Odpowiedz do tematu
:
Panowie pytanko mam. Nie chciałem zawracać gitary i wygoogloałem sobie >funkcja GMT w zegarku< no i wiem że są to zegarki ze wskazaniami czasu drugiej strefy. ... ale o co tu chodzi
:
Sprawa prosta
Dodatkową wskazówkę ustawiasz np. na czas w Polsce, jak TY jesteś np. w Chinach. Główne wskazówki pokazują Ci czas lokalny, a na małej masz, która jest godzina jak do domu dzwonisz
Dodatkową wskazówkę ustawiasz np. na czas w Polsce, jak TY jesteś np. w Chinach. Główne wskazówki pokazują Ci czas lokalny, a na małej masz, która jest godzina jak do domu dzwonisz
:
No tak Dziecinnie proste. A ja nie mogłem rozgryźć tej dodatkowej wskazówki
Dzięki
SIRLUKE1 napisał/a: |
Sprawa prosta
Dodatkową wskazówkę ustawiasz np. na czas w Polsce, jak TY jesteś np. w Chinach. Główne wskazówki pokazują Ci czas lokalny, a na małej masz, która jest godzina jak do domu dzwonisz |
No tak Dziecinnie proste. A ja nie mogłem rozgryźć tej dodatkowej wskazówki
Dzięki
:
Ostatnio zmieniony przez Iks 2012-01-01, 13:02, w całości zmieniany 1 raz
Może być też tak, że dodatkowa wskazówka pokazuje czas 24 godzinny po prostu, a strefę czasową regulujesz kręcąc bezelem (np. Orient Excursionist tak ma)
Ostatnio zmieniony przez Iks 2012-01-01, 13:02, w całości zmieniany 1 raz
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Taka wskazówka na tarczy 24 godzinnej to po sylwestrze się przydaje
Iks1984 napisał/a: |
Może być też tak, że dodatkowa wskazówka pokazuje czas 24 godzinny po prostu, a strefę czasową regulujesz kręcąc bezelem (np. Orient Excursionist tak ma) |
Taka wskazówka na tarczy 24 godzinnej to po sylwestrze się przydaje
:
No jakoś nigdzie, wrzuciłem fotosa w kontekście : co mi odwłok urywa
Dzięki , dzięki tylko ze to referentka do wersji kwarcowej tej z obrazka, a przydała by sie do mechanicznej jak znasz Waszmość.
Ostatnio zmieniony przez kumpel koronki 2012-01-01, 14:14, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
Blaz napisał/a: |
A gdzie ta Cytryna ma GMT? |
No jakoś nigdzie, wrzuciłem fotosa w kontekście : co mi odwłok urywa
Dzięki , dzięki tylko ze to referentka do wersji kwarcowej tej z obrazka, a przydała by sie do mechanicznej jak znasz Waszmość.
MariuszD napisał/a: |
kumpel koronki, prawdopodobnie to ten:
CERTINA - DS FIRST Model : 2007 Diver : WR 200M Referinta : C115.7184.42.51 Cadran : albastru marin metalizat Quartz : ETA 955.112 (7 rubine) |
Ostatnio zmieniony przez kumpel koronki 2012-01-01, 14:14, w całości zmieniany 1 raz
Zegarek bez możliwości dokręcania koronką, bez stop sekundy jest jak Flip bez Flapa, jak Man bez Materny, jak żołnierz bez karabinu, jak lizanie loda przez szybę