Cześć,
Tak, jak w temacie z powitaniami się przedstawiłem - zegarków nie noszę od lat, ale chyba przyszła pora na nawrócenie. Popytałem zainteresowanych, obejrzałem cały internet i nic nie podoba mi się tak, jak wzornictwo Gerlacha. Znalazłem w Mieście Stołecznym, gdzie można było kilka obejrzeć i zrobić kolejną selekcję. Wnioski - czarne tarcze raczej mi nie leżą, a Dywizjon jest przepiękny. Jest też olbrzymi. I tu moje pytania:
1. Czy coś przespałem, że te zegarki takie duże się zrobiły? Może ja mniejszy? A może to naturalna reakcja obronna kogoś, kto do tej pory tylko jakieś najprostsze kwarce w życiu oglądał?
2. Jak położyć łapę na pierwszej wersji Dywizjona? Pozostaje zastawić sidła na serwisach aukcyjnych? To 40-stka i trochę płaszcz... płastsz... nie tak gruba.
3. Czy w Warszawie są jeszcze jakieś salony z Gerlachem? Chciałbym zobaczyć jeszcze Batorego, RWD-6 i P.24 - te mają średnice po 40. Batorego widziałem na wideorecenzji Ptaka (oby żył wiecznie), gdzie podał dokładne wymiary. Czy pozostałe też są tak niepoczytalnie grube?
4. Czy istnieje dla mnie jakaś alternatywa?
Odpowiedz do tematu
: Gerlach lub prawie Gerlach - ale jaki?
:
goly,
W Warszawie masz dwie lokalizacje gdzie naocznie i naręcznie można zapoznać sie z naszymi zegarkami.
Złote Tarsy -Od Czasu do Czasu
Zegarmistrzowska - Kawiarnia, Restauracja, Zegarmistrz, Muszyńska 23
W Warszawie masz dwie lokalizacje gdzie naocznie i naręcznie można zapoznać sie z naszymi zegarkami.
Złote Tarsy -Od Czasu do Czasu
Zegarmistrzowska - Kawiarnia, Restauracja, Zegarmistrz, Muszyńska 23
:
goly, taka moda teraz, że mniej niż 42mm i mówią że "damka". Ja tam też wolę mniejsze i bardziej poręczne zegarki, a 40mm dobrze zaprojektowany to idealny rozmiar dla większości nadgarstków
W "od Czasu do Czasu" w Złotych Tarasach jest niezły wybór, są też inni polscy producenci. Do tego pewnie jakoś wkrótce będzie spotkanie klubowe w Warszawie, będzie okazja żeby przymierzyć coś i pogadać z kolegami
W "od Czasu do Czasu" w Złotych Tarasach jest niezły wybór, są też inni polscy producenci. Do tego pewnie jakoś wkrótce będzie spotkanie klubowe w Warszawie, będzie okazja żeby przymierzyć coś i pogadać z kolegami
A wristwatch plays a very important role for a true gentleman. As he lifts the watch in front of his face to apparently check the time - he can also surreptitiously use his other hand to make sure his fly zip is closed.
:
A to nie prawda?
ALAMO napisał/a: |
I tak na nas krzyczą że za małe robimy |
A to nie prawda?
:
To jest prawda, cała prawda i święta prawda.
Tylko jeszcze nie zdecydowaliśmy czy to prawda czasu, czy ekranu.
Tylko jeszcze nie zdecydowaliśmy czy to prawda czasu, czy ekranu.
:
ALAMO, zamiast się w Radio Erewań bawić napisz kiedy Dragon będzie albo jakie zniżki na następny piątek planujecie
A wristwatch plays a very important role for a true gentleman. As he lifts the watch in front of his face to apparently check the time - he can also surreptitiously use his other hand to make sure his fly zip is closed.
:
Nie spodziewałem się takiego odzewu. Dziękuję Szanownym i Panom Gerlachom chylę czoła.
Właśnie w Od Czasu Do Czasu byłem. No to teraz pora na Zegarmistrzowską - dzięki za namiar.
Właśnie +-40-stki wydają mi się naturalne. Z drugiej strony przy tej grubości (przynajmniej Batorego), to Dywizjon bardziej proporcjonalny. I bardziej pieści mój zmysł estetyczny.
Właśnie w Od Czasu Do Czasu byłem. No to teraz pora na Zegarmistrzowską - dzięki za namiar.
Właśnie +-40-stki wydają mi się naturalne. Z drugiej strony przy tej grubości (przynajmniej Batorego), to Dywizjon bardziej proporcjonalny. I bardziej pieści mój zmysł estetyczny.
:
To będzie model na początek 2017.
O właśnie, goly, Husarię sobie zmierz. To nasza najcieńsza koperta, <10mm
Ostatnio zmieniony przez ALAMO 2016-11-18, 13:03, w całości zmieniany 1 raz
arek314 napisał/a: |
ALAMO, zamiast się w Radio Erewań bawić napisz kiedy Dragon będzie albo jakie zniżki na następny piątek planujecie |
To będzie model na początek 2017.
O właśnie, goly, Husarię sobie zmierz. To nasza najcieńsza koperta, <10mm
Ostatnio zmieniony przez ALAMO 2016-11-18, 13:03, w całości zmieniany 1 raz
:
A można tam dobrze zjeść?
Svedos napisał/a: |
Zegarmistrzowska - Kawiarnia, Restauracja, Zegarmistrz, Muszyńska 23 |
A można tam dobrze zjeść?
:
Już to wyszpiegowałem. Sam pomysł mi się bardzo podoba, ale raczej nie dla mnie. Ale chętnie to skonfrontuję z rzeczywistością, jak będzię w tej Zegarmistrzowskiej.
Być może sprawdzę, jeśli Cię uprzedzę.
[ Dodano: 2016-11-19, 15:16 ]
Veni, vidi. Fajne miejsce. Mają gablotkę m.in. z Gerlachami. Z tych, które mnie interesują, to oprócz Dywizjonu był jeszcze Batory. Średnica mniejsza, ale grubość porównywalna. Chłopy, jak wy żyjeta z takimi sikorami?! Pod mankiet schować ciężko, pod bluzę to już całkiem można zapomnieć.
ALAMO napisał/a: | ||
To będzie model na początek 2017. O właśnie, goly, Husarię sobie zmierz. To nasza najcieńsza koperta, <10mm |
Już to wyszpiegowałem. Sam pomysł mi się bardzo podoba, ale raczej nie dla mnie. Ale chętnie to skonfrontuję z rzeczywistością, jak będzię w tej Zegarmistrzowskiej.
Mariusz napisał/a: | ||
A można tam dobrze zjeść? |
Być może sprawdzę, jeśli Cię uprzedzę.
[ Dodano: 2016-11-19, 15:16 ]
Veni, vidi. Fajne miejsce. Mają gablotkę m.in. z Gerlachami. Z tych, które mnie interesują, to oprócz Dywizjonu był jeszcze Batory. Średnica mniejsza, ale grubość porównywalna. Chłopy, jak wy żyjeta z takimi sikorami?! Pod mankiet schować ciężko, pod bluzę to już całkiem można zapomnieć.
:
Przyjdzie Wujek i Ci wytłumaczy dosadnie.
Odpowiedz do tematu
arek314 napisał/a: |
...
a 40mm dobrze zaprojektowany to idealny rozmiar dla większości nadgarstków ... |
Przyjdzie Wujek i Ci wytłumaczy dosadnie.
Apa13 napisał/a: |
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć |