Chodzi za mną myśl o zakupie jakiegoś nowego zegarka. Jednym z pomysłów mógłby być używany Tag. Tyle, że nie posiadam wystarczającej wiedzy o tym zegarku. Zdążyłem doczytać, że model ten był wyposażany w Etę i Sellitę przy czym ten drugi miewał usterki z naciągiem.
Zauważyłem też, że zegarek jest w różnych wersjach. Nie analizowałem jeszcze nr ref. ale z tego co widzę jedne mają na tarczy napis Calibre 5, a inne nie. Przy czym też zmieniona została wielkość koperty?
Co radzicie? Jaką wersję wybrać? Gdzie szukać tego zegarka? Czy są podrabiane?
Tu jest chyba inna, starsza wersja?! Mniejsza koperta i bez napisu Calibre 5
Edit:
Właśnie dojrzałem, że niedawno pokazywany był taki w nowych nabytkach tylko w jeszcze lepszej niebieskiej wersji Ale zbieżność, nie wchodziłem tam dawno. Może szczęśliwy nabywca szepnie słówka jak wrażenia
A może by tak porzucić myśl o kupnie używanego Taga na korzyść nowego OSa? Co myślicie?
Odpowiedz do tematu
: TAG Heuer AQUARACER 300M vs. Orient Star WZ0071DJ
Ostatnio zmieniony przez Buczo 2018-01-05, 23:44, w całości zmieniany 4 razy
Ostatnio zmieniony przez Buczo 2018-01-05, 23:44, w całości zmieniany 4 razy
:
Ostatnio zmieniony przez satanic666 2018-01-02, 19:59, w całości zmieniany 2 razy
Szukaj na uhrforum leżał tam niebieski, znalazłem https://uhrforum.de/tag-heuer-aquaracer-automatik-41mm-way2112-ba0928-t335931
Jest też taki https://uhrforum.de/tag-heuer-aquaracer-way211a-fc6362-t315747
Jest też taki https://uhrforum.de/tag-heuer-aquaracer-way211a-fc6362-t315747
Ostatnio zmieniony przez satanic666 2018-01-02, 19:59, w całości zmieniany 2 razy
:
Na potęgę
Niebieski fajny.
A w nabytkach to pewnie "inspirowany" Pagani był.
Buczo napisał/a: |
Czy są podrabiane? |
Na potęgę
Niebieski fajny.
A w nabytkach to pewnie "inspirowany" Pagani był.
:
Nie Pasti kupił niebieskiego.
:
Aaaa, fakt. Zapomniałem
satanic666 napisał/a: |
Nie Pasti kupił niebieskiego. |
Aaaa, fakt. Zapomniałem
:
Macałem nie tak dawno pasiastego. Powiem, że całkiem fajny, ale taki jakiś... za normalny
Jeśli gdzieś byś trafił, to polecam jeszcze starszą wersję z "gumowym" bezelem
Jeśli gdzieś byś trafił, to polecam jeszcze starszą wersję z "gumowym" bezelem
:
No właśnie ta zwyczajność jest dla mnie atutem w tym zegarku Ale czy go jeszcze kupię to się okażę. Gdyby się trafiła gdzieś w Polsce, a najlepiej na forum byłoby cudnie.
A jaka to jest ta starsza "gumowa" wersja?
A jaka to jest ta starsza "gumowa" wersja?
:
500 m
Ale on już jest "inny" trochę
Ale on już jest "inny" trochę
:
A ja polecam zdecydowanie nowszą wersję i odradzam 500.
Owszem 300 taka normalna stonowana, ale za to wygodna i uniwersalna.
500 - ciężki gruby klocek - niezbyt wygodny w codzinnym uzytkowaniu, a gumowy bezel może się łatwo uszkodzić...ja swojego miałem 2-3 miesiące i udała mi się ta sztuka a mocno dbam o swoje zegarki
Tak...trafił mnie się taki niebieski na koniec roku i od 29.12 noszę codziennie
Odnośnie wrażeń to bardzo zgrabny diver w bardzo dla mnie komfortowym rozmiarze.
Nie jest też wysoki i nosi się wygodnie. Jeżeli chodzi o rozmiar i komfort to bardzo zbliżony do Omegi SMP 300, natomiast o wrażenia i wykonanie + inne duperele to wolę zdecydowanie Omegę.
Tag to sporo tańsza poprawna wersja - zależy za ile trafisz, mi się udało całkiem dobrze
Trudno złapać kolor tarczy - zmienia się w zależności od oświetlenia i kątu patzrenia
Na minus polerowane wypustki na bezelu łapią sporo mikrorysek - można to cape codem ogarnąć - no i dawno się tak nie męczyłem aby dołożyć jedno ogniwo...piny ciężko się wybija.
Zdjęcia tylko na szybko komórką...nie mam ostatnio czasu na jakieś sesje
Z_bych napisał/a: |
Macałem nie tak dawno pasiastego. Powiem, że całkiem fajny, ale taki jakiś... za normalny
Jeśli gdzieś byś trafił, to polecam jeszcze starszą wersję z "gumowym" bezelem |
A ja polecam zdecydowanie nowszą wersję i odradzam 500.
Owszem 300 taka normalna stonowana, ale za to wygodna i uniwersalna.
500 - ciężki gruby klocek - niezbyt wygodny w codzinnym uzytkowaniu, a gumowy bezel może się łatwo uszkodzić...ja swojego miałem 2-3 miesiące i udała mi się ta sztuka a mocno dbam o swoje zegarki
Buczo napisał/a: |
Właśnie dojrzałem, że niedawno pokazywany był taki w nowych nabytkach tylko w jeszcze lepszej niebieskiej wersji Ale zbieżność, nie wchodziłem tam dawno. Może szczęśliwy nabywca szepnie słówka jak wrażenia |
Tak...trafił mnie się taki niebieski na koniec roku i od 29.12 noszę codziennie
Odnośnie wrażeń to bardzo zgrabny diver w bardzo dla mnie komfortowym rozmiarze.
Nie jest też wysoki i nosi się wygodnie. Jeżeli chodzi o rozmiar i komfort to bardzo zbliżony do Omegi SMP 300, natomiast o wrażenia i wykonanie + inne duperele to wolę zdecydowanie Omegę.
Tag to sporo tańsza poprawna wersja - zależy za ile trafisz, mi się udało całkiem dobrze
Trudno złapać kolor tarczy - zmienia się w zależności od oświetlenia i kątu patzrenia
Na minus polerowane wypustki na bezelu łapią sporo mikrorysek - można to cape codem ogarnąć - no i dawno się tak nie męczyłem aby dołożyć jedno ogniwo...piny ciężko się wybija.
Zdjęcia tylko na szybko komórką...nie mam ostatnio czasu na jakieś sesje
World Wide Watches
:
A mnię się nie udało
A nie ściągałem z łapy z miesiąc? I nie mam nowego, więc inni też go nosili
Jest wyjątkowo wygodny jak na klocka (bo to, że klocek, to bez dwóch zdań).
Co do reszty - szczególnie co do dbania o zegarki - plus pierdylion
Ostatnio zmieniony przez Z_bych 2018-01-04, 22:27, w całości zmieniany 2 razy
pasti napisał/a: | ||
A ja polecam zdecydowanie nowszą wersję i odradzam 500. Owszem 300 taka normalna stonowana, ale za to wygodna i uniwersalna. 500 - ciężki gruby klocek - niezbyt wygodny w codzinnym uzytkowaniu, a gumowy bezel może się łatwo uszkodzić...ja swojego miałem 2-3 miesiące i udała mi się ta sztuka a mocno dbam o swoje zegarki |
A mnię się nie udało
A nie ściągałem z łapy z miesiąc? I nie mam nowego, więc inni też go nosili
Jest wyjątkowo wygodny jak na klocka (bo to, że klocek, to bez dwóch zdań).
Co do reszty - szczególnie co do dbania o zegarki - plus pierdylion
Ostatnio zmieniony przez Z_bych 2018-01-04, 22:27, w całości zmieniany 2 razy
:
Ciekawe jak na żywo wygląda wersja z białą tarczą...
pasti, ten Twój to używka?
pasti, ten Twój to używka?
:
Mój głos na OS, ta linia Taga jest IMO jakaś taka nietrafiona...
Nikt nie jest na tyle inteligentny żeby nie wyłapać taboretem w ryj.
Kijem Wisły nie przepłyniesz.
Głową muru nie przeskoczysz.
Nie wszystko złoto co się święci garnki lepią.
Kijem Wisły nie przepłyniesz.
Głową muru nie przeskoczysz.
Nie wszystko złoto co się święci garnki lepią.
:
Orient
Skate or die!
:
Odpowiedz do tematu
Dzięki Panowie za głosy. Temat trochę przycichł dlatego cieszy kilka opinii
Gdzie teraz najtaniej i najszybciej nabyć Orienta?
Gdzie teraz najtaniej i najszybciej nabyć Orienta?