Jakiś czas tem dostałem worek ruskiego złomu. W stanie najbardziej kompletnym był Poljot, chociaż brakowało koronki, złamany wałek, trzaśnięte szkiełko, walnięta sprężyna i tarcza pozostawiająca wiele do życzenia.
W sam raz na bazę do autorskiego projektu. Sekundnik wymieniłem na dłuższy, bo te poljotowskie są strasznie krótkie. To, że srebrny nie stanowi problemu, bo i tak będę malował wszystkie wskazówki.
Koperta pokryta farbą ceramiczną Cerakote i wypalona. Farbę należy wymieszać, bo jak się nie wymiesza porządnie to się taka przezroczysta powłoka robi, która odłazi i później trzeba wszystko zdzierać, szlfować i powlekać od nowa.
Tarcza poszła pod nóż. Zainspirowany Orisem "Kermit" poszedłem w lemonkę.
Wzór tarczy wydrukowałem sobie na przezroczystej kalkomanii.
Podkład, później kolor, póżniej naskowanie i malowanie tłoczonych indeksów, lakier błyszczący.
Na to kalkomania i satynowy lakier po wierzchu.
Jakoś się to nawet dało poskładać do kupy. Z różnych pomysłów na pasek guma wyglądała chyba najciekawiej.
Ostatecznie taki wynalazek z tego powstał.
Pozdrawiam
Eryk
Odpowiedz do tematu
: Erolek E.03
We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.
:
Bajera Taki bauhausowy trochę
Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
...Ruski trollu - idi na ch.j...
:
Kapcie z głów
Szczególny szacun za pomysł.
Szczególny szacun za pomysł.
:
Fajnie wyszło
Trzeba brać poprawkę na mniejszą średnicę szkła przy malowaniu tą Cerakotą, czy to bez znaczenia?
Trzeba brać poprawkę na mniejszą średnicę szkła przy malowaniu tą Cerakotą, czy to bez znaczenia?
Nie oceniaj człowieka po tym gdzie pije, ale ile może wypić!
:
Jak nawalisz tego grubo, to trzeba wziąć poprawkę. Ja malowałem aerografem i dość cienką jedną warstwę. Różnica w średnicy była pomijalna.
Pozdrawiam
Eryk
Sebastian napisał/a: |
Fajnie wyszło
Trzeba brać poprawkę na mniejszą średnicę szkła przy malowaniu tą Cerakotą, czy to bez znaczenia? |
Jak nawalisz tego grubo, to trzeba wziąć poprawkę. Ja malowałem aerografem i dość cienką jedną warstwę. Różnica w średnicy była pomijalna.
Pozdrawiam
Eryk
We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.
:
Erolek, pełen wypas
:
Erolek, gratulacje
Świetna robota
Świetna robota
Pozdrawiam,
Wojtek
Wojtek
:
:
świetnie wyszedł!
Lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem.
:
Erolek,
Super wyszło. Podoba mi się ten zestaw kolorystyczny. Wykonanie - klasa
Super wyszło. Podoba mi się ten zestaw kolorystyczny. Wykonanie - klasa
"It Is Possible To Commit No Errors And Still Lose."
:
Odpowiedz do tematu
Przywiozę Tobie takiego do popsucia na następny zlot sekcji północnoatlantyckiej
pozdrawiam
w.
---
„przestań pierdolić – żyj złudzeniami” MM
w.
---
„przestań pierdolić – żyj złudzeniami” MM