Procedura jest taka, że gdy kupisz i zegarek do Ciebie przyjdzie to po prostu ominęła Cię procedura płacenia podatków. Jeśli nie przyjdzie do Ciebie zegarek, to przyjdzie pismo z UC.
Na randkę więc z nimi umawiać się nie trzeba.
Odpowiedz do tematu
:
:
Aha to świetny układ. Rozumiem, że nie ma żadnych kar pieniężnych... na wypadek gdyby jednak przyszedł list zamiast zegarka.
:
W takiej opcji?
:
Kryptoreklama? Dzień dobry panu
DeeM napisał/a: |
ja kopiłem tutaj, mogę śmiało polecić sklep http://zegarkowy.pl |
Kryptoreklama? Dzień dobry panu
:
Nieee, ceny wyższe niż gdzie indziej, ale...toż w wolnym kraju mieszkamy
Również powitać
stfraw napisał/a: |
Kryptoreklama? Dzień dobry panu |
Nieee, ceny wyższe niż gdzie indziej, ale...toż w wolnym kraju mieszkamy
Również powitać
:
DeeM zapraszam do wątku powitalnego.
Jeżeli Twoja aktywność ograniczać będzie się tylko do reklamy sklepów to się pożegnamy.
Jeżeli Twoja aktywność ograniczać będzie się tylko do reklamy sklepów to się pożegnamy.
:
Bardzo przepraszam, to nie miała być żadna kryptoreklama, po prostu chciałem pomóc:)
MOD 2 napisał/a: |
DeeM zapraszam do wątku powitalnego.
Jeżeli Twoja aktywność ograniczać będzie się tylko do reklamy sklepów to się pożegnamy. |
Bardzo przepraszam, to nie miała być żadna kryptoreklama, po prostu chciałem pomóc:)
: Zakupy w Japonii. Co jak i gdzie?
Jako, że jestem nowy w temacie G-Shock, przeglądając zasoby sieci szybko doszedłem do oczywistego wniosku: istnieje nikła szansa, że w Polsce uświadczę interesujących mnie modeli zegarków. Pozostają mi zakupy za granicą naszego kraju i sprowadzanie zegarków z Japonii lub USA. O ile na temat zakupów w USA można znaleźć informacje (nawet na tym forum) o zakupach w Japonii jest mniej informacji.
W związku z czym chciałbym się dowiedzieć:
1. Czy ktoś z forumowiczów kupił/kupuje w Japonii?
2. Czy możecie poradzić sprawdzone sklepy online/ sprzedawców na ebay?
3. Czy dużo jest naciągaczy i oszustów z kraju kwitnącej wiśni? Na co zwrócić uwagę dokonując zakupu, żeby nie dać się oszukać?
4. Jak wygląda sprawa transportu? Czy Urząd Celny też interweniuje jak w przypadku zakupów w USA?
W związku z czym chciałbym się dowiedzieć:
1. Czy ktoś z forumowiczów kupił/kupuje w Japonii?
2. Czy możecie poradzić sprawdzone sklepy online/ sprzedawców na ebay?
3. Czy dużo jest naciągaczy i oszustów z kraju kwitnącej wiśni? Na co zwrócić uwagę dokonując zakupu, żeby nie dać się oszukać?
4. Jak wygląda sprawa transportu? Czy Urząd Celny też interweniuje jak w przypadku zakupów w USA?
:
W Japonii to raczej drogo jest
Zegarki z JP to się kupuje w sklepach z Singapuru, Hong Kongu, Tajwanu itp... no i oczywiście USA
Jeśli chodzi o cło i VAT to nie ma tu znaczenia czy sprowadzasz z JP czy USA. Ważne, że spoza UE.
Sprawdzony sklep to np. http://www.mywatcheshub.com
Twoje pytanie nr 3 pozostawię bez odpowiedzi, bo ogólnie wiadomo, że samuraje to naciągacze, pijaki i złodzieje
Zegarki z JP to się kupuje w sklepach z Singapuru, Hong Kongu, Tajwanu itp... no i oczywiście USA
Jeśli chodzi o cło i VAT to nie ma tu znaczenia czy sprowadzasz z JP czy USA. Ważne, że spoza UE.
Sprawdzony sklep to np. http://www.mywatcheshub.com
Twoje pytanie nr 3 pozostawię bez odpowiedzi, bo ogólnie wiadomo, że samuraje to naciągacze, pijaki i złodzieje
Segoy
:
a pochwal się co takiego chcesz kupić? bo jak z japonii ciągnąć to ani chybi jakaś limitka
:
Ostatnio zmieniony przez Piatek 2012-01-30, 14:25, w całości zmieniany 1 raz
Na początek - GRX5600GE United By Fate
Jest też dostępny w Ameryce, ale tak na zapas się pytam jakby trzeba było z Azji sprowadzać.
Jest też dostępny w Ameryce, ale tak na zapas się pytam jakby trzeba było z Azji sprowadzać.
Ostatnio zmieniony przez Piatek 2012-01-30, 14:25, w całości zmieniany 1 raz
:
Kurcze, na tych stronach większość G jest niedostępna.
Są jeszcze jakieś inne polecane przez Was źródła zakupów ?
Są jeszcze jakieś inne polecane przez Was źródła zakupów ?
:
Odpowiedz do tematu
Przecież na ebayu jak byk są dostępne.