Helson Tortuga
Odpowiedz do tematu

Blaz
[Usunięty]
:
Całość sprawia fajne wrażenie. :grin:

:
Świetna koperta, szczególnie z drugim bezelem. Szkoda dla mnie że tarczy też nie zaczerpnęli od poprzedników ;)

Foch und Ch.
:
kubama, ale może to lepiej, bo taki nieco inny jest, a nie prawie że kopia. Ja jestem mega zadowolony. Pod względem jakości jest dużo lepiej niż u Artego. Nie widać gołym okiem nic, do czego dałoby się przyczepić. No może minimalnie luma niedokładnie nałożona na "12", ale jak na razie nic poza tym nie widzę. Szczotkowanie ładniejsze, grawerowanie na koronce i deklu lepiej zrobione. Obrót bezela również lepiej rozwiązany - naciskasz i kręcisz, luz minimalny.

:
Cytat:
No i trzeci bezel ;)

No i teraz w koncu widać kłalitę :!:
Dać mu seryjną ETA za 3 dolary, napisać "paranoja", dać cenę 18.900 PLN, i czekać aż się jakiś z małym Wackiem trafi do kupowania :lol: ...
Bo bez tego - to fajny zegarek :lol: - jak mówił Zbyszek, przypomina lata '70, wtedy ficzerem było WR6ATM ... :lol:

:
Patrzac na Twoje foty zaczyna mi sie robic tak samo, na fotach producenta /kiepskich oczywiscie :evil: / pierwszy mi sie spodobal ten bez cyferek.

s

machlo napisał/a:
Na początku bardziej podobał mi się bez cyferek, ale tak patrzyłem, patrzyłem i patrzyłem i bardziej spodobał mi się ten z cyferkami ostatecznie :)

:
Ja to opatrzyłem się mocno, bo na wszelakich forach szukałem zdjęć tortugi i po wielu zdjęciach wybór był tylko jeden. ;) Pomarańczowy w ogóle nie fajny jest dla mnie, bo datownik czarny.

:
A mnie na ten przykład pomarańczka się podoba bardzo, tyle, że jest niedostępna :evil:

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
machlo napisał/a:
Myślałem wcześniej o meshu od wjeana, ale już sam nie wiem.
Widziałem foty wygląda super. To jest słuszna koncepcja.

:
Super ten Helson , ale Artego też fajny , gdybym miał jeszcze raz wybierać to miałbym problem .

:
Jest świetny, gdzie po ile, i czemu tak drogo.

:
http://helson-watch.com/
599 prezydentów

Raz na jakiś czas pojawiają się na WUS za stówkę mniej. 3 dni temu do mnie pisał koleś, że ma wersję bez cyferek, czarną za 500 z wliczoną przesyłką.

Ostatnio zmieniony przez machlo 2011-04-19, 20:07, w całości zmieniany 1 raz
:
Faaajny :grin: 2 bezel kozacki :!:

:
machlo napisał/a:
kubama, ale może to lepiej, bo taki nieco inny jest, a nie prawie że kopia. Ja jestem mega zadowolony.

Co racja to racja. I to się liczy. :)

Foch und Ch.
:
Znajdź sobie doła z błockiem :) - świetny jest. Jaki tam jest werk?

Edyta doczytałem - Miyota :D - wciągnę sobie na wish listę.

Ostatnio zmieniony przez irek1981 2011-04-19, 20:58, w całości zmieniany 1 raz
auza
[Usunięty]
:
Świetny zegar. Jak już mówili zegarek czerpie z najlepszych wzorców.
Nureczki z lat 70 są bardzo miodzio.

1000m wanna z błotkiem :mrgreen:

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum