Sturmanskie Chronograph
Odpowiedz do tematu

: Sturmanskie Chronograph
Witam wszystkich.

Poszukiwania ruskiego chrono na 3133 wciąż trwają. I już byłem zdecydowany na taką Strzałę:

kiedy to na znanym portalu aukcyjnym odnalazłem reedycję kultowego Szturmańca:

Sturmanskie nr 1:

Sturmanskie nr 2:

Sturmanskie nr 3:

Zegarki wycenione na 1300zł + 55zł wysyłka z Rosji.

Poniżej opis z aukcji:

==========================================================

Movement:
Mechanical caliber 3133, hand-wound, diameter 31 mm, 23 Ruby jewels, shock protection, mean-daily rate from -20 to +40 sec/day, balance periode 21,600h, 42-hour power reserve with chronograph switched off, 37-hour power reserve with chronograph switched on.
Functions:
Chronograph, 30-minute counter, hours, minutes, seconds, day-of-the-month calendar.

BODY STAINLESS STEEL , MINERAL CRYSTAL GLASS

Case:
Slightly rounded edges, diameter: 40 mm, height: 14 mm. For straps with 20 mm width.

Indicators:
Right side of dial: minutes counter, left side of dial: seconds counter, calendar at "6 o'clock".
The watch is running well and keeps correct time.

Watch comes with black strap!

made in 2011

These watches are assembled only at the Moscow watch factory.
Wonderful addition to your collection or as a gift

Watch will be shipped by REGISTERED Airmail from Russia

==========================================================

I co o tym sądzicie? Czy gra warta świeczki? Ja już zgłupiałem. Zegarki bardzo mi się podobają, ale nie wiem jak z jakością w porównaniu ze Strzałą?

Proszę doradźcie, który z tych trzech Szturmańców byście wybrali i czy ta oferta jest konkurencyjna do Strzały?

RG

:
Strazałka to Strzałaka, a szturmaniec to szturmaniec, wybierz ten który się Tobie podoba.

:
Ja wybrałbym Strielkie. Mówi ona do mnie od jakiegoś dłuższego czasu, no i może w przyszłym roku

Co mnie nie zabije, to mnie dopiero wk...i.
maciek
[Usunięty]
:
szary szturmaniec fajny.

:
Mam identyczną Strzałkę i jest super!

Z punktu widzenia Drogi Mlecznej, wszyscy jesteśmy ze wsi.
:
Też brałbym strzałkę :wink: Zresztą i u mnie ona w planach na przyszły rok :grin:

:
Strzałka.
Szturmaniec IMO za kolorowy przez to logo na dole.

"Mądremu wystarczą dwa słowa, a głupiemu - to i referatu mało" (pisarz Sofronow).
:
To ja powiem tak: weź oba :twisted:

Chociaż ja bym zdecydowanie strzałkę brał.

:
Strzała, zdecydowanie!!!

:
Przespałem się z tematem i jednak Strela pozostaje dalej nr 1 na mojej wish liście. A z tych Szturmańców to chyba ten szary najładniejszy, najbardziej klasyczny. No cóż, Szturmanski będzie musiał na razie poczekać - pozostaje nr 2 na liście. A Strela, jak wszystko dobrze pójdzie, po świętach zagości na moim nadgarstku :)

RG

maciek
[Usunięty]
:
radekglaz napisał/a:
A Strela, jak wszystko dobrze pójdzie, po świętach zagości na moim nadgarstku :)

RG

Ja bym nie wytrzymał chyba. :wink:

:
No .... nie jest łatwo :)

RG

:
Ja nie mógłbym zagłosować na nic innego jak na Strzałkę :D

:
Strzała zdecydowanie, ale imo czarna :razz:

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Czarna też bardzo fajna, ale wszystkie moje zegarki są z czarnymi tarczami. Teraz dla odmiany przyda się coś z jasną.

RG

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum