Odpowiedz do tematu
: Pierwszy automat :)
Witam! Do tej pory mam zegarek Seiko kwarcowy, ale zacząłem jarać się automatami. Chcę kupić jakiś ciekawy automat za w sumie małe pieniądze (około 300 zł). Najlepiej z Polski, ew. ebay. Najlepiej na bransolecie. Pomóżcie
:
Ostatnio zmieniony przez Maxio 2011-07-24, 19:31, w całości zmieniany 2 razy
...najpierw tutaj , a potem pogadamy
...jeżeli chodzi o Seiko, to wszystko co jest z serii "5". Jest tego pełno do 300 złotych. Pierwszy lepszy wrzut do Allegro i jest tego trochę. Szukaj na ebay, tam jest taniej. Określ jakieś preferencje (nie tylko bransoleta) będzie łatwiej coś znaleźć.
...jeżeli chodzi o Seiko, to wszystko co jest z serii "5". Jest tego pełno do 300 złotych. Pierwszy lepszy wrzut do Allegro i jest tego trochę. Szukaj na ebay, tam jest taniej. Określ jakieś preferencje (nie tylko bransoleta) będzie łatwiej coś znaleźć.
Ostatnio zmieniony przez Maxio 2011-07-24, 19:31, w całości zmieniany 2 razy
:
Wodoszczelność obojętnie, może być 50, a nawet mniej. Bardzo mi się podobają te czerwone sekundy w piątkach. Tarcza biała albo czarna, inne kolory raczej odpadają.
:
Seiko SNKE03K1
Seiko SNKF51
Seiko SNX111
...wszystkie trochę przekraczają budżet, ale do 300 zł, to chyba niczego fajnego (oprócz starego aviatora) nie znajdziesz.
Seiko SNKF51
Seiko SNX111
...wszystkie trochę przekraczają budżet, ale do 300 zł, to chyba niczego fajnego (oprócz starego aviatora) nie znajdziesz.
:
@Maxio
Ładnie dałeś, ale za dużo kasy
@Tomek
Bardzo ciekawy ten Parnis, jest dostępny u nas?
Oczywiście nie muszą być same Seiko, bardzo spodobał mi się taki Orient:
http://allegro.pl/orient-...1688918584.html
Ładnie dałeś, ale za dużo kasy
@Tomek
Bardzo ciekawy ten Parnis, jest dostępny u nas?
Oczywiście nie muszą być same Seiko, bardzo spodobał mi się taki Orient:
http://allegro.pl/orient-...1688918584.html
:
Parnis dostępny za cenę 290zł u naszego forumowego sprzedawcy --> TUTAJ KLIK, lub na Ebay'u.
joozek napisał/a: |
@Tomek
Bardzo ciekawy ten Parnis, jest dostępny u nas? |
Parnis dostępny za cenę 290zł u naszego forumowego sprzedawcy --> TUTAJ KLIK, lub na Ebay'u.
:
...możne je upolować na ebay za 4 stówki maxymalnie...
Ładnie dałeś, ale za dużo kasy |
...możne je upolować na ebay za 4 stówki maxymalnie...
:
Szukam dalej! Aktualnie spodobał mi się też dosyć ten Parnis (choć bez bransolety)
:
zajrzyj tu:
http://www.wenping1970.com/
a następnie otwórz pierwsze piwo. Oglądaj.
Po drugim na pewno coś wybierzesz.
http://www.wenping1970.com/
a następnie otwórz pierwsze piwo. Oglądaj.
Po drugim na pewno coś wybierzesz.
:
No mam ochotę na tego Parnisa Próbował już ktoś założyć do niego bransoletę?
:
...oj, oj, oj, bo się zagalopujesz...
...bardzo ryzykowny manewr z tą bransoletą. Moim zdaniem, wyglądałoby to co najmniej nie wyjściowo...z resztą, ze znalezieniem bransolety byłby pewnie kłopot. Zauważ, że bransoleta jest z reguły dedykowana do danego modelu zegarka (chodzi o to żeby ładnie komponowała się z uszami). Tutaj, to jedynie lekka kolczuga by zdała egzamin, ale to i tak wątpliwa sprawa, bo wyglądałoby to jak...
No mam ochotę na tego Parnisa Próbował już ktoś założyć do niego bransoletę? |
...oj, oj, oj, bo się zagalopujesz...
...bardzo ryzykowny manewr z tą bransoletą. Moim zdaniem, wyglądałoby to co najmniej nie wyjściowo...z resztą, ze znalezieniem bransolety byłby pewnie kłopot. Zauważ, że bransoleta jest z reguły dedykowana do danego modelu zegarka (chodzi o to żeby ładnie komponowała się z uszami). Tutaj, to jedynie lekka kolczuga by zdała egzamin, ale to i tak wątpliwa sprawa, bo wyglądałoby to jak...
:
chyba ktoś u nas przerabiał nawet parniego pilota z bransą.
:
Ja kiedyś na mesza wrzucałem, ale to średnio wygladało...
"Mądremu wystarczą dwa słowa, a głupiemu - to i referatu mało" (pisarz Sofronow).
:
Odpowiedz do tematu
Dobra, widzę, że w tym Parniaku to tylko pasek, dzięki za info. A co myślicie o Seiko aviator? Szczerze mówiąc jaram się nim bardzo i generalnie najbardziej mi się on podoba (ale następnym zakupem będzie Parnis ).