Cześć wszystkim, tradycyjnie chciałem się skonsultować z Kumoterstwem.
Chcę zanabyć zegarek, na który mam 1000 zł, choć oczywiście obowiązuje stara polska zasada - Panie, im taniej tym lepiej! Gdyby jednak coś rozłożyło mnie na łopaty, skłonny jestem nawet kilka groszy dołożyć.
Myślę albo o diverku, albo o chrono. Zegarek musi być duży, co najmniej 44mm. Rodzaj mechanizmu nie ma znaczenia, może nawet chętniej tym razem bakteria...
Wolałbym chyba coś dosyć stonowanego, pomarańczowe tarcze i wściekłe gumy zostawmy na następny raz.
Od dawna za mną chodzi St Momentum Deep 6, niestety jest ogromny, a w PL chyba nie do obejrzenia na żywo, trochę się boję, że będzie mi pasował, ale na nogę.
Dla przypomnienia:
[/URL]
Cóż poza tym? Fajnie byłoby, żeby to nie było kolejne SEIKO/ORIENT czy INVICTA.
Wszelkie propozycje zegarków "rzadszych" będą mile widzane. No może poza tym paskudnym ANDROIDEM.
Marzy się jakiś Ward, Artego, Boschett czy Magretka , tylko budżet za mały. A nawet jakbym miał, to za zegarek więcej niż =/- kafla raczej bym nie dał.
A, no na i bazrku pokazał się samuraj, zarezerwowałem do wieczora, muszę przemyśleć sprawę.
Odpowiedz do tematu
: diver/chrono za jakiegoś kafla
:
Artego to 350 $ , więc powinno starczyć kasy .
Oooo Tomek , nie zanotowałem promocji , ale jak jest to ok !
Oooo Tomek , nie zanotowałem promocji , ale jak jest to ok !
:
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2011-03-19, 22:31, w całości zmieniany 4 razy
matyr, na Artego jest promo, $300 z szipem, ale wybór już niewielki (chodzi o model już odchodzący do historii, taki, jak ma Rudi). I jest jeszcze chyba możliwość wysyłki z Niemiec, więc bez cła i waty.
EDYTA:
http://www.artego-watches.com/
Rudi, nie zdajesz sobie sprawy, jakie walki wewnętrzne odbywam sam ze sobą w związku z tą promocją ..
No żeby Mod takie wielkie zdjęcia wklejał - Maxio
Maxiu, wybaczysz? Plosieee
Uploaded with ImageShack.us
EDYTA:
http://www.artego-watches.com/
Rudolf napisał/a: |
Oooo Tomek , nie zanotowałem promocji , ale jak jest to ok ! |
Rudi, nie zdajesz sobie sprawy, jakie walki wewnętrzne odbywam sam ze sobą w związku z tą promocją ..
No żeby Mod takie wielkie zdjęcia wklejał - Maxio
Maxiu, wybaczysz? Plosieee
Uploaded with ImageShack.us
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2011-03-19, 22:31, w całości zmieniany 4 razy
:
Deep 6 lepszy jest z czarną tarczą:
:
Tylko trzeba pamiętać że w Niemczech , jest ograniczona ilość i wersje kolorystyczne oraz wykończeniowe .
Co ja ci mam napisać ... Bierz , pisz i zmawiaj
Tomek napisał/a: |
Rudi, nie zdajesz sobie sprawy, jakie walki wewnętrzne odbywam sam ze sobą w związku z tą promocją .. |
Tylko trzeba pamiętać że w Niemczech , jest ograniczona ilość i wersje kolorystyczne oraz wykończeniowe .
Co ja ci mam napisać ... Bierz , pisz i zmawiaj
:
Wiem, wiem, trzeba pisać do Roberta Lexa przed zakupem i dowiedzieć się, co ma w Germanii. Czekam na ostateczną odpowiedź Boschettiego w sprawie DWP. Bo dwa takie zakupy to dla mnie ruina i narażenie budżetu domowego.
matyr, bierz Artego, będzieszPanbardzozadowolony Boschetta czy Margarytki w tym budżecie raczej nie kupisz. Nawet z używką będzie ciężko. Wardów nie śledzę, ale wydaje mi się, że łatwo nie będzie. A Artego za tą kasę masz nóweksa, z profesjonalną obsługą posprzedażną. I gwarantowany banan na twarzy.
Rudolf napisał/a: |
Co ja ci mam napisać ... Bierz , pisz i zmawiaj |
Wiem, wiem, trzeba pisać do Roberta Lexa przed zakupem i dowiedzieć się, co ma w Germanii. Czekam na ostateczną odpowiedź Boschettiego w sprawie DWP. Bo dwa takie zakupy to dla mnie ruina i narażenie budżetu domowego.
matyr, bierz Artego, będzieszPanbardzozadowolony Boschetta czy Margarytki w tym budżecie raczej nie kupisz. Nawet z używką będzie ciężko. Wardów nie śledzę, ale wydaje mi się, że łatwo nie będzie. A Artego za tą kasę masz nóweksa, z profesjonalną obsługą posprzedażną. I gwarantowany banan na twarzy.
:
Za tysiaka dostaniesz jakiegoś Warda chrono, ale oczywiście kwarca. KingFisher kwarc też może wchodzić w grę.
:
Pomarańczka w wersji brushed kusi, zwłaszcza za tę cenę, ale chyba za ciężkie bydle dla mnie. Choć z drugiej strony czytałem recenzję i na nadgarstku 6,5 cala świetnie się układa...
:
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2011-03-19, 16:57, w całości zmieniany 1 raz
matyr chciał minimum 44mm, CW chyba nie spełnia tego założenia. Przynajmniej KingFisher ..
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2011-03-19, 16:57, w całości zmieniany 1 raz
:
Fakt, zapomniałem.
To Ward w ogóle odpada. Nie ma zegarków w takim rozmiarze.
To Ward w ogóle odpada. Nie ma zegarków w takim rozmiarze.
:
W Tridencie nie przeszkadzałaby mi ta drobna niedogodność rozmiarowa
Jest jeszcze C8, tu Ward się spisał, ale to nie nuras ..
Jest jeszcze C8, tu Ward się spisał, ale to nie nuras ..
:
Ostatnio zmieniony przez maciek 2011-03-19, 20:42, w całości zmieniany 1 raz
Panowie, naooglądałem się artego, aż mnie oczy bolą. I wiem, co mi w nim do końca nie pasuje. Dokladnie to samo co w sumo. Indeksy godzionowe w okrągłym kształcie kropek. Takie cosie zatem odpadają.
Wcale nie upieram się przy nurku. Może jakieś fajne chrono? A może coś zupełnie innego? Może poza pilotem, bo one wszystkie takie same są.
Bo jak na razie, to dalej najbardziej mnie kusi ten momentum.
Wcale nie upieram się przy nurku. Może jakieś fajne chrono? A może coś zupełnie innego? Może poza pilotem, bo one wszystkie takie same są.
Bo jak na razie, to dalej najbardziej mnie kusi ten momentum.
Ostatnio zmieniony przez maciek 2011-03-19, 20:42, w całości zmieniany 1 raz
:
Ostatnio zmieniony przez chomior 2011-03-19, 20:48, w całości zmieniany 2 razy
45mm bez koronki
Jak najbardziej w budżecie.
Mechanizm in-hause.
Wysyłka z Niemiec.
Jak najbardziej w budżecie.
Mechanizm in-hause.
Wysyłka z Niemiec.
Ostatnio zmieniony przez chomior 2011-03-19, 20:48, w całości zmieniany 2 razy
Facet to nie pieczarka, żeby go trzymać w ciemności i karmić gównem.
:
Chomiorze wiem, one są niezłe. Ale chciałbym uniknąć tak mocnego zORIENTowania mojego pudła...
:
Odpowiedz do tematu
A co jest złego w dobrej ORIENTacji ?
Pozwolę sobie wkleić jeszcze jedną fotkę.
Oby proroczą
Pozwolę sobie wkleić jeszcze jedną fotkę.
Oby proroczą
Facet to nie pieczarka, żeby go trzymać w ciemności i karmić gównem.