Jaki zegarek do garnituru/marynarki?
Odpowiedz do tematu

:
To chyba ta kosztowna podróba pięknej Mewy

źródło obrazka i recenzja
http://chronos24.pl/jaege...master-control/

Ostatnio zmieniony przez kumpel koronki 2012-01-23, 13:56, w całości zmieniany 1 raz
Zegarek bez możliwości dokręcania koronką, bez stop sekundy jest jak Flip bez Flapa, jak Man bez Materny, jak żołnierz bez karabinu, jak lizanie loda przez szybę
:
No przecież ze swiss kłitta jest brzydka jak noc. W życiu bym jej nie kupił. Jakbym dostał to może bym nosił

:
Brzydka, to raczej nie.
Ale moim zdaniem sekundnik w Mewce (ten z kółeczkiem) jest moim zdaniem fajnym smaczkiem.

:
Cyferki takie małe nie to co w Mewce duże i wyraźne

:
arvelag napisał/a:
Cyferki takie małe nie to co w Mewce duże i wyraźne

No i data zniszczyła ineks na godzinie trzeciej.
Brzydal straszny za wielkie pieniądze, a w środku zwykła eta wskazówki napędza.
aaa fujjjj

ps
no może uszy ma ładniej wyprowadzone niż Mewa

Ostatnio zmieniony przez kumpel koronki 2012-01-24, 13:31, w całości zmieniany 1 raz
Zegarek bez możliwości dokręcania koronką, bez stop sekundy jest jak Flip bez Flapa, jak Man bez Materny, jak żołnierz bez karabinu, jak lizanie loda przez szybę
:
kumpel koronki napisał/a:
a w środku zwykła eta wskazówki napędza.

Już brak mi słów...
Chciałbym taką zwykłą ETĘ w każdym moim zegarku :P

:
A ja nie bo są oraz mniej szwajcarskie niż ser żółty w moim sklepie. Nie lubię swisów jakoś z zasady :razz:
w każdej szufladzie, w każdym zegarku od taniego do drogiego ETA i ETA do okoła
bleeee

Ostatnio zmieniony przez kumpel koronki 2012-01-24, 19:04, w całości zmieniany 2 razy
Blaz
[Usunięty]
:
Santino napisał/a:
kumpel koronki napisał/a:
a w środku zwykła eta wskazówki napędza.

Już brak mi słów...
Chciałbym taką zwykłą ETĘ w każdym moim zegarku :P
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Sylwek, dobra ETA istnieje. Problem w tym, że to tylko wersja TOP i Chronometr, a za taką wersję wiesz ile płacisz...

Oris w moim byłym BC3 ma niby in-housa 635. Oczywiście jest to tylko modyfikacja Ety 2836-2. Wiesz co zmienili poza zmianą położenia daty? Wymienili wszystkie części na te z wersji TOP i chronometr...

Szwajcarzy umiejętnie doprowadzili do tego, że sam bulisz ciężkie pieniądze za pełnowartościowość mechanizmu.

:
Trochę Was z tą ETĄ w przypadku tego JLC poniosło...

To caliber 899 - nie znalazłem nigdzie info, że to zmodyfikowana ETA.
Skąd macie info, że to ETA?

:
Ja się w sumie dziwię, że ktokolwiek za takie pieniądze mewę podrabia.

Nikt nie jest na tyle inteligentny żeby nie wyłapać taboretem w ryj.

Kijem Wisły nie przepłyniesz.
Głową muru nie przeskoczysz.
Nie wszystko złoto co się święci garnki lepią.
:
pmborek napisał/a:
Ja się w sumie dziwię, że ktokolwiek za takie pieniądze mewę podrabia.

+ 1 :mrgreen:

:
arvelag napisał/a:
No przecież ze swiss kłitta jest brzydka jak noc. W życiu bym jej nie kupił. Jakbym dostał to może bym nosił

Cos w tym jest. JLC to historia i mechanizmy mial i chyba ma pierwsza klasa, ale design wspolczesnych modeli ma taki sobie. I to mowie ja, fan tej firmy.

To juz wspolczesne IWC i Zenithy sa ladniejsze, ogolnie rzecz biorac.

:
No dobra, my tu gadu-gadu, a ja ciągle nie widzę, żeby w tym JLC siedziała ETA!

tonieczek
[Usunięty]
:
Bijecie pianę jak pismaki a wystarczy przeczytac artykuł z linku pod zdjeciem ;) hehheh....

:
Nie, my po prostu spamujemy ku chwale CW.

Nigdy nie twierdziłem, że to ma ETA. Po przeczytaniu recenzji którą zlinkował Santino nadal uważam, że zegarek jest brzydki.
Nie gada do mnie i tyle. Takie to niewyraźne i miałkie widać, że zegarek zrobiony poprawnie, ale brakuje w nim tego czegoś nie wiem czego.

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum