Zegarki po przejsciach
Odpowiedz do tematu

:
pomyslownik napisał/a:
Aaa czyli najbardziej dramatyczny moment całego procesu.

Pogadamy jeszcze, spadam bo jutro robota czeka.

Spoko ; )
Pospamowac zawsze warto,Smoku bedzie mial nagrode jak wroci :mrgreen:

"Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
:
Janek napisał/a:

A co do obrobki to prawda.Jak robilem na kliszy to bylo albo dobre albo zle zdjecie (wiecej tych drugich) - nie bylo czegos co jest srednie i moze byc fajne ; )

Bo działałeś z pozycji niedoinwestowanego amatora, który co najwyżej odrobinkę wykadrował przy powiększaniu, a panowie zawodowcy w obróbce pozytywowej robili większość przewał typu photoshopa :smile:
Fakt, staranniej się kadrowało fotki i ostrzyło, bo to kosztowało. Zawodowcy opowiadali pierdoły zupełnie jak dzisiaj, a w robocie uzyskiwali 5 - 6 medalowych fotek z plecaka drogich negatywów :wink:

Oczywiście przesadzam, ale czy tak bardzo? :wink:

J.

ini
[Usunięty]
:
Janek napisał/a:

tutaj link do pelnej rozdzialki,jakby ktos chcial na tapete.Mam tylko jedna prosbe.Moglibyscie napisac o tym,ze uzyliscie mojego zdjecia?Byloby mi milo uslyszec,ze komus moje fotki podobaja sie na tyle,zeby ozdobil nimi pulpit ;)
http://imageshack.us/g/707/img90811q.jpg/

Dzięki :) Zaraz sobie coś wybiore :)

:
Jacek. napisał/a:
Janek napisał/a:

A co do obrobki to prawda.Jak robilem na kliszy to bylo albo dobre albo zle zdjecie (wiecej tych drugich) - nie bylo czegos co jest srednie i moze byc fajne ; )

Bo działałeś z pozycji niedoinwestowanego amatora, który co najwyżej odrobinkę wykadrował przy powiększaniu, a panowie zawodowcy w obróbce pozytywowej robili większość przewał typu photoshopa :smile:
Fakt, staranniej się kadrowało fotki i ostrzyło, bo to kosztowało. Zawodowcy opowiadali pierdoły zupełnie jak dzisiaj, a w robocie uzyskiwali 5 - 6 medalowych fotek z plecaka drogich negatywów :wink:

Oczywiście przesadzam, ale czy tak bardzo? :wink:

J.

Ja nie bylem nigdy profesjonalista i czasem cale klisze szly do smietnika,bo do niczego sie nie nadawaly ; )

"Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
:
Nu Janek ale training czyni mistrza ni, jak możesz podeślij mi na maila kilka fotek w dużej rozdziałce to wrzucę cosik na tapetę.

:
Masz link na poprzedniej stronie ; )

:
Ok Janek jakoś mi się omsknął :mrgreen:

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum