Zapraszam do burzy mózgów pt.
"Jakiego fajnego Ruska powinien sobie kupić Ojciec Jakub za najbliższą tacę?"
Warunki brzegowe:
- budżet, po uwzględnieniu obowiązkowych odpisów na Imperium Watykańskie, Skickersy dla ministrantów i alimenty dla gosposi, wynosi 200zł
- posiadam już lub wiem że zaposiądę: Wołne, Ałmaza, Kirowskiego, Sportiwnego, Siakieś Pabiedy z małą i dużą sekundą oraz Starty
- nie interesują mnie Amfibie bo nie pasują do żadnej z moich sutann
- złoto oczywiści jest mile widziane
Poproszę o bezrefleksyjne typowanie ciekawych egzemplarzy dowodzących wyższości radzieckiego zegarmistrzostwa nad imperialistycznym i skośnookim, koniecznie ze zdjęciami.
Serdecznnebógzapłać
Odpowiedz do tematu
: Jakiegoś fajnego Ruska bym se kupnął
Foch und Ch.
:
Ostatnio zmieniony przez Ghostdog 2011-04-25, 20:38, w całości zmieniany 1 raz
Poljot de Lux
Ostatnio zmieniony przez Ghostdog 2011-04-25, 20:38, w całości zmieniany 1 raz
:
Ojciec Jakub ma widzę pociąg do złota, jak pewien prałat
Jam nie sługa boży, ale mam podobnie, więc zaproponowałbym:
1. Któryś z cienkich Łuczy, np. taki:
2. Któregoś z Poldków:
3. Rakietę:
4. Rodinę (ta nie w złocie):
5. Sława - może poszukaj lodówki?
6. Sputnik?
7. Stolicznyje (podobny design, jak Rodina):
8. Z Wostoków:
9. A może coś z Polaków?
Jam nie sługa boży, ale mam podobnie, więc zaproponowałbym:
1. Któryś z cienkich Łuczy, np. taki:
2. Któregoś z Poldków:
3. Rakietę:
4. Rodinę (ta nie w złocie):
5. Sława - może poszukaj lodówki?
6. Sputnik?
7. Stolicznyje (podobny design, jak Rodina):
8. Z Wostoków:
9. A może coś z Polaków?
...all we do is eliminate our future with the things we do today.
Money is our incentive now so that makes it okay.
Money is our incentive now so that makes it okay.
:
De luxus Poljotus w ładnym stanie
:
Poldek de lux ... mam 2 ... zapomniało mi się Poldki automaty 55G też 2 jakby co.
No ale to złoty Sygnał ...
No ale to złoty Sygnał ...
Foch und Ch.
:
Ostatnio zmieniony przez voli 2011-04-25, 21:21, w całości zmieniany 1 raz
Wostok 2209 w wersji garniturowej - w dobrym stanie sa kapitalne i za to co zostanie z tacy kupisz 2-3 ładne sztuki. Ew duże Rakiety z datą ala orient - w złocie mam czerwoną i zielona i wyglądaja kapitalnie Pozłacany Mir (tez wostok 2209) w tej obłej kopercie - chyba najwięcej złota na pozłacanym rusku w historii - a zegarek ładny
Polecę też rakiety 2209 - trudno będzie kupic w super stanie i dodatkowo trudno za założona kase, ale mają swój zajefajny urok (zaglądnij do mojego tematu uroki odwróconego bębna).
Polecę też rakiety 2209 - trudno będzie kupic w super stanie i dodatkowo trudno za założona kase, ale mają swój zajefajny urok (zaglądnij do mojego tematu uroki odwróconego bębna).
Ostatnio zmieniony przez voli 2011-04-25, 21:21, w całości zmieniany 1 raz
:
Nie mam zdjęć, ale już bło powyżej - Poljot Syganał!
A precyzyjnego już masz jakiegoś?
A precyzyjnego już masz jakiegoś?
:
A co Wujek Jakub powie na to :
:
Może taka Rakieta, albo coś z tego typu
http://www.netgrafik.ch/civil_watches19.htm
mechanizm 2609 (tu w starszej wersji na 16 kamieni) - wersja nowsza na 21 kam. to według mnie najlepszy radziecki "wół roboczy"
To są zegarki jeszcze z okresu, kiedy koperty złocono 20 mikronami, jak trafi się ładny egzemplarz, to szybko się nie przetrze (sporadycznie najmłodsze modele mają już niestety 12,5 mikrona)
http://www.netgrafik.ch/civil_watches19.htm
mechanizm 2609 (tu w starszej wersji na 16 kamieni) - wersja nowsza na 21 kam. to według mnie najlepszy radziecki "wół roboczy"
To są zegarki jeszcze z okresu, kiedy koperty złocono 20 mikronami, jak trafi się ładny egzemplarz, to szybko się nie przetrze (sporadycznie najmłodsze modele mają już niestety 12,5 mikrona)
СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
:
Karol, piękna ta Rakieta
godna Ojca Jakuba moim zdaniem
godna Ojca Jakuba moim zdaniem
:
Właśnie - Smok obudził mnie w zakresie 2609... a może atom? http://www.netgrafik.ch/civil_watches31.htm
:
Kuba - Wołne albo Wostoka precyzyjnego kup!Wołna to moj ulubiony zegarek ze wszystkich ktorych mam. 2809 to cudowny werk.
"Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
:
Ostatnio zmieniony przez kubama 2011-04-26, 21:48, w całości zmieniany 1 raz
Wołny mam 4 ... chyba że 5 Precyzyjny to jest pomysł ale teraz nie mam na niego ciśnienia. Sygnał w złocie to jest dobry pomysł ale muszę jeszcze przepatrzeć te Wostoki 2209.
Dziękować za pomysły
Dziękować za pomysły
Ostatnio zmieniony przez kubama 2011-04-26, 21:48, w całości zmieniany 1 raz
Foch und Ch.
:
Odpowiedz do tematu
Tomirek, świetna tylko gdzie taką kupić? Sam bym chciał...
"Muzyka – po milczeniu – najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)