Certina vs Tag
Odpowiedz do tematu

Woytec60
[Usunięty]
:
Na fotce w pioerwszym poście jest zwykła.
Limitka ma szarą, grafitową tarczę a "zwykła" po prostu czarną.
Z krzyżem, owszem ale szlifu na niej niet.
generalnie ta zwykła mnie bardziej podchodzi niż limitiowana ale to kwestia gustu.

:
Woytec60 napisał/a:

Poza tym zielony Alpinista miał 38 mm i było OK,.

Bo w rzeczywistości ma aż 38,5mm :mrgreen: jak ktoś w sieci mierzył i podawał, a niektóre sklepy nawet 39mm podają :)
Widzę Wojtku, że ciągnie Cię do coraz bardziej zwykłych zegarków, kup kostkę Kemmnera.

pulman napisał/a:
Certina, za kopertę, tarczę, wskazówki, spójność projektu. Zastrzegam jednakże, że tradycją najlepszych, nie miałem żadnego z tych zegarków w swoich łapach, a oceniam li tylko po renderach :mrgreen:

Za to w realu czuć, że to zwykły blaszany zegarek ;) który wyskoczył z automatu wypluwającego zegarki dla hipermarketów :(

Ostatnio zmieniony przez kumpel koronki 2012-01-21, 13:33, w całości zmieniany 3 razy
Zegarek bez możliwości dokręcania koronką, bez stop sekundy jest jak Flip bez Flapa, jak Man bez Materny, jak żołnierz bez karabinu, jak lizanie loda przez szybę
:
kumpel koronki napisał/a:
Za to w realu czuć, że to zwykły blaszany zegarek ;) który wyskoczył z automatu wypluwającego zegarki dla hipermarketów :(

A to po raz kolejny ciekawostka co mówisz. :shock: Porównując ją z Kemmnerem czy Orientem nie dojrzałem aby była specjalnie gorzej wykonana. Wręcz przeciwnie, uważam że jest wykonana bardzo dobrze ale może ja się nie znam :roll:

:

(...)
pulman napisał/a:
Certina, za kopertę, tarczę, wskazówki, spójność projektu. Zastrzegam jednakże, że tradycją najlepszych, nie miałem żadnego z tych zegarków w swoich łapach, a oceniam li tylko po renderach :mrgreen:

...Miałem na łapie i nie odniosłem takiego wrażenia.
A nawet wręcz przeciwnie.

Ja nigdy nie błądzę - mogę się co najwyżej zataczać
- Gburp.
:
kumpel koronki, Toś pojechał... Przymierzałem się do Cytryny kilka razy. Głównie do białej. I jakby miała pełny dekiel, to zapewne bym ją kupił.
Ale nie odważyłbym się jej nazwać blaszaną.
Mimo, że werk poza rotorem, niezbyt urodziwy.

:
CERTINA

Blaz
[Usunięty]
:
Przymierzałem tą Certinę, tylko że czarną, u kumotra Jacobiego. Bardzo przyjemny zegarek.

:
Ja po obejrzeniu "Incepcji" zachorowałem na tego:
Carrera Calibre 5

...ale to dawno było..... :wink:

Ostatnio zmieniony przez quub 2012-01-21, 18:17, w całości zmieniany 2 razy
Kuba
:
Certina.

:
Santino napisał/a:
kumpel koronki, Toś pojechał... Przymierzałem się do Cytryny kilka razy. Głównie do białej. I jakby miała pełny dekiel, to zapewne bym ją kupił.
Ale nie odważyłbym się jej nazwać blaszaną.
Mimo, że werk poza rotorem, niezbyt urodziwy.

Bo ja wiem czy pojechałem :???: za tą Certine każą płacić prawie 2 kzł , i nijak się ma w klasie wykonania w porównaniu do Kemmnera za 1300zł.
Certina brzydka nie jest, dla mnie to zegarek za góra 999zł. jak ktoś nie dostrzega klasy koperty w kemmnerze, szkła, AR i coś tam jeszcze no to trudno. Niekulturalny nie będę i do okulisty nie śmiem odsyłać.

Zegarek bez możliwości dokręcania koronką, bez stop sekundy jest jak Flip bez Flapa, jak Man bez Materny, jak żołnierz bez karabinu, jak lizanie loda przez szybę
:
Mam DS-1. W ramach realizacji starczej zachcianki - "coś w złotym kolorze". :twisted:
Zadowolony jestem. Raz że mi się podoba, dwa klasyk zawsze się przyda, trzy - akurat moja robi +1s na dobę, więc jak dla mnie Cytrynka.
TAG poza moim zasięgiem "mentalnym" - są pewne granice kwotowe, których nie przekroczę (szczególnie, że i tu i tu ETA).

:
DS-1 zdecydowanie, nie biorac pod uwage ceny nawet.
Real fotki Taga wogole mnie nie zachwycaja - nudniejsza tarcza, mocno blyszczaca luneta i cale uszy.
ds-1 ciekawsza tarcza, ale nieprzeladowana, elegancka. Delikatna szczotka na uszach od gory - calosc nie blyszczy sie tak jak w tagu imho bardziej eleganckie, dyskretne to wykonczenie.

Pozdrawiam
strix

Ostatnio zmieniony przez strix 2012-01-22, 17:12, w całości zmieniany 1 raz
:
kumpel koronki, - mam DS-1 LE i Kemmnera i się powtórzę - na prawdę różnicy specjalnej w wykonaniu nie widzę a i mechanizmy dokładnie te same... Tarcza LE jest niesamowita a i szkiełko wypukłe ładnie wygląda. Kemmnerka też bardzo lubię ale jakość wykonania jest dokładnie porównywalna...

:
Bo ja wiem czy pojechałem za tą Certine każą płacić prawie 2 kzł , i nijak się ma w klasie wykonania w porównaniu do Kemmnera za 1300zł.
Certina brzydka nie jest, dla mnie to zegarek za góra 999zł. jak ktoś nie dostrzega klasy koperty w kemmnerze, szkła, AR i coś tam jeszcze no to trudno. Niekulturalny nie będę i do okulisty nie śmiem odsyłać.

Jestem pod stałą opieką okulisty :P
Noszę okulary/szkła kontaktowe.

Co to ceny, jaką sobie życzą w salonach za Cytrynę, to już zupełnie inna sprawa.
Moja wypowiedź, to odpowiedź na Twoj tekst, cyt:
Za to w realu czuć, że to zwykły blaszany zegarek który wyskoczył z automatu wypluwającego zegarki dla hipermarketów

O Kemmnerze nic nie pisałem, tym bardziej złego.

I kto tu potrzebuje specjalisty...?

:
Ja tam nic nie mam do tej Certinki, ma ładny dezajn, taki ponadczasowy, takie lubie. Mało tego miałem ją na ręku wiele razy przymierzając się do niej, bo się podobało :) ale dziś skacze z radochy, że nie kupiłem bo zegarek to przemysłówka swisowego zdzierczego koncernu zamiast zapłacić 1899 za Certinę to 1299zł zapłaciłem za Kemmnera, zegarek jakościowo zupełnie z innej bajki. Wspomniałem wyżej Kemnera i teraz, z powodu, że za mniejsze pieniądze więcej można kupić. Dołożyć kilkaset zł do Kemnera żeby kupić zegarek Certinę sprzedawany w każdym sklepie na roku eeeee to bez sensu było.
Ale ładna jest :)

Ostatnio zmieniony przez kumpel koronki 2012-01-22, 22:18, w całości zmieniany 2 razy
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum