Bernhardt Sea Shark, czyli manufakturka niewirtualna.
Odpowiedz do tematu

:
Blaz napisał:
Trafiła, bo "największe zegarkowe forum w Polsce" obrasta informacjami kompletnie niesprawdzonymi i niezweryfikowanymi...

Jest jeszcze śmieszniej.

Tam na tym nikomu nie zależy.

Mnie zależy.

Zastanowiło mnie z rok temu jak to jest, ze fabryka Mołni jest zamknięta od 2007, a cały czas się oferuje zegarki z tym werkiem. Zasugerowałem to na KiZi. Pies z kulawą nogą nie obwąchał tematu.

Ja obwąchałem.

Teraz jestem pewien już, że werki tego typu zaczęli klepać Chinczycy - pokazywałem wam "Poljot International" z Mołnią w wydaniu "regulatora". W Rosji tego się nie robiło. Nigdy.

Zastanowiło mnie, czemu werki Sellity SW200 wyglądają identycznie jak chińskie klony ETA z Hanzou. Obejrzałem oba. Bez mikroskopu, bo nie miałem pod ręką :wink: Stwierdziłem że to jest TO SAMO. Na "najbardziej opiniotwórczym i największym forum" jedyne co mnie za to spotkało to w zasadzie obrzucanie kałem. Bo kto to widział, żeby jakiś gnojek brał do łapy werki, oglądął je, i mówił : to jest to samo!, gdy na stronach producenta SZWAJCARSKICH ZEGARKÓW stoi, że nie jest!? Żaden z fachowców, podobnież występujących tam w przyrodzie, jakoś nie zadał sobie krzty wysiłku żeby to zbadać - przecież ja się mogę mylić, dokonałem oceny zewnętrznej, organoleptycznej, bez rozkręcania werku!

Ostatnio pokazano na GMT ST16 i Claro888. Nikt nie przyznał "no kurcze - Chińczyk!", jedyne czego się doczekaliśmy to stwierdzenie, że w zasadzie mogli go zrobić i Marsjanie, ale jeśłi SZWAJCARZY uznali że jest ich - to jest i koniec! To akurat nie kamyczek do ogródka GMT, lecz zobaczcie kto tam "argumentował" - "śmietana" KiZi.

Takie to "opiniotwórcze środowisko" się tam zrobiło ...

Blaz
[Usunięty]
:
Masz rację...

Wiesz co zauważyłem? Że przez dwa miesiące istnienia chinawatches dowiedziałem się znacznie więcej o zegarkach niż przez rok pobytu na kizimizi. Dlaczego? Ano dlatego, że szukam wiadomości, sprawdzam, czytam zagraniczne fora, weryfikuję. Dlatego, że mam chęci to robić i dzielić się wiedzą.

My tutaj tak naprawdę uczymy się cały czas, bo odkrywamy nieznany na polskich forach ląd. I co u nas jest fajne to fakt, że jeśli ktoś coś napisze, to inny doda wiadomość o tym znalezioną gdzieś indziej. Tamten się nie zgodzi, bo znalazł inną informację itp. A na kizi widzę po prostu NIECHĘĆ do dzielenia się wiedzą i poszerzania jej. I niechęć do prostowania informacji...

:
Będę się powtarzał, czerwony wymiata.

:
Zgadzam się całkowicie ze sszwedo -czerwony rządzi.

:
No i patrzcie, wszyscy mu mówią, a ten się zawziął, i weź go przekonaj :P !

Daj Olkowi tego zółtka, mówię ci :lol: ...!

Blaz
[Usunięty]
:
Obstaję przy żółtym. Jest bardzo jasny i mi to odpowiada, choć czerwony też niczego sobie. :D

:
No i pacjent stracony. Siostry, odłączcie elektrody, i wpiszcie w kartę dane dla patologa )...!

:
żółta jest bardzo ładna widziałem na żywo jaśniutka :) a czerwień jest odjechana

trudny wybór

Blaz
[Usunięty]
:
Trudny, bo to w sumie zegarki o zupełnie innym charakterze. :wink:

:
Wybór został dokonany, żółty zostaje u Blaza, czerwony jedzie do mnie. :wink:

:
A mi się nie podoba ani czerwony ani żółty :wink: Tzn. podobują mi się, ale jakbym miał brać dla siebie to coś w czerni, bo sama forma zegarka jest w pytę!

Blaz
[Usunięty]
:
Jest więc z szarą tarczą, ale mi się nie podobał, ale za kilka tygodni będzie nowa edycja i pojawi się czarna tarcza. :wink:

:
To może sobie tylko nową tarczę zamówię :wink:

:
No czarna tarcza siadła by mi jak żadna inna w tym zegarze :wink:

:
echh ja ma bana finansowego na nowe łocze :/

mogę tylko pooglądać nową edycje firmy "B"

czekam na 3 zegarki :)

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum