Aeromatic to podobnież marka wirtualna według KMZiZ, choć sprawa jest bardziej skomplikowana. Aeromatic i jego starszy brat Tauchmeister to brandy, które - według wiedzy userów z wus - rzeczywiście na początku tworzyły na swój temat opowieści barona Munchausena. Było to podobne historie jak naszego katowicko-szwajcarskiego Bisseta. Jednak potem wprost zaczęły przyznawać się do korzeni chińskich. Obecnie części do tych dwóch marek są sprowadzane z Chin, w Niemczech scalane i sprzedawane jako niemiecki wyrób z chińskim silnikiem. Zresztą obok chińskich mechanizmów pojawia się i Miyota, i kwarc Rondy.
Divery Tauchmeistera cieszą się dużą popularnością na wus, a niedawno zapanowała moda na Aeromatica.
Odpowiedz do tematu
: Aeromatic i Tauchmeister.
:
Bo i nie powiem by sroce spod ogona wypadły! Nurek wygląda świetnie, a szczególnie pasuje mi bransoleta! Aż się boję myśleć jak sexy będzie wyglądał na dobrej, ryflowanej gumie!
Dziękuję Łukasz za pokazanie tych kawalerów - dobra robota, stawiam za nią piwo w Poznaniu!
Dziękuję Łukasz za pokazanie tych kawalerów - dobra robota, stawiam za nią piwo w Poznaniu!
:
Z pokazanych fajne jest to białe chrono (?) - takie minimalistyczne. Mimo, że z założenia diverów nie lubię (nie mam żadnego, ale pewnie do czasu), to ten pomarańczowy jest nawet całkiem, całkiem ... miażdżący ???
:
Tauchmeister robi divery i 600m, i 1000m z zaworem helowym.
Postaram się znaleźć więcej zdjęć i tu powklejać.
Postaram się znaleźć więcej zdjęć i tu powklejać.
:
Prawdę mówiąc już dawno sie przyglądam tym modelom od kiedy wycztałem o tych brandach na stronie o zegarkach z suwakiem logarytmicznym , tam było napisane żę pakują chińskie werki , ale po jakości materiałów na zdjeciach i dizajnie aż przecierałem oczy , głównie super divery i lotniki , napradę jest z czego wybierać
:
To pierwsze to na pewno nie jest chrono.
To jakaś wariacja z "powracającym" sekundnikiem po prostu.
CornCobbMan napisał: |
Z pokazanych fajne jest to białe chrono (?) - takie minimalistyczne. Mimo, że z założenia diverów nie lubię (nie mam żadnego, ale pewnie do czasu), to ten pomarańczowy jest nawet całkiem, całkiem ... miażdżący ??? |
To pierwsze to na pewno nie jest chrono.
To jakaś wariacja z "powracającym" sekundnikiem po prostu.
:
No proszę, a ja dziś przegrzebałem jeBay i chyba sobie spokojnie zapoluję na tego bydlaka.
http://img96.imageshack.us/i/t02381b2ed2.jpg/
http://img96.imageshack.us/i/t02381b2ed2.jpg/
:
ten nurek świetny
szkoda że kwarc
szkoda że kwarc
:
Tu macie tysiaka z chińskim automatem, ale nie wiem jakim:
A tu tego, o którym Kuba pisał:
A tu tego, o którym Kuba pisał:
:
Szczerze powiedziawszy to mam taki kaprys żeby sobie wreszcie kwarca sprawić. Mam już 7 automatów (i 2 kolejne w planach), a ani jednego rotomata ... ręce mnie już bolą
:
Świetne zagary, w zasadzie podobają mi się wszystkie, nawat ten na bransolecie.
:
Tak też myślałem - mechanizm jakiś za mało skomplikowany.
ALAMO napisał: | ||
|
:
Ten "Aromatyczny" regulator bardzo przedni, no!
:
wg tego co znalazłem to nie chiński a Miyota 8215
Blaz napisał: |
Tu macie tysiaka z chińskim automatem, ale nie wiem jakim:
|
wg tego co znalazłem to nie chiński a Miyota 8215
:
Tak na szybko znalazłem jeden opis, ale teraz poszukałem jeszcze i rzeczywiście wychodzi na to, że to Miyota.
Odpowiedz do tematu
TowRoupas napisał: | ||
|