Odpowiedz do tematu
:
pomalujesz sobie
:
Bierz "starego" czarnego. Jak nie podejdzie to 2x 500+ dam. A co.
Apa13 napisał/a: |
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć |
:
Obejrzałem sobie w końcu dziś tego OeSa pod dużymi powiększeniami (do +30).
Kurde, może nie jest idealnie, ale nadruki, wskazówki, indeksy, tarcza... Mniutmalina. Jedynie nałożenie lumy na kilku kółeczkach ponad indeksami mogłoby być bardziej centryczne. (Widać to pod sporym powiększeniem.)
Koperta, bransoletka, zapięcie - bez zastrzeżeń.
Co do wykończenia mechanizmu - też wstydu nie ma (jeden, polerowany łebek śrubki ma ryskę (ale nie od narzędzia). Krawędzie gładkie. Widziałem sporo droższych zegarków, których mechanizmy wygkądały gorzej. Ale i tak się będę upierał, że pokazywanie tego mechanizmu pod przeszklonych deklem nie ma specjalnie sensu. Takie nadążanie za tryndami
Sprawność nakręcania - super. Odgłos nakręcania też dla mojego ucha bardzo przyjemny.
Podoba sięmnię jeszcze bardziej niż na zlocie
Kurde, może nie jest idealnie, ale nadruki, wskazówki, indeksy, tarcza... Mniutmalina. Jedynie nałożenie lumy na kilku kółeczkach ponad indeksami mogłoby być bardziej centryczne. (Widać to pod sporym powiększeniem.)
Koperta, bransoletka, zapięcie - bez zastrzeżeń.
Co do wykończenia mechanizmu - też wstydu nie ma (jeden, polerowany łebek śrubki ma ryskę (ale nie od narzędzia). Krawędzie gładkie. Widziałem sporo droższych zegarków, których mechanizmy wygkądały gorzej. Ale i tak się będę upierał, że pokazywanie tego mechanizmu pod przeszklonych deklem nie ma specjalnie sensu. Takie nadążanie za tryndami
Sprawność nakręcania - super. Odgłos nakręcania też dla mojego ucha bardzo przyjemny.
Podoba sięmnię jeszcze bardziej niż na zlocie
:
A mówiłeś, że jaki ten zegarek nieładny itd.
Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem...
:
Ostatnio zmieniony przez Z_bych 2016-10-27, 19:12, w całości zmieniany 1 raz
A bo to jedno głupstwo człowiek w życiu mówi?
Ostatnio zmieniony przez Z_bych 2016-10-27, 19:12, w całości zmieniany 1 raz
:
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2016-10-27, 19:19, w całości zmieniany 1 raz
Zgadzam się prawie ze wszystkim.
Co do lumy to tez tak myślałem. Ale one są równo, tylko przez to, że są maluteńkie i zaraz za bardzo wystającymi indeksami to trudno na nie patrzeć en face. I dlatego wydają się krzywo.
Poza tym błyskając indeksy nie pomagają.
Chyba, że mówisz o rozmieszczeniu lumy na placku podkładu. To racja.
U mnie za to od góry na metalowej nakładanej skali naciągu ( od czoła) jest na samym spodzie rysa/klej jakby rownolegle do krawędzi styku z tarczą.
Nie widać tego normalnie - przypadkiem zobaczyłem...
Widać tylko jak jest ostre światło i tylko "od góry"
Ale tak samo twierdzę, że jest wypas.
Co do lumy to tez tak myślałem. Ale one są równo, tylko przez to, że są maluteńkie i zaraz za bardzo wystającymi indeksami to trudno na nie patrzeć en face. I dlatego wydają się krzywo.
Poza tym błyskając indeksy nie pomagają.
Chyba, że mówisz o rozmieszczeniu lumy na placku podkładu. To racja.
U mnie za to od góry na metalowej nakładanej skali naciągu ( od czoła) jest na samym spodzie rysa/klej jakby rownolegle do krawędzi styku z tarczą.
Nie widać tego normalnie - przypadkiem zobaczyłem...
Widać tylko jak jest ostre światło i tylko "od góry"
Ale tak samo twierdzę, że jest wypas.
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2016-10-27, 19:19, w całości zmieniany 1 raz
Skate or die!
:
Ostatnio zmieniony przez Z_bych 2016-10-27, 19:19, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
prezesso, mówię dokładnie o niecentrycznym nałożeniu kropek lumy na podkładzie. Sam podkład jest ok. Widać to tylko pod powiększeniem.
Może jutro zrobię zdjęcie...
Może jutro zrobię zdjęcie...
Ostatnio zmieniony przez Z_bych 2016-10-27, 19:19, w całości zmieniany 1 raz