Hamilton Jazzmaster Thinline - jak się podoba?
Odpowiedz do tematu

: Hamilton Jazzmaster Thinline - jak się podoba?
Joł Panowie,

Tak się składa, że jestem w trakcie zmiany roboty (na marginesie - będę pracował pod słynnym Zgierzem!) i coś mi się widzi, że będę nosił raczej koszule z długim rękawem. Jest to doskonała okazja do nowego zegara oczywiście ;) Ważne, żeby to jednak miało większy prestiż niż nasze kochane poczciwe Seiko, bo to jednak nowe środowisko będzie i sami wiecie jak to bywa...

Wpadł mi w oko Hamilton Thinline, o taki:

Podoba mi się w nim słuszny rozmiar (42 mm), płaskość (7mm) i brak sekundnika. Mam delikatne wątpliwości co do złotych indeksów, ale ta wersja jest akurat najtańsza a ja nie lubię dopłacać 50USD za srebrne indeksy.

Ogólnie jak się podoba? Ktoś miał? Ktoś odradza lub radzi coś innego?

Ostatnio zmieniony przez lukkluj 2016-05-24, 19:43, w całości zmieniany 1 raz
:
Jak dla mnie jest za mały, zbyt cienki i jeszcze jednej wskazówki brakuje...

Ale ja się nie znam, a do koszuli noszę nurki :D

Ostatnio zmieniony przez Machu 2016-05-24, 21:43, w całości zmieniany 1 raz
:
to kwarc c'nie? :/

Skate or die!
:
Kwarc i z racji tego ja bym nie kupił... Nie to, ze prąd mnie kopie, ale taki elegancik już powinien być mechaniczny jeśli ma dodać +100 do prestiżu ;)

:
W tej kwestii popieram Zbycha, używany automat lub vintage jakowyś raczej niż ten Hami. :)
A może taki hmmm
http://zegarki-diament.shopgate.com/item/383135

Ostatnio zmieniony przez Meches 2016-05-25, 08:36, w całości zmieniany 1 raz
Jak Cię czytają tak Ci piszą

Daniel
:
Z Tissotem Visodate to fajna koncepcja, ale na moje oko to on przegrywa grubością i też nieco oryginalnością / prestiżem z Hamim. Ale zegar w sumie piękny.

Hmm...

:
Z_bych napisał/a:
Kwarc i z racji tego ja bym nie kupił... Nie to, ze prąd mnie kopie, ale taki elegancik już powinien być mechaniczny jeśli ma dodać +100 do prestiżu ;)

Ale przez to, że zajumali czeciom wskazówkę to niewidoczne, że bakteria. ;)
Co za tym idzie nie bałbym się kwarca. Za to gorzej może być z odsprzedażą. :(

A może klasyka klasyki - DS1 :?:

Apa13 napisał/a:
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć pifko
:
Jak lubię Hamiltony to mi tu przeszkadza brak wskazówki sekundowej. Zegarek bardzo fajny.

Pozdrawiam
Marcin/kornel91

Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
Dorusia w sumie racja pifko
Ale i tak jestem ma nie... To juz pewnie ML, ciekawszy wygląd o pewnie tylko trochę drożej.

Ostatnio zmieniony przez Z_bych 2016-05-25, 21:29, w całości zmieniany 1 raz
:
A który ML masz na myśli?

A co do DS-1, to miałem czarną przez chwilę. Źle wspominam - zegar wydawał mi się mały, pozbawiony lumy a bransa jakaś taka delikatna :foch:

:
Z_bych, ML ma świetną kostkę, którą ma Mazik.
lukkluj, a jakiś Oris :?: Ma linię związaną z muzykami. Jeden jest świetny. Imo oczywiście. Tylko pewnie kilka razy droższy niż Hami zaproponowany przez Ciebie.

[ Dodano: 2016-05-26, 08:04 ]
Ten jest kozak.
https://www.e-zegarek.pl/...-day-14852.html

Apa13 napisał/a:
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć pifko
:
Dorian06 Oris super i nigdy nie miałem. Ale masz rację, że cena jest istotna. Przy moim "obrocie" tymi zegarami prawie zawsze cośtam na nich tracę. A na drogich zegarach traci się najwięcęj :/

:
Myślę, że z opłatami takie kwarcowe garniturki są do ściągnięcia do 1500 zł:

Ostatnio zmieniony przez Z_bych 2016-05-26, 11:09, w całości zmieniany 1 raz
:
A mazikowy powermatic ? Może i gruby ale jaki lans :)

Jak Cię czytają tak Ci piszą

Daniel
:
Powermatic super wygląda :))

hej ho
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum