Witam,
Jak widac to moj pierwszy watek i post na Waszym Forum - dlatego pozdrawiam szanowne Towarzystwo
Tak zamieszaliscie mi w glowie watkami o "wiadomych" czasomierzach, ze troche sie napalilem na kolejny zakup
Nie chcialbym jednak tego zrobic zbyt pochopnie i czegos sknocic (kupujac np. cos na Allegro i przeplacajac lub trafic na jakis "szajs").
Co np. sadzicie o zegarkach MM i Parnis obecnie tam wystawianych (nie wiem czy moge podac link lub ksywke sprzedajacego, czy na przyklad numer aukcji?)
Czytam rowniez o "pewniakach" z eBaya i zastanawiam sie, czy nie pojsc w tym kierunku. Czy jednak wtedy cala otoczka celno/podatkowa nie dobije mnie cenowo?
Czyli reasumujac - prosze o pomoc w zakupie pierwszego sikora MM lub Parnis
Odpowiedz do tematu
: Wybor miejsca zakupu pierwszego "Chinczyka"
:
Proponuje zobaczyć moją ofertę w bazarku...
Pzdr
Spinner
Pzdr
Spinner
:
Witam,
A jak sie ma sprawa z oplatami na granicy (clo, Vat) za sprowadzane sztuki, jesli mozna zapytac
A jak sie ma sprawa z oplatami na granicy (clo, Vat) za sprowadzane sztuki, jesli mozna zapytac
:
Nie słyszałem aby przy tych tańszych ktoś zapłacił cło i vat... Problem w tym, ze nie wiesz co dostaniesz - a to czasami rysa była a to coś krzywo zmontowane itp... Niby póki co można sie dogadać i wymieniają lub przysyłają części ale ryzyko jest - podobnie jak i zaginiecia przesyłki - w końcu robi tysiące kilometrów...
Pzdr
Spinner
Pzdr
Spinner
:
1. Zakładasz konto na ebay
2. Zakładasz konto PayPal (podpinasz kartę kredytową - najwygodniej)
3. Wybierasz sprawdzonego sprzedawcę --> lista forumowa
4. Wybierasz model
5. Kupujesz płacąc PayPalem
6. Czekasz na przesyłkę.
7. Jeśli przesyłka przyjdzie uszkodzona - prosisz o wymianę i dostajesz nowy po odesłaniu starego (koszt całości + 30 PLN)
8. Każdy doswiadczony sprzedawca wysyła to jako "GIFT" i deklaruje cene kilku $. w najgorszym wypadku czeka cię wizyta w urzędzie celnym i okazanie wydruku z obciązenia karty - wartość tych zegarków jest za niska by okaldac je cłem i VATem. Jak tu kupowaliśmy, nie zdarzyło się to jeszcze nikomu.
2. Zakładasz konto PayPal (podpinasz kartę kredytową - najwygodniej)
3. Wybierasz sprawdzonego sprzedawcę --> lista forumowa
4. Wybierasz model
5. Kupujesz płacąc PayPalem
6. Czekasz na przesyłkę.
7. Jeśli przesyłka przyjdzie uszkodzona - prosisz o wymianę i dostajesz nowy po odesłaniu starego (koszt całości + 30 PLN)
8. Każdy doswiadczony sprzedawca wysyła to jako "GIFT" i deklaruje cene kilku $. w najgorszym wypadku czeka cię wizyta w urzędzie celnym i okazanie wydruku z obciązenia karty - wartość tych zegarków jest za niska by okaldac je cłem i VATem. Jak tu kupowaliśmy, nie zdarzyło się to jeszcze nikomu.
:
Nie jest wartosc za niska...
Tyle, ze plaskiej kopercie gift to pewnie olewaja ciepłym sikiem...
Pzdr
Spinner
Tyle, ze plaskiej kopercie gift to pewnie olewaja ciepłym sikiem...
Pzdr
Spinner
:
Za niska. 150 ojro jest minimalną wartościa nakładająca obowiązek celny. Musże dokładniej poszukac to podam linki, OK?
:
Witam,
Dzieki - nie jest mi obca "dzialalnosc" na eBayu - konto w PayPal 'u tez dziala, a i jeden z moich Seiko tez dotarl do mnie na zasadach opisanych powyzej
A powiedzcie mi jeszcze, czy ktos z Was kupowal w ten sposob wiecej niz jeden zegarek w jednej przesylce i czy to moze miec wtedy wplyw na zainteresowanie sluzb celnych (wieksza przesylka, wieksza wartosc zadeklarowana, itd )
I jeszcze jedno - czy czesto zdarzaly Wam sie przypadki odsylania lub zagubienia przesylki np. od myfrienda
ALAMO napisał: |
1. Zakładasz konto na ebay
2. Zakładasz konto PayPal (podpinasz kartę kredytową - najwygodniej) 3. Wybierasz sprawdzonego sprzedawcę --> lista forumowa 4. Wybierasz model 5. Kupujesz płacąc PayPalem 6. Czekasz na przesyłkę. 7. Jeśli przesyłka przyjdzie uszkodzona - prosisz o wymianę i dostajesz nowy po odesłaniu starego (koszt całości + 30 PLN) 8. Każdy doswiadczony sprzedawca wysyła to jako "GIFT" i deklaruje cene kilku $. w najgorszym wypadku czeka cię wizyta w urzędzie celnym i okazanie wydruku z obciązenia karty - wartość tych zegarków jest za niska by okaldac je cłem i VATem. Jak tu kupowaliśmy, nie zdarzyło się to jeszcze nikomu. |
Witam,
Dzieki - nie jest mi obca "dzialalnosc" na eBayu - konto w PayPal 'u tez dziala, a i jeden z moich Seiko tez dotarl do mnie na zasadach opisanych powyzej
A powiedzcie mi jeszcze, czy ktos z Was kupowal w ten sposob wiecej niz jeden zegarek w jednej przesylce i czy to moze miec wtedy wplyw na zainteresowanie sluzb celnych (wieksza przesylka, wieksza wartosc zadeklarowana, itd )
I jeszcze jedno - czy czesto zdarzaly Wam sie przypadki odsylania lub zagubienia przesylki np. od myfrienda
: Pomoc prz zakupie chińczyka !?
Mam pomysła, gdyz dotyczy to także po części mnie samego.
Na naszym forum, jak i na zaprzyjaźnionym forum, są koledzy ( koleżanki), którzy chętnie zakupili by na ebayu jakiegoś chińcxzyka, jednak nie umieją tego dokonać ( nie mają czasu, daru, polotu, konta na ebayu i inne).
Może załóżmy temat, gdzie osoby dokonujące zakupów na ebayu wpisywały by taki zamiar. Może przy okazji zakupów dokonaliby w/w uzytkownicy forum. A myślę, że i koszty wysyłki byłyby niższe itd.
Polecam do przemyślenia.
Na naszym forum, jak i na zaprzyjaźnionym forum, są koledzy ( koleżanki), którzy chętnie zakupili by na ebayu jakiegoś chińcxzyka, jednak nie umieją tego dokonać ( nie mają czasu, daru, polotu, konta na ebayu i inne).
Może załóżmy temat, gdzie osoby dokonujące zakupów na ebayu wpisywały by taki zamiar. Może przy okazji zakupów dokonaliby w/w uzytkownicy forum. A myślę, że i koszty wysyłki byłyby niższe itd.
Polecam do przemyślenia.
:
Był już podobny pomysł na forum KMZiZ tylko że przy większych paczkach istnieje chyba groźba dołożenia podatków, do tego u części sprzedawców opłata za przesyłkę jest wliczona w cenę zegarka, a nawet jak jest oddzielnie to rzadko przekracza 10$.
Tak na dobrą sprawę do zakupu na ebay wystarczy mieć konto w serwisie oraz konto paypal, założenie obu nie powinno sprawiać kłopotu, wszystko jest po polsku i jasno wyjaśnione.
Oczywiście zawsze można zwrócić się tutaj o pomoc i otrzyma się ją na 100%
Tak na dobrą sprawę do zakupu na ebay wystarczy mieć konto w serwisie oraz konto paypal, założenie obu nie powinno sprawiać kłopotu, wszystko jest po polsku i jasno wyjaśnione.
Oczywiście zawsze można zwrócić się tutaj o pomoc i otrzyma się ją na 100%
:
Ostatnio pytałem się jednego myfrienda czy gdybym kupił dwa zegarki to jakoś dałoby się go wysłać jako gift. Odpisał, że przy jednym można, przy dwóch pojawia się ryzyko, a przy trzech pewność, że cło i Vat wlepią.
:
fajna inicjatywa -gipsy
wiec pisze informacja taka:
w zwiazku z zakupem lub co do sprzedawcy to tęgie glowy
jak w/w Blaz mają juz frendów na jebaju moga pomoc i doradzic
temat na razie przykleiłem
a i tu jest wszystko:
http://www.chinawatches.fora.pl/linki-i-adresy,22/
wiec pisze informacja taka:
w zwiazku z zakupem lub co do sprzedawcy to tęgie glowy
jak w/w Blaz mają juz frendów na jebaju moga pomoc i doradzic
temat na razie przykleiłem
a i tu jest wszystko:
http://www.chinawatches.fora.pl/linki-i-adresy,22/
:
Osobiście polecam zakupy na Ebayu. Jakoś zawsze jestem zadowolony.
U nas najczęściej ktoś zawsze mnie chce oszukać albo przynajmniej złupić ostatni grosz no i koniecznie zarobić najlepiej tysiąc procent.
Za granica jakoś nie mam obaw a i zawsze cena jest zdecydowanie przystępniejsza.
U nas najczęściej ktoś zawsze mnie chce oszukać albo przynajmniej złupić ostatni grosz no i koniecznie zarobić najlepiej tysiąc procent.
Za granica jakoś nie mam obaw a i zawsze cena jest zdecydowanie przystępniejsza.
:
Chyba nikomu nie przyszło kilka w jednej przesyłce... Raczej nie warto ryzykować, kiedyś ktoś się o to pytał i sprzedawca napisał, że może zapakować kilka na własną odpowiedzialność kupującego.
Już tyle osób kupiło chińczyki, moim zdaniem nie ma co się obawiać
Już tyle osób kupiło chińczyki, moim zdaniem nie ma co się obawiać
:
Odpowiedz do tematu
Kilkakrotnie kupowalem po parę sztuk u jednego sprzedawcy - zawsze dochodziły oddzielnymi przesyłkami. Najwyrażniej żółci bracia znają obyczaje "customs`ów", i starają się ich nie irytować, a swoim klientom ułatwiać życie