coś innego...
Odpowiedz do tematu

: coś innego...
Anchar się jednak nie sprawdził więc szukamy dalej, czegoś innego, czegoś świeżego. Inny kształt koperty najchętniej bo w kolekcji prawie same nurki, rozmiar ~44mm. Ja sobie upatrzyłem coś takiego:

Może macie jakieś inne pomysły? Budżet około 2K złotych, ale mogą być i dwa po połowie i trzy za jedną trzecią :mrgreen: :twisted:

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
No to jest cos innego . :roll: :idea: :shock: :???: iks czy napewno

:
od dawna mi się ten Stenek podoba :roll:

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
I mnie też ten Stenek podoba się :) . Ale jakoś brak przekonania do kliknięcia...
Chyba musze go najpierw pomacać.

Witajcie na Forum chinawatches.
Przynależność do forum nie jest obowiązkowa.
:
To jest zegar ktorego trzeba by było jednak na zywca obmacac :razz: ( poprostu nie moj styl ale to tobie ma sie podobac )

:
xylog napisał/a:
Ale jakoś brak przekonania do kliknięcia...
Chyba musze go najpierw pomacać.
No więc właśnie, to kupa kasy jakby nie patrzeć, waham się czy nie wziąć Tritona - ten podejdzie na bank, ale kolejny nuras??

Ostatnio zmieniony przez Iks 2011-12-25, 19:09, w całości zmieniany 1 raz
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Iks1984, - bierz Aviatona i się nie zastanawiaj. Tomek zachwalał i na mojej liście się znajduję. Kasa faktycznie zacna, zegar jednak mocno niepowtarzalny. Jakość bankowo będzie bardzo wysoka a i świeci nieźle. Poza tym jak nie podejdzie - pewnie znajdą się chętni (oczywiście jak to będzie koło lutego) :mrgreen: :twisted:

:
Iks, zegar wielce zacny ale, UWAGA, jest bardzo duży, to 44mm praktycznie w kwadracie .. Na ręku wygląda dużo masywniej od Boschetta, który ma również 44mm.

:
Miałem na łapce takiego, tylko chrono...
Wielkością mnie przygniótł, ale ja mam mikre 16,5-17 w łapce.
Aczkolwiek duuuży, sprawia wrażenie większego od boschett-a, jak wspomniał Tomek.

:
Tomek, - a ty przypadkiem nie masz 16,5 - 17cm w łapie? :???:

:
Mam, ale mam również szczęście posiadać płaski nadgarstek. Stąd mogę sobie pozwolić na noszenie nieco większych zegarków .. W kolekcji mam nawet 50mm (bez koronki) Żaka LeMansa :grin: Lug to lug ma 56mm :mrgreen: i nie wystaje poza nadgarstek.

:
Można powiedzieć - nadgarstek to nie wszystko :mrgreen:

:
Tomek napisał/a:
Lug to lug ma 56mm :mrgreen: i nie wystaje poza nadgarstek.

Bo to jeszcze właśnie ważny kształt oraz szerokość nadgarstka. U mnie np po szerokości ledwo 54-55 mm naciągane no i nadgarstek kościsty z sękiem ;) wiec zegarki 40mm akuratne, 42 to już duże są.

Ostatnio zmieniony przez kumpel koronki 2011-12-26, 12:42, w całości zmieniany 1 raz
Zegarek bez możliwości dokręcania koronką, bez stop sekundy jest jak Flip bez Flapa, jak Man bez Materny, jak żołnierz bez karabinu, jak lizanie loda przez szybę
:
Jest fajny, jest inny niz standardowe zegarki ale jak to wygląda na nadgarstku ???

..stare chłopy a pokazują pudełka...jak dzieci..

Wilk jest tylko jeden ! podrupkowicze...
Darmowy serwer fotek do 16 GB
:
Tomek - Zdaję sobie sprawę z rozmiaru, stąd rozterki :roll: Aviation ile ma lug to lug? Boschett wcale nie był taki wielki, Anchar za to był i to mimo wyprofilowania koperty, leżał dobrze, ale okazało się, że to jednak nie to - jeśli Aviation jest rozmiarowo pomiędzy nimi, to będzie pasował :razz: :wink:

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum