Eterna Vaughan za i przeciw
Odpowiedz do tematu

: Eterna Vaughan za i przeciw
Cały weekend myślę nad zakupem tego modelu. Niestety nigdy nie widziałem go na żywo :głową w mur:
Kusi mnie strasznie , in-hous w środku i piękna wypukła tarcza w cenie ok 1300$
Podoba mi sie wersja z ciemną tarczą , w sieci głownie fotki w słabej jakości :wkurzony:

Może któryś z kolegów oglądał i macał dokładnie na żywo?

białą wersja na lepszym zdjeciu

Ostatnio zmieniony przez mazik77 2016-01-18, 09:56, w całości zmieniany 1 raz
:
A nie lepiej jakiegoś Orient Stara? Też inhouse, też fajne, a w tej cenie kupisz dwa ;) No prawie dwa.

Ostatnio zmieniony przez Iks 2016-01-18, 10:05, w całości zmieniany 2 razy
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Za: Logo na tarczy,
Przeciw: paskudna IMO data i całokształt niewiele się różni od orienta bambino za ułamek ceny eterny :popcorn:

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Albert Einstein
:
In-haus na tak, dziadkowy wygląd na nie. Jest klasyczny do bólu, jak Mona Lisa.

:
Chyba bym wolał sobie sprawić Orienta Bambino . Na tych zdjęciach nie zachwyca .

:
mazik77, dolar drogi nie szkoda 5 k ? IMO nie warto.

Pozdrawiam
Marcin/kornel91

Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
Trochę szkoda ale od bardzo dawna męczy mnie ten klasyczny model , a nie wiadomo czy niestety dolar niedługo nie będzie jeszcze droższy...

[ Dodano: 2016-01-18, 12:39 ]
na tapecie jeszcze jest taki model z całkiem innej bajki :

:
To chrono zajefajne!
Klasyk zresztą też - a porównywanie go do Bambino, świadczy IMO o tym, że Osoby albo nie widziały Bambino, albo żadnej Eterny na żywo...

:
Z całym szacunkiem dla Orienta, nawet nie komentuję tego porównania :)
Zobaczcie na filmiku jak wygląda w Eternie in-house a jak w Bambino ...

https://www.youtube.com/watch?v=UcdQgYPLOdY

Co do chrono to mam obawy co do koloru, bo nie mam pojęcia jak będzie wygladał na żywo hmmm

:
Darowałbym sobie reklamę Eterny z renderami .. ale jak tak kupujesz zegarki po obejrzeniu taki reklamówek to nie mam nic do dodania , bo kto bogatemu zabroni :D

Maras68
[Usunięty]
:
Z_bych napisał/a:
Jest klasyczny do bólu, jak Mona Lisa.

za takiego zwyklaka nie dałbym tyle kasy :foch:

:
Rudolf, a jak inaczej chialbys zobaczyc pracujący mechanizm od środka ? można chyba tylko na takich własnie reklamówkach.

Akurat w tym modelu mechanizm to jeden z głównych atutów i ma spory wpływ na cene tego zegarka.
A minusem jest to że jest mało zdjęć i praktycznie 0 filmów w sieci tego modelu :(

Maras68
[Usunięty]
:
mazik77 napisał/a:
Z całym szacunkiem dla Orienta, nawet nie komentuję tego porównania :)

gryzie cię orient kłalita :?: :złośliwiec:

[ Dodano: 2016-01-18, 13:23 ]
kornel91 napisał/a:
mazik77, dolar drogi nie szkoda 5 k ? IMO nie warto.

KORNEL pifko

:
Chyba jedynym kryterium wyboru zegarka nie jest jego zewnetrzny wyglad ?
Bo mam takie wrażenie jak czytam "za takiego zwyklaka nie dałbym tyle kasy"
Oczywicie no offence.

:
A jeśli chodzi o pracę mechanizmu to oczywiście ten filmik poglądowy jest okejas .
Tylko jak się nie zajrzy pod skorupę to widać to co widać nie ? Czyli głównie patrzymy na tarczę, wskazówki, kopertę i jak dekiel przeszklony to na mechanizm z ograniczeniem znaczy to co widać .

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum