zamieniać chrono na gralla czy nie zamieniać (moralniak)
Odpowiedz do tematu

: zamieniać chrono na gralla czy nie zamieniać (moralniak)
Kumotry mam znoka i tak naprawdę sam nie wiem co mam robić, znaczy się mam dylematy moralno wewnętrzne.
Od zawsze chciałem mieć Omega Seamaster 300m, ale mój wewnętrzny burak mówi mi po co ci zegarek który używany (tylko taki wchodzi w grę) jest droższy niż auto twojej kobiety i ma placki lumy jak pospolity SKX a kajdan ma wybitnie cygański ;) a w dodatku przekracza mój punkt moralniaka który jest ustawiony na 3k

No ale ostatnio na sąsiednim forum pokazały się chyba dwie takie omegi w cenie do 6k i tak sobie wymyśliłem że jak bym sprzedał swojego chroniacza którego i tak często nie noszę ale za to go lubię bo to moje jedyne chrono i po prostu mi się podoba ten Hami.

Tak więc jak bym go sprzedał i dołożył tak ze 3k to bym się zmieścił w moralniaku, bo wydaje tylko 3k a drugie 3k to tak de facto nie kasa tylko moje obecne chrono (wiem wiem pokrętne tłumaczenie ale zawsze sobie trzeba jakieś znaleźć)

Coś byśta zrobili na moim miejscu????

Ostatnio zmieniony przez Ptaku 2015-12-16, 20:35, w całości zmieniany 2 razy
:
Ptaku, akurat ta Omega jest bszytkajakkupapojagodach :złośliwiec: IMHO. Więc dla mnie dylematu nie ma.

:
Zamienić ładne chrono na toto - to byś musiał chyba najpierw czołem we framugę z rozpędu yebnonć.

:
Zgadzam się z czcigodnymi przedmówcami pifko

:
Ptaku, wyluzuj... ta Omega jest brzydka jak spalony akordeon a Hami... no cóż nosiłbym a ja nie przepadam za chrono...

Nieczynne z powodu że zamknięte
:
Może ja się nie znam ale ten Hami jest pikny, a Omega takase. hmmm

:
Wiedziałem że na was można liczyć :))

:
Ptaku, to Tobie ma się podobać a nie innym. To Ty będziesz nosił ten zegarek, a nie przedmówcy.
Dlatego, jeżeli Ci się podoba, to zamieniaj. Tyle mojej rady ;) . It's your call!

PS
Wybrałbym Omegę, bardziej mi się podoba. Ale jak wiadomo, de gustibus...

Antisocial and faceless...
:
OMG...ta łamaga jest przepaskudna....co prawda hami taż nie w moim typie...ale i tak wyglada na 3xdroższy zegarek niż simaster nono :/ i ta tarcza z drukarenki nono facepalm

Ostatnio zmieniony przez pdrog 2015-12-16, 20:47, w całości zmieniany 1 raz
:
Ptaku sądzę, że kupisz i zaraz Ci się znudzi a Hamilton to fajny zegar.

Pozdrawiam
Marcin/kornel91

Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
A mnie ten Opel się podoba :)
A skoro to Twój grall to nie ma co się zastanawiać tylko gonić Hamiego i dołożyć te marne 3k. :))
Ciekawe jakby odpowiedział Tomek i inni gdyby to był ich grall ;)

Ostatnio zmieniony przez tomaliusz 2015-12-16, 20:49, w całości zmieniany 1 raz
:
Jak można sprzedać chrono?! plask No chyba, że wymieniamy na inne chrono :twisted:

:
Ptaku napisał/a:
Wiedziałem że na was można liczyć :))

Masz jak w banku :))

Chyba że chcesz żeby ci w kici-prestiżowym wyjechać ?
Kolego, Hamilton to mało znana marka, hermetyczna i nie roztacza prestiżu. Za to Omega - nawet jeśli ci się nie podoba i jest brzydka - będzie rozpoznawalna i wzbudzi szacunek.

hmmm :D

:
To może taki maly grall bo duzy to niebieska AT ewentualnie Milgauss ale te zegarki są poza moim zasięgiem a nawet gdyby były to nie dał bym tyle papiera za zegarek.

Co do Omegi to tylko moralniak mnie powstrzymuje dla mnie 6k to naprawdę dużo kasiory i on strasznie krzyczy że nie wypada.

Ostatnio zmieniony przez Ptaku 2015-12-16, 20:53, w całości zmieniany 1 raz
:
A ja bym brak Omege :)
Ten Ham nie bardzo mi sie widzi.

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum