Odpowiedz do tematu
:
I to wystarczy No musiało wystarczyć, jak widać , ale czy to zawsze bezpieczne dla szkła będzie
Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
...Ruski trollu - idi na ch.j...
:
Ostatnio zmieniony przez wues89 2017-02-11, 11:29, w całości zmieniany 3 razy
Panowie wygląda to następująco - Korund nie "zbił" materiału na tyle by było w nim widać jakieś dziurki.
Poniżej zdjęcia obrazowo, niestety fotograf ze mnie słaby, a na żywo wygląda to znacznie lepiej.
Przedmiotem doświadczenia było jedno ogniowo z skx:
Porównawcze zdjęcie dwóch różnych bransolet, boczne części z Seiko są matowe to na zdjęciu tak różnicy nie widać, ale na żywo już znacznie. Między tymi środkowymi to zdjęcia oddają mniej więcej jaka jest różnica.
W przypadku bardziej wypolerowanych powierzchni jak w Citizen-ie z samego zdjęcia różnica w kolorze jest widoczna.
Moim zdaniem Korund się nadaje, nie niszczy materiału, a ładnie go matowi.
Mam nadzieję, że moje doświadczenie w czymś Wam pomoże
Poniżej zdjęcia obrazowo, niestety fotograf ze mnie słaby, a na żywo wygląda to znacznie lepiej.
Przedmiotem doświadczenia było jedno ogniowo z skx:
Porównawcze zdjęcie dwóch różnych bransolet, boczne części z Seiko są matowe to na zdjęciu tak różnicy nie widać, ale na żywo już znacznie. Między tymi środkowymi to zdjęcia oddają mniej więcej jaka jest różnica.
W przypadku bardziej wypolerowanych powierzchni jak w Citizen-ie z samego zdjęcia różnica w kolorze jest widoczna.
Moim zdaniem Korund się nadaje, nie niszczy materiału, a ładnie go matowi.
Mam nadzieję, że moje doświadczenie w czymś Wam pomoże
Ostatnio zmieniony przez wues89 2017-02-11, 11:29, w całości zmieniany 3 razy
:
Zdjęcia nie hulają
Non serviam.
:
No to pokazałem klasę...
Mam nadzieję, że teraz są widoczne.
barteq_m napisał/a: |
Zdjęcia nie hulają |
No to pokazałem klasę...
Mam nadzieję, że teraz są widoczne.
:
zdjecia juz dzialaja - dzieki.
czyli korund jest delikatniejszy niz szklo?
rozumiem, ze powierzchniowe rysy zdejmie, czy jest opcja, ze jednak beda widoczne?
czyli korund jest delikatniejszy niz szklo?
rozumiem, ze powierzchniowe rysy zdejmie, czy jest opcja, ze jednak beda widoczne?
beceen | ***** ***
:
Nie znam się specjalnie na tym - jak wspominałem.
Gdy mam potrzebę po prostu korzystam, x czasu temu pokazano mi jak, a ja samodzielny jestem to działam gdy potrzebuję
Z moich obserwacji wynika, że stal - szczególnie dobry stop - współpracuje z Korund-em.
Wszystko jest zależne pewnie od gatunku materiału.
Na stali powinno wygładzić, mosiądz, ZnAl i inne gorsze jakościowo materiały zniszczy.
beceen napisał/a: |
czyli korund jest delikatniejszy niz szklo? rozumiem, ze powierzchniowe rysy zdejmie, czy jest opcja, ze jednak beda widoczne? |
Nie znam się specjalnie na tym - jak wspominałem.
Gdy mam potrzebę po prostu korzystam, x czasu temu pokazano mi jak, a ja samodzielny jestem to działam gdy potrzebuję
Z moich obserwacji wynika, że stal - szczególnie dobry stop - współpracuje z Korund-em.
Wszystko jest zależne pewnie od gatunku materiału.
Na stali powinno wygładzić, mosiądz, ZnAl i inne gorsze jakościowo materiały zniszczy.
:
Jak ja robiłem korundem to byl mocniejszy niz szkło - musiał bo korund walisz pod 2x wiekszym cisnieniem.
Moze to tez kwestia jakosci zdjec. Ja specjalnie zrobilem je z bliska by pokazac strukture. Obecnie nie mam w pracy korundu juz, sam piasek i w tym zestawieniu szklo wygrywa. Poza tym szkło jak widac doadtkowo nabłyszcza element czego nie robi korund czy piasek = chdozilo o powloke nie calkiem matowa .
Zawsze mozemy sie skumac razem i nie na zdjeciach a na zywo poogladac i pomacac hehe
Moze to tez kwestia jakosci zdjec. Ja specjalnie zrobilem je z bliska by pokazac strukture. Obecnie nie mam w pracy korundu juz, sam piasek i w tym zestawieniu szklo wygrywa. Poza tym szkło jak widac doadtkowo nabłyszcza element czego nie robi korund czy piasek = chdozilo o powloke nie calkiem matowa .
Zawsze mozemy sie skumac razem i nie na zdjeciach a na zywo poogladac i pomacac hehe
:
W przypadku ogniwa nie została "zbita" jego struktura. Było by widać na tych zdjęciach, bo takie zbicia jak w przypadku Orienta były by widoczne - a skoro Korund jest pod 2 x większym ciśnieniem to były by o wiele większe.
Zdjęcia zrobione są również z bliska
Może po prostu z ogniwach Seiko zastosowany jest lepszy gatunkowo materiał niż w starym Oriencie?
Co do faktu czy szkiełko jest lepsze czy nie mi wypowiedzieć się nie wypada bo jak wspomniałem nie znam się na tym, Ty pracujesz w zawodzie odpowiedzialnym za takie cuda. Mi rzuciły się w tym poście zdjęcia , z początku to:
Później Twoje fotki Orienta, stąd pomysł żeby samemu spróbować
[ Dodano: 2017-02-12, 10:23 ]
Może to będzie istotą sprawy:
Jaki to był materiał, który poddałeś na działanie Korund-u ?
Frytejro napisał/a: |
Jak ja robiłem korundem to byl mocniejszy niz szkło - musiał bo korund walisz pod 2x wiekszym cisnieniem.
Moze to tez kwestia jakosci zdjec. Ja specjalnie zrobilem je z bliska by pokazac strukture. Obecnie nie mam w pracy korundu juz, sam piasek i w tym zestawieniu szklo wygrywa. Poza tym szkło jak widac doadtkowo nabłyszcza element czego nie robi korund czy piasek = chdozilo o powloke nie calkiem matowa . Zawsze mozemy sie skumac razem i nie na zdjeciach a na zywo poogladac i pomacac hehe |
W przypadku ogniwa nie została "zbita" jego struktura. Było by widać na tych zdjęciach, bo takie zbicia jak w przypadku Orienta były by widoczne - a skoro Korund jest pod 2 x większym ciśnieniem to były by o wiele większe.
Zdjęcia zrobione są również z bliska
Może po prostu z ogniwach Seiko zastosowany jest lepszy gatunkowo materiał niż w starym Oriencie?
Co do faktu czy szkiełko jest lepsze czy nie mi wypowiedzieć się nie wypada bo jak wspomniałem nie znam się na tym, Ty pracujesz w zawodzie odpowiedzialnym za takie cuda. Mi rzuciły się w tym poście zdjęcia , z początku to:
satanic666 napisał/a: |
Obrazek |
Później Twoje fotki Orienta, stąd pomysł żeby samemu spróbować
[ Dodano: 2017-02-12, 10:23 ]
Frytejro napisał/a: |
|
Może to będzie istotą sprawy:
Jaki to był materiał, który poddałeś na działanie Korund-u ?
:
Tu ktoś fajnie zrobił.
:
satanic666,
Nie idź tą drogą.
Ona już zajęta
Nie idź tą drogą.
Ona już zajęta
:
Robisz taką, jak tak to życzę powodzenia
:
Frytejro, to jak z tym szkielkowaniem?
beceen | ***** ***
:
Jeszcze nie, ale coś tam się w głowie kołacze
satanic666 napisał/a: |
Robisz taką, jak tak to życzę powodzenia |
Jeszcze nie, ale coś tam się w głowie kołacze
:
Odpowiedz do tematu
beceen, dzisiaj koncze terase koncertowa w tym miesiacu i znajde troche czasu, odezwe sie na tygodniu