Odpowiedz do tematu
: Gdzie kupić cienkie teleskopy do Seiko Monstera 20 mm
Jak w tytule. Te oryginalne są spoko, ale kupiłem kiedyś mesha do Monstera i niestety te są za grube, nie wchodzą. Szkoda kajdana bo zalega w szufladzie. Ktoś coś poleci? 20 mm i żeby solidne były w wykonaniu i użytkowaniu
:
beceen | ***** ***
:
Hogg, sprzedaj mi Monstera i po problemie a cienkie normalne teleskopy to najlepiej sobie zamówić paczkę od majfrenda. Ja kiedyś kupiłem pudełeczko, milionpińcet sztuk w zakresie 6-26mm za jakieś parę groszy
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
A u zegarmajstra najbliższego nie będzie czy takie pierdoły też trzeba zamawiać
:
ale z tego co rozumiem, to chodzi o cienkie teleskopy, ale z grubymi koncowkami.
Czyli takimi jak maja te tzw. fat springbary do seiko, ale zeby nie byly cale fat
Czyli takimi jak maja te tzw. fat springbary do seiko, ale zeby nie byly cale fat
beceen | ***** ***
:
Dokładnie.
Zwykłych cienkich nie brakuje wszędzie.
Zwykłych cienkich nie brakuje wszędzie.
:
Dzięki za odpowiedzi. Ktoś wie. ile grubości mają oryginalne Sejkowe w Potworze?
PS
Monsterki nie na sprzedaż I czarny i orange w jedynej słusznej wersji V1
PS
Monsterki nie na sprzedaż I czarny i orange w jedynej słusznej wersji V1
:
Prawilne Monstery trzeba już trzymać.
Apa13 napisał/a: |
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć |
:
2,5mm/20mm
Hogg napisał/a: |
Dzięki za odpowiedzi. Ktoś wie. ile grubości mają oryginalne Sejkowe w Potworze?
PS Monsterki nie na sprzedaż I czarny i orange w jedynej słusznej wersji V1 |
2,5mm/20mm
beceen | ***** ***
:
2.5 to bardzo gruby teleskop.
Większość tych sprzedawanych, ma 1.8 mm.
A te "po taniości" a Ali, potrafią mieć jeszcze mniej, 1.6.
Nasze standardowe są 2.0 mm - sprawdź Hogg czy takie ci pasują, to cię poratujemy.
Większość tych sprzedawanych, ma 1.8 mm.
A te "po taniości" a Ali, potrafią mieć jeszcze mniej, 1.6.
Nasze standardowe są 2.0 mm - sprawdź Hogg czy takie ci pasują, to cię poratujemy.
:
no o to chodzi, ze sa grube
Trzeba, zeby byly ciensze po srodku, ale zeby te pipki na koncu nadal mialy wieksza srednice niz standardowe teleskopy, bo jak sie zmontuje standardowe, to latają i psują otwory.
tutaj dobre podsumowanie: https://forums.watchuseek.com/f74/perfect-monster-spring-bars-isofrane-724844.html
Trzeba, zeby byly ciensze po srodku, ale zeby te pipki na koncu nadal mialy wieksza srednice niz standardowe teleskopy, bo jak sie zmontuje standardowe, to latają i psują otwory.
tutaj dobre podsumowanie: https://forums.watchuseek.com/f74/perfect-monster-spring-bars-isofrane-724844.html
beceen | ***** ***
:
I całe to podsumowanie jest autorstwa kolesia, który wsadził pasek 22 mm do zegarka z uszami 20 mm
:
guma sie scisnie, nie?
beceen | ***** ***
:
Jak się popieści, to się wszystko zmieści - niemniej uważałbym z ogłaszaniem autora guru technologii teleskopowych
:
Odpowiedz do tematu
a czy ja napisalem, ze on guru - dosc informatywny wątek ze zdjęciami i tyle.
beceen | ***** ***