jakiś tańszy zegarek, który jest do niej podobny? Znalazłem Festina F16817/2 oraz Casio EF-562D (są jakieś różne wersje, które nie wiem czym się różnią) - te wydają się ok, ale chętnie przejrzę jakieś inne propozycje. Obwód mojego nadgarstka wynosi 17-18 cm. Mile widziane szafirowe szkło i niska waga, ale to raczej cechy droższych zegarków.
Jestem kompletnym laikiem, dlatego proszę Was o pomoc!
Pozdrawiam serdecznie
Ostatnio zmieniony przez Sn1PeR 2015-05-10, 21:52, w całości zmieniany 1 raz
Zdecydowanie Mako najbardziej mi się podoba. Są jakieś różnice między nim, a Rayem pomijając cyfry?
Na alledrogo aktualnie jest wystawiony Mako, warto brać?
Jak z zegarkami w moim budżecie o takiej stylistyce?
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#7 Wysłany: 2015-05-11, 16:45
Sn1PeR napisał/a:
Są jakieś różnice między nim, a Rayem pomijając cyfry?
Indeksy, wskazówki, cyferki na bezelu - kosmetyka
Natomiast tarcza w Rayu jest obłędna, znaczy w niebieskim, ta w starym mako sie nie umywa nawet. No i bransoletka ciut fajniejsza w Rayu, ale to juz kwestia co sie komu podoba
Sn1PeR napisał/a:
Na alledrogo aktualnie jest wystawiony Mako, warto brać?
Zależy jaki stan i cena.
Sn1PeR napisał/a:
o takiej stylistyce
Znaczy z subtarczkami chrono?
No to raczej jakiś Casio Edifice, np. taki jak wspominałeś EF-562D-2A albo ciut droższy EFR-527D-2A
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
Cena bardzo fajna, ale tyle paprochów na zdjęciach, że ciężko zobaczyć, czy to czasem nie rysy, w tym jedna mocno widoczna na szkle Trzeba by dopytać i jak to faktycznie paprochy a nie rysy to ja bym brał
No i to bigmak, znaczy Big Mako, kolejna wersja i sporo większa, ale za to jeszcze fajniejsza, niektórzy wręcz twierdzą, że to million dolar watch
Na nadgarstek 17-18 by akurat pasował, ale bardzo lekki (a wspominałeś na początku że na tym Ci zależy) to on nie jest
/edit: doczytałem, że ma jakieś ryski faktycznie... jeśli niewielkie to przy aktualnej cenie i tak jest dobrze, ale to licytacja, więc nie wiadomo za ile pójdzie.
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
Ostatnio zmieniony przez goTomek 2015-05-11, 17:28, w całości zmieniany 1 raz