Odpowiedz do tematu
:
Z tych dwóch wyłącznie IWC, jeśli JLC, to jakiś Compressor
:
Ostatnio zmieniony przez Zinajda 2011-06-27, 11:47, w całości zmieniany 2 razy
Reverso jest bardziej oryginalny (i nie da się ukryć praktyczniejszy). Co do wyglądu, to "de gustibus"... ale mnie podoba się bardziej, inżynier jest bezbarwny, niepotrzebnie grzeczny, a i niebieska tarcza jakaś nienaturalna.
PS. Jeśli "Kompressor" to jakiś Mercedes.
PS. Jeśli "Kompressor" to jakiś Mercedes.
Ostatnio zmieniony przez Zinajda 2011-06-27, 11:47, w całości zmieniany 2 razy
Tak wyglądała Zina aka Zinajda.
:
Trudno nie powielać wcześniejszych opinii...
Z tych dwóch ewidentnie JLC Reverso Squadra Hometime.
Zegarek znacznie ciekawszy, znacznie bardziej charakterystyczny i urodziwy (ale to ostatnie kwestia gustu).
Istnieje obawa, że IWC (mimo kolorowej tarczy - będącej w mojej ocenie - sporą zaletą) po dłuższym lub krótszym użytkowaniu po prostu znudzi się noszącemu.
Oczywiście plusem IWCa, a minusem JLC jest to, iż kostka jest nieco bardziej wymagająca co do stroju.
Czekam na rozstrzygnięcie konkursu i zdjęcia w Fotoplastikonie!
Z tych dwóch ewidentnie JLC Reverso Squadra Hometime.
Zegarek znacznie ciekawszy, znacznie bardziej charakterystyczny i urodziwy (ale to ostatnie kwestia gustu).
Istnieje obawa, że IWC (mimo kolorowej tarczy - będącej w mojej ocenie - sporą zaletą) po dłuższym lub krótszym użytkowaniu po prostu znudzi się noszącemu.
Oczywiście plusem IWCa, a minusem JLC jest to, iż kostka jest nieco bardziej wymagająca co do stroju.
Czekam na rozstrzygnięcie konkursu i zdjęcia w Fotoplastikonie!
:
Zdecydowanie IWC, ten zegarek zawsze będzie fajny. JLC to raczej taki designerski gadżet
:
Wybor (dla mnie) tylko jeden - IWC
Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
...Ruski trollu - idi na ch.j...
:
...ten odwracalny...
:
Chyba jednak z tych dwóch JLC, chociaż wybór jest naprawdę ciężki. Ciekawsza tarcza od IWC no i motyw z odwracaniem jest fajny. Nie wiem jak na żywo się prezentują i na ręce, ale na teraz głos na JLC. Ciekawe jak się skończy.
:
jeden jedyny raz miałem na wystraszonym nadgarstku tego JLC (w sklepie gdzieś na Al. Jerozolimskich).
I tak, jak bardzo sobie cenię te markę, tak koncept z obracaniem zegarka akurat na mojej ręce wyglądał ciut.. jarmarcznie!
I tak, jak bardzo sobie cenię te markę, tak koncept z obracaniem zegarka akurat na mojej ręce wyglądał ciut.. jarmarcznie!
:
Reverso za dizajn i mechanizm.
:
Reverso, za przekręcaną kopertę.
:
JLC choć jak się wyrobi koperta to może środek wylatać
:
Jak dla mnie Reverso. Jedyny minus mniej uniwersalny
:
+1, klasyka, piękna klasyka w pięknym kolorze, bez wodotrysków i udziwnień ..
Fazi64 napisał/a: |
Wybor (dla mnie) tylko jeden - IWC |
+1, klasyka, piękna klasyka w pięknym kolorze, bez wodotrysków i udziwnień ..
:
Głos na IWC
Reverso to takie fiki miki zegarkowe, poza tym wygląda na zegarek dla płci pięknej
Reverso to takie fiki miki zegarkowe, poza tym wygląda na zegarek dla płci pięknej
:
Odpowiedz do tematu
Głos na IWC, bardzo podoba mi się jego kolor, a JLC taki zabawkowy się wydaje...