dobrze wyszlo, dzieki za proby
rozumiem jednak, ze szkielkowanie usunie tylko powierzchniowe rysy, wszystko glebsze, ew. ubytki na kopercie troche sie uwydatnia?
Odpowiedz do tematu
:
beceen | ***** ***
:
dzięki
tak mogę pomoc w ten sposób ratować/ zdobic
Tak jak widać na zdjęciach. Dekiel był zrysowany i nie ma rys. Natomiast wgniotki niestety zostaną - czy są bardziej widoczne to zależy jak na to spojrzysz bo większych nie robi, ale jak masz czystą kopertę bez wżerów to oko przyciąga ta wgniotka - zobacz na kopertę orienta na godiznie 9. Jak było przed i jak jest po
A co do cen to sa różne - jedna stała jest dla egzemplarza w którym tylko szkiełkuje wszystko i niczym (szklem/mechanizmem) się nie przejmuje - na PW opisałem dokaldniej.
Ostatnio zmieniony przez Frytejro 2017-02-10, 09:15, w całości zmieniany 2 razy
Santino napisał/a: |
Całkiem całkiem
To teraz powiedz, że będziesz takie cuda dla Kolegów forumowych robił też? |
dzięki
tak mogę pomoc w ten sposób ratować/ zdobic
beceen napisał/a: |
rozumiem jednak, ze szkielkowanie usunie tylko powierzchniowe rysy, wszystko glebsze, ew. ubytki na kopercie troche sie uwydatnia? |
Tak jak widać na zdjęciach. Dekiel był zrysowany i nie ma rys. Natomiast wgniotki niestety zostaną - czy są bardziej widoczne to zależy jak na to spojrzysz bo większych nie robi, ale jak masz czystą kopertę bez wżerów to oko przyciąga ta wgniotka - zobacz na kopertę orienta na godiznie 9. Jak było przed i jak jest po
A co do cen to sa różne - jedna stała jest dla egzemplarza w którym tylko szkiełkuje wszystko i niczym (szklem/mechanizmem) się nie przejmuje - na PW opisałem dokaldniej.
Ostatnio zmieniony przez Frytejro 2017-02-10, 09:15, w całości zmieniany 2 razy
:
A czym to szkiełkowałeś?
Strasznie "zbiło" powierzchnie tego Orient-a.
U mnie w pracy jest piaskarka, czasem jak pilnie coś potrzebuje, a akurat nie ma kogo to muszę się tam udać. Nie znam się za bardzo na specyfikacji tej pracy, ale widziałem detale po nie jednej "mieszance" i z tego co pamiętam to Korund nawet na małych detalach stalowych ładnie siadał i nie "zbijał" tak materiału jak w przypadku w/w zdjęć.
Bo zakładam, że orient na pewno stalowy, a nie jakiś ZnAl czy coś ?
Dobra, przeczytałem cały post. Wcześniej tylko popatrzyłem na zdjęcia Orient-a. Wszystko w takim razie jasne. Nie mam żadnego zegarka, tak to bym dziś na nocy przejechał Korund-em, ale wydaje mi się, że efekt by był znacznie lepszy.
Ostatnio zmieniony przez wues89 2017-02-10, 17:50, w całości zmieniany 1 raz
A czym to szkiełkowałeś?
Strasznie "zbiło" powierzchnie tego Orient-a.
U mnie w pracy jest piaskarka, czasem jak pilnie coś potrzebuje, a akurat nie ma kogo to muszę się tam udać. Nie znam się za bardzo na specyfikacji tej pracy, ale widziałem detale po nie jednej "mieszance" i z tego co pamiętam to Korund nawet na małych detalach stalowych ładnie siadał i nie "zbijał" tak materiału jak w przypadku w/w zdjęć.
Bo zakładam, że orient na pewno stalowy, a nie jakiś ZnAl czy coś ?
Dobra, przeczytałem cały post. Wcześniej tylko popatrzyłem na zdjęcia Orient-a. Wszystko w takim razie jasne. Nie mam żadnego zegarka, tak to bym dziś na nocy przejechał Korund-em, ale wydaje mi się, że efekt by był znacznie lepszy.
Ostatnio zmieniony przez wues89 2017-02-10, 17:50, w całości zmieniany 1 raz
:
Tarnów rządzi
Z punktu widzenia Drogi Mlecznej, wszyscy jesteśmy ze wsi.
:
Zbieg okoliczności.
A wracając do tematu to w sumie mam ogniwa z bransolety do skx, poświecę się dla nauki może nie będę musiał już poszerzać
Rano jak wstanę wrzucę zdjęcie.
Jacobi napisał/a: |
Tarnów rządzi |
Zbieg okoliczności.
A wracając do tematu to w sumie mam ogniwa z bransolety do skx, poświecę się dla nauki może nie będę musiał już poszerzać
Rano jak wstanę wrzucę zdjęcie.
:
Tarnow stolicą szkielkowania kopert
dobrze, ze sie cos ruszylo, bo az sie wierzyc nie chcialo, ze w naszym pieknym kraju nikt takich modow nie robi.
dobrze, ze sie cos ruszylo, bo az sie wierzyc nie chcialo, ze w naszym pieknym kraju nikt takich modow nie robi.
beceen | ***** ***
:
Ostatnio zmieniony przez bofff 2017-02-10, 22:41, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez bofff 2017-02-10, 22:41, w całości zmieniany 1 raz
:
jak za browca, to super efekt
:
A co ze szkłem robiłeś?
bofff napisał/a: |
ja w Wawie piaskowałem u felgarzy
najdrobniejszą gradacją wyszło całkiem całkiem [url=http://i790.photobuc...jiq.jpg]Obrazek[/URL] za piwo było |
A co ze szkłem robiłeś?
:
Pewno zakleił
Skate or die!
:
Taśmą malarską- a czym?...
Skate or die!
:
Ekhmmm...
prezesso napisał/a: |
Taśmą malarską- a czym?... |
Ekhmmm...
:
No normalnie się to zakleja. I tyle.
Ranty dokładnie, żeby się nic nie dostało.
A reszta to w rękach - jak ktoś ma talent to zrobi to dokładnie
Ranty dokładnie, żeby się nic nie dostało.
A reszta to w rękach - jak ktoś ma talent to zrobi to dokładnie
Skate or die!
:
dokładnie tak
zakleiłem, ale nie taśmą malarską tylko grubą folią samoprzylepną
Odpowiedz do tematu
Santino napisał/a: | ||
A co ze szkłem robiłeś? |
dokładnie tak
zakleiłem, ale nie taśmą malarską tylko grubą folią samoprzylepną