Odpowiedz do tematu
: Steinhart bronze jako EDC
jak myślicie - zegarek z kopertą w bronzie nadaję się na EDC czy będzie zbyt miękki ? Myślę konkretnie o Steinharcie. Raczej jestem typem, który nie lubi ciągłych zmian
:
Nie nadaje się.
Oczywiście możesz nosić codziennie i nie popsuje się ale po dłuższym użytkowaniu koperta będzie wyglądac mniej więcej tak
https://www.google.pl/sea...+watches+patina
Brąz, mosiądz, takie zegarki fajnie wyglądaja jak się je trzyma w pudełeczku i zakłada raz na jakis czas, na EDC absolutnie nie.
Bierz któregoś stalowego Stenka, są świetne.
Oczywiście możesz nosić codziennie i nie popsuje się ale po dłuższym użytkowaniu koperta będzie wyglądac mniej więcej tak
https://www.google.pl/sea...+watches+patina
Brąz, mosiądz, takie zegarki fajnie wyglądaja jak się je trzyma w pudełeczku i zakłada raz na jakis czas, na EDC absolutnie nie.
Bierz któregoś stalowego Stenka, są świetne.
:
Potwierdzam w całej rozciągłości - latem jak Ci się ręka zacznie pocić to masz zielone ślady obligatoryjnie na nadgarstku, dodatkowo w miejscach w których koperta będzie Ci się stykać ze skórą będzie się inaczej przebarwiać - to skutek reakcji brązu/mosiądzu z solą znajdującą się na wyposażeniu potu - zapach takiej "patynującej na ręce" koperty też jest "dziwny" i nie każdemu odpowiada.
Woytec napisał/a: |
Nie nadaje się.
Oczywiście możesz nosić codziennie i nie popsuje się ale po dłuższym użytkowaniu koperta będzie wyglądac mniej więcej tak https://www.google.pl/sea...+watches+patina Brąz, mosiądz, takie zegarki fajnie wyglądaja jak się je trzyma w pudełeczku i zakłada raz na jakis czas, na EDC absolutnie nie. Bierz któregoś stalowego Stenka, są świetne. |
Potwierdzam w całej rozciągłości - latem jak Ci się ręka zacznie pocić to masz zielone ślady obligatoryjnie na nadgarstku, dodatkowo w miejscach w których koperta będzie Ci się stykać ze skórą będzie się inaczej przebarwiać - to skutek reakcji brązu/mosiądzu z solą znajdującą się na wyposażeniu potu - zapach takiej "patynującej na ręce" koperty też jest "dziwny" i nie każdemu odpowiada.
Nieczynne z powodu że zamknięte
:
Ostatnio zmieniony przez KubaCK 2016-01-05, 16:03, w całości zmieniany 1 raz
Woytec, a czyszczenie ?
http://forums.watchuseek....ner-770888.html
Bardziej martwiłem się o to że koperta będzie zbyt delikatna.
Daito, ciekawe uwagi - w ogóle by mi nie przyszło na myśl, że nawet wejdzie w reakcje z potem ...
http://forums.watchuseek....ner-770888.html
Bardziej martwiłem się o to że koperta będzie zbyt delikatna.
Daito, ciekawe uwagi - w ogóle by mi nie przyszło na myśl, że nawet wejdzie w reakcje z potem ...
Ostatnio zmieniony przez KubaCK 2016-01-05, 16:03, w całości zmieniany 1 raz
:
Oj wejdzie... z tym że w/g mnie to barwienie ręki nie jest tak wkurzające jak nierównomierna patyna na kopercie.
Czyści się stosunkowo prosto - jeśli to diver do wody z odrobina kwasku cytrynowego wrzucasz i gitara, jeśłi nie diver i WR iluzoryczny to szmatką nasączona w/w roztworem... ale nie po to się kupuje zegarek z brązu/mosiądzu żeby się błyszczał jak psu jajka w mroźna noc jak chcesz błyszczący to jakieś PVD w złocie szukaj, albo złota koperta.
KubaCK napisał/a: |
Daito, ciekawe uwagi - w ogóle by mi nie przyszło na myśl, że nawet wejdzie w reakcje z potem ... |
Oj wejdzie... z tym że w/g mnie to barwienie ręki nie jest tak wkurzające jak nierównomierna patyna na kopercie.
Czyści się stosunkowo prosto - jeśli to diver do wody z odrobina kwasku cytrynowego wrzucasz i gitara, jeśłi nie diver i WR iluzoryczny to szmatką nasączona w/w roztworem... ale nie po to się kupuje zegarek z brązu/mosiądzu żeby się błyszczał jak psu jajka w mroźna noc jak chcesz błyszczący to jakieś PVD w złocie szukaj, albo złota koperta.
Nieczynne z powodu że zamknięte
:
Daito, właśnie nie chcę żeby się błyszczał jak psu jajca - dlatego brakuje mi śmiałości do złota Jeszcze Alpinę ze złotymi wskazówkami bym przeżył, ale to inna półka cenowa
:
Kuba mam maraneza z mosiadzu. Sam go postarzalem. Świeżo po zakupie nosilem go non- stop. Zalezy co lubisz. Jesli masz ochote na vintagelook czemu nie.
[ Dodano: 2016-01-05, 17:42 ]
Po ubrudzeniu:
Po polerce:
[ Dodano: 2016-01-05, 17:42 ]
Po ubrudzeniu:
Po polerce:
"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
:
Apa13, chciałbym coś oryginalnego Dlatego bronze mnie zainteresował
:
Ja polecam.
:
Będę myślał Generalnie jak zwykle pomysłów milion.
Steinhart bronze
albo
Steinhart rzymianka
Wady powyższych - ręczny naciąg i brak wodoszczelności - niby nie potrzebuję ale nie chcę się stresować jak myję ręce albo pada deszcz
lub
Ocean One black
Wada - tylko 42 mm
lub
Gerlach kosmonauta + jakiś tańszy pilot lub diver
Wada - wolałbym automat
lub
Roamer moon phase
No piękny jest. Ale również ma sporą wadę - wysoka cena jak za kwarca.
Ale chyba najbardziej jestem za bronzem - myślę o nim od paru tygodni. A reszta pojawiła się bo zawsze tak mam zanim kupię
Ale kosmonauta też mi siedzi w głowie - tylko nie za bardzo mam pomysł po co mi.
Steinhart bronze
albo
Steinhart rzymianka
Wady powyższych - ręczny naciąg i brak wodoszczelności - niby nie potrzebuję ale nie chcę się stresować jak myję ręce albo pada deszcz
lub
Ocean One black
Wada - tylko 42 mm
lub
Gerlach kosmonauta + jakiś tańszy pilot lub diver
Wada - wolałbym automat
lub
Roamer moon phase
No piękny jest. Ale również ma sporą wadę - wysoka cena jak za kwarca.
Ale chyba najbardziej jestem za bronzem - myślę o nim od paru tygodni. A reszta pojawiła się bo zawsze tak mam zanim kupię
Ale kosmonauta też mi siedzi w głowie - tylko nie za bardzo mam pomysł po co mi.
:
Popatrz na Armidy, Helsony, Maranezy. Może cos Ci wpadnie w oko?
[ Dodano: 2016-01-05, 21:23 ]
Kosmonauta nie jest to zegarek EDC. Nie wyobrazam sobie go w bardzo wielu sytuacjach. No i musisz uzywac dwóch rak do sprawdzenia godziny.
[ Dodano: 2016-01-05, 21:23 ]
Kosmonauta nie jest to zegarek EDC. Nie wyobrazam sobie go w bardzo wielu sytuacjach. No i musisz uzywac dwóch rak do sprawdzenia godziny.
:
Odpowiedz do tematu
Apa13, liczyłem że mi ktoś ułatwi i pomoże coś usunąć z listy a Ty w drugą stronę dzięki!
A tak na serio - już przeglądam
A tak na serio - już przeglądam