Iiiiii szlag trafił moje zamówienie - skończył się, wyszedł, producent wyprzedał, nie ma i nie będzie
Jakiś czas temu zachorowałem na Certinę DS First Diver w automacie, ten konkretny model:
Tak świetnego zegarka dawno nie widziałem- wszystko, poprzez BEZEL, indeksy, wodosczelność, kolor tarczy, rozmiar mi pasowało. Miał to być mój EDC. No i złożyłem zamówienie, wszystko cacy, zegarek jest, upust dostałem, a dzisiaj rano mail że jednak producent już nie ma i nie można sprowadzić... Znalazłem tylko kilka sklepów z tym modelem i wszędzie to samo Ktoś widział gdzieś i wie że jest?
Cóż...w sumie nie ma tego złego- zaczynam od początku szukać czegoś uniwersalnego, ew. pół-diverowatego
No więc szukam:
1. Czegoś uniwersalnego, nadającego się i do dżinsów i do cwyterka i do polówki i do koszuli Chodzi mi po głowie połączenie stylu divera i zegarka EDC, bez chrono, ale z datą. Kolor tarczy jakby dało radę inny niż czarny Biel mi się podoba, niebieskie akcenty również.
2. Rozmiar max 43mm bez koronki (pasek/bransoleta- obojętne)
3. Nie zależy mi żeby to był nowy zegarek - używkę również łyknę jak fajna i w dobrej cenie
4. Może być japończyk, rusek albo szwajcar, nie gra to dla mnie roli.
5. Budżet to 1 500 - 2 000 max. (PLNów oczywiście kufa, bo ojro nie dysponuję )
6. Jak ktoś zaproponuje mi na sprzedaż niebieskie Sumo w dobrych pieniądzach to temat zamykamy Póki co się naszukałem i znalazłem tylko ofert 1 600 i w górę, a wiem że można taniej i nie da mi to spokoju
Odpowiedz do tematu
: Co za Certinę?
Ostatnio zmieniony przez Bibliotek@rz 2011-05-05, 08:43, w całości zmieniany 2 razy
Ostatnio zmieniony przez Bibliotek@rz 2011-05-05, 08:43, w całości zmieniany 2 razy
:
Mido.
Bibliotek@rz napisał/a: |
Iiiiii szlag trafił moje zamówienie - skończył się, wyszedł, producent wyprzedał, nie ma i nie będzie
Jakiś czas temu zachorowałem na Certinę DS First Diver w automacie, ten konkretny model: [url=http://img560.images...rst.jpg]Obrazek[/URL] [url=http://img3.imagesha...nae.jpg]Obrazek[/URL] Tak świetnego zegarka dawno nie widziałem- wszystko, poprzez BEZEL, indeksy, wodosczelność, kolor tarczy, rozmiar mi pasowało. Miał to być mój EDC. No i złożyłem zamówienie, wszystko cacy, zegarek jest, upust dostałem, a dzisiaj rano mail że jednak producent już nie ma i nie można sprowadzić... Znalazłem tylko kilka sklepów z tym modelem i wszędzie to samo Ktoś widział gdzieś i wie że jest? Cóż...w sumie nie ma tego złego- zaczynam od początku szukać czegoś uniwersalnego, ew. pół-diverowatego |
Mido.
:
Ostatnio zmieniony przez Bibliotek@rz 2011-05-04, 18:22, w całości zmieniany 1 raz
Jakie, jakie?
Edyta: A, domyślam się- też z takim bezelem z wypukłymi indeksami. Niestety dorwać takie to musiałby być cud. W ten deseń pasuje mi również Candino, ale to już bardziej sportowe zegarki niż ta Cytryna, która mnie poskładała jak zobaczyłem... Nie wspominając o cenie, która jest/była cholernie atrakcyjna...
No nic- szukam dalej.
Edyta: A, domyślam się- też z takim bezelem z wypukłymi indeksami. Niestety dorwać takie to musiałby być cud. W ten deseń pasuje mi również Candino, ale to już bardziej sportowe zegarki niż ta Cytryna, która mnie poskładała jak zobaczyłem... Nie wspominając o cenie, która jest/była cholernie atrakcyjna...
No nic- szukam dalej.
Ostatnio zmieniony przez Bibliotek@rz 2011-05-04, 18:22, w całości zmieniany 1 raz
:
Ostatnio zmieniony przez Blaz 2011-05-04, 18:23, w całości zmieniany 1 raz
Mido Ocean Star.
Ostatnio zmieniony przez Blaz 2011-05-04, 18:23, w całości zmieniany 1 raz
:
Ostatnio zmieniony przez Bibliotek@rz 2011-05-04, 18:37, w całości zmieniany 1 raz
Ten nowy model to już nie to co kiedyś... dochodzi cena, guma, których nie lubię i to że to typowo sportowy zegarek, a tamta Cytryna była do bólu uniwersalna. I co ja mam biedny zrobić teraz?
Edyta: Eh, mam jakiś kryzys chyba, bo mocno napaliłem się na tamtą Certinkę i teraz nic/niewiele mi się zegarków podoba To Mido przecież jest świetne, no ale co mam zrobić? Przeczekam chyba, prześpię się z tym i jutro coś pomyślę
Łukaszu - wydziel wątek jeśli możesz, będę pewnie potrzebował kilku typów od Was
(ja wyedytuję swój pierwszy post i zrobię małe założenia)
Edyta: Eh, mam jakiś kryzys chyba, bo mocno napaliłem się na tamtą Certinkę i teraz nic/niewiele mi się zegarków podoba To Mido przecież jest świetne, no ale co mam zrobić? Przeczekam chyba, prześpię się z tym i jutro coś pomyślę
Łukaszu - wydziel wątek jeśli możesz, będę pewnie potrzebował kilku typów od Was
(ja wyedytuję swój pierwszy post i zrobię małe założenia)
Ostatnio zmieniony przez Bibliotek@rz 2011-05-04, 18:37, w całości zmieniany 1 raz
:
Wydzieliłem.
Znalezienie EDC to wbrew pozorom naprawdę trudna sprawa, więc nie dziwię Ci się, że masz teraz zagwozdkę, jeśli już postawiłeś na Certinę...
Znalezienie EDC to wbrew pozorom naprawdę trudna sprawa, więc nie dziwię Ci się, że masz teraz zagwozdkę, jeśli już postawiłeś na Certinę...
:
Dzięki Łukaszu!
EDC rzeczywiście jest niezwykle ciężko znaleźć, ale mam czas- będę próbował przy Waszej pomocy
EDC rzeczywiście jest niezwykle ciężko znaleźć, ale mam czas- będę próbował przy Waszej pomocy
:
to Mido macałem - jaj nie urywa
:
Ostatnio zmieniony przez Maxio 2011-05-04, 21:50, w całości zmieniany 1 raz
Może Alpinista?
Zmniejszaj zdjęcia - Maxio
Zmniejszaj zdjęcia - Maxio
Ostatnio zmieniony przez Maxio 2011-05-04, 21:50, w całości zmieniany 1 raz
:
Jak spojrzałem na tą Certinę to od razu przyszło mi do głowy Candino
Zdjęcie jumane z kizi
I Lesiu, czarne sumo, czarne!! niebieskie biorę ja
Zdjęcie jumane z kizi
I Lesiu, czarne sumo, czarne!! niebieskie biorę ja
:
Eeee... tam, po kiego Ci bezele i duperele...
Dla mnie genialny EDC, moge go nosic na okrągło - bardzo czytelny, marka jak dla mnie zacna, WR200, szfir z konkretnym AR...
Dla mnie genialny EDC, moge go nosic na okrągło - bardzo czytelny, marka jak dla mnie zacna, WR200, szfir z konkretnym AR...
:
Wojtek, ale chyba kasa nie ta
:
No pisał, ze używka może być...
:
A ja napiszę inaczej .
Jeśli aż tak wpadła w oko ta certinka to nie odpuszczaj.Szukaj na aukcjach i bądź cierpliwy a na pewno się w końcu trafi .
Zamienniki będą cieszyły chwilę...
Sam przez to przechodzę od dłuższego czasu i co prawda nienawidzę się za to ale się nie poddaje.Szukam,kopię i węszę gdzie tylko się da
Powodzenia
Jeśli aż tak wpadła w oko ta certinka to nie odpuszczaj.Szukaj na aukcjach i bądź cierpliwy a na pewno się w końcu trafi .
Zamienniki będą cieszyły chwilę...
Sam przez to przechodzę od dłuższego czasu i co prawda nienawidzę się za to ale się nie poddaje.Szukam,kopię i węszę gdzie tylko się da
Powodzenia
:
Dokładnie tak! Mogę sie pod tym podpisać
Odpowiedz do tematu
waldii napisał/a: |
A ja napiszę inaczej .
Jeśli aż tak wpadła w oko ta certinka to nie odpuszczaj.Szukaj na aukcjach i bądź cierpliwy a na pewno się w końcu trafi . Zamienniki będą cieszyły chwilę... Sam przez to przechodzę od dłuższego czasu i co prawda nienawidzę się za to ale się nie poddaje.Szukam,kopię i węszę gdzie tylko się da Powodzenia |
Dokładnie tak! Mogę sie pod tym podpisać