Cześć,
Potrzebuje waszej eksperckiej porady
Mam w bardzo atrakcyjnej cenie do kupienia
edox les vauberts moonphase automatic
Jakie macie opinie o tym zegarku? Wyglada ciekawie, fajny werk. Bardzo dobre wymiary, fazy księżyca
Podoba mi się taka Glycine ale jest za mała, a tu proszę ...
Pomocy
Odpowiedz do tematu
: edox les vauberts moonphase automatic - dobre czy nie?
:
Wizualnie bardzo ok. A jak i mechanizm dobry w połączeniu z ceną to tylko brać
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
Ostatnio zmieniony przez Woytec 2019-01-06, 12:50, w całości zmieniany 1 raz
No właśnie, cena, autor wątku nie napisał ile to kosztuje
Jeśli tanio to warto ale jeśli cena nie gra roli to Maurycy ma ładniejsze
Czarne wersje też są tylko trzeba poszukać, wrzuciłem białe bo mi bardziej pasuje do takiej garnitury
https://dolinski.pl/zegarki-maurice-lacroix/?features_hash=33-27_44-221
No i jakoś nie lubie tego całego Edoxa, nie wiem dlaczego...
Jeśli tanio to warto ale jeśli cena nie gra roli to Maurycy ma ładniejsze
Czarne wersje też są tylko trzeba poszukać, wrzuciłem białe bo mi bardziej pasuje do takiej garnitury
https://dolinski.pl/zegarki-maurice-lacroix/?features_hash=33-27_44-221
No i jakoś nie lubie tego całego Edoxa, nie wiem dlaczego...
Ostatnio zmieniony przez Woytec 2019-01-06, 12:50, w całości zmieniany 1 raz
:
Ostatnio zmieniony przez Machu 2019-01-06, 11:45, w całości zmieniany 1 raz
Jak dla mnie to fazy księżyca są chyba najmniej potrzebną komplikacją w zegarku
Ale jak sie podoba to bierz, imo Edox najładniejszy bo najprostszy
Ale jak sie podoba to bierz, imo Edox najładniejszy bo najprostszy
Ostatnio zmieniony przez Machu 2019-01-06, 11:45, w całości zmieniany 1 raz
:
Woytec, cena poniżej 1800zl. ML są piękne ale w wersji automatic to koszt paru tysięcy. Nie ma co porównywać.
Nie wiem tylko czy szkło w edox ma antyrefleks czy nie. Oczywiście nikt nigdzie nie pisze o takich „szczegółach” . Edox na fb nie raczył odpowiedzieć. Ktoś ma może model les valgranges (jakikolwiek) i może sprawdzić?
[ Dodano: 2019-01-06, 14:29 ]
Mi chyba nawet bardziej jeszcze ta wersja pasuje:
Nie wiem tylko czy szkło w edox ma antyrefleks czy nie. Oczywiście nikt nigdzie nie pisze o takich „szczegółach” . Edox na fb nie raczył odpowiedzieć. Ktoś ma może model les valgranges (jakikolwiek) i może sprawdzić?
[ Dodano: 2019-01-06, 14:29 ]
Mi chyba nawet bardziej jeszcze ta wersja pasuje:
:
Fazy księżyca nie mają w zamyśle być praktyczną komplikacją Tak po prawdzie to każda komplikacja z wyjątkiem daty jest bardziej kwestią wizualną niż użytkową
Machu napisał/a: |
Jak dla mnie to fazy księżyca są chyba najmniej potrzebną komplikacją w zegarku
Ale jak sie podoba to bierz, imo Edox najładniejszy bo najprostszy |
Fazy księżyca nie mają w zamyśle być praktyczną komplikacją Tak po prawdzie to każda komplikacja z wyjątkiem daty jest bardziej kwestią wizualną niż użytkową
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Chyba po raz pierwszy ktos inny niż Dorian pisze, że data jest użyteczna
:
Machu, skoro można sprawdzać godzinę na zegarku, to czemu nie i datę?
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Ja to rozumiem, ale generalnie mam wrażenie ze w odczuciu większości tutaj data to największe zło
:
Nie do końca. Dla Doriana jest ona bezwzględnie potrzeba, dla innych zupełnie niepotrzebna. DLa mnie jest obojętna, ale jak już jest to z niej korzystam Niemniej uważam, że jest to jedyna komplikacja, którą można zaliczyć do tych użytkowych
Ja to rozumiem, ale generalnie mam wrażenie ze w odczuciu większości tutaj data to największe zło |
Nie do końca. Dla Doriana jest ona bezwzględnie potrzeba, dla innych zupełnie niepotrzebna. DLa mnie jest obojętna, ale jak już jest to z niej korzystam Niemniej uważam, że jest to jedyna komplikacja, którą można zaliczyć do tych użytkowych
:
a do czego przydaje się rezerwa chodu? Co do chrono.. mam mieszane uczucia. Niby rozumiem sens używania stopera, z drugiej strony podziałka w zegarku jest tak mało widoczna, że o ile nie liczysz pełnych minut to trochę się to mija z celem.
Dla mnie jeszcze rezerwa chodu się przydaje, czasem chrono. |
a do czego przydaje się rezerwa chodu? Co do chrono.. mam mieszane uczucia. Niby rozumiem sens używania stopera, z drugiej strony podziałka w zegarku jest tak mało widoczna, że o ile nie liczysz pełnych minut to trochę się to mija z celem.
:
Ostatnio zmieniony przez Fazi 2019-01-06, 19:35, w całości zmieniany 1 raz
johnny_b2, tu:
https://www.edox.ch/edox-...hase-automatic/
opisują, że szkło z antyrefleksem jest, więc możesz chyba brać (ale les vauberts, jak w tytule wątku, a nie les coś_tam coś_tam, jak w poście piszesz)
https://www.edox.ch/edox-...hase-automatic/
opisują, że szkło z antyrefleksem jest, więc możesz chyba brać (ale les vauberts, jak w tytule wątku, a nie les coś_tam coś_tam, jak w poście piszesz)
Ostatnio zmieniony przez Fazi 2019-01-06, 19:35, w całości zmieniany 1 raz
Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
...Ruski trollu - idi na ch.j...
:
Odpowiedz do tematu
Michał, uwielbiam takie dyskusje zaczynające się od jakiejś luźno rzuconej uwagi
Rezerwa jest przydatna jak chcesz wiedziec czy jutro bedziesz mógł założyć zegar bez koniecznosci ustawiania go. A chrono do mierzenia czegokolwiek - z nudów albo dla zabawy
Rezerwa jest przydatna jak chcesz wiedziec czy jutro bedziesz mógł założyć zegar bez koniecznosci ustawiania go. A chrono do mierzenia czegokolwiek - z nudów albo dla zabawy