czytelne chrono 40-42mm do 8tys
Odpowiedz do tematu

:
Do Tomirro, dla mnie najładniejsze chrono to takie:

:twisted:

FOTOGRAFIA ŚLUBNA
Blaz
[Usunięty]
:
Dyskusję o Ecie przeniosłem tutaj:

http://www.chinawatches.p...der=asc&start=0

:
No dobra, przespałem się na spokojnie, z bycia jednozegarkowcem się nie wyleczyłem i dalej powoli będę się wyprzedawał ale ciśnienia nie ma. Kaska trafia na konto, nie będę jej ruszał więc jest szansa, że jak znajdę coś fajnego w dobrej cenie to będzie za co kupić.
Póki co przeprosiłem się z ~40 letnim Roamerem Stingrayem Chrono, zamówiłem do niego pach, który dodaje mu uroku i póki co będe go nosił.

A cała reszta (nie licząc kolekcji PRL) out!

:
Roleks też :shock:

:
Roleks na razie nie. Bardzo go lubię. :mrgreen: Ale nie wykluczam, że i na niego przyjdzie czas...

:
Tomirro napisał/a:
No dobra, przespałem się na spokojnie, z bycia jednozegarkowcem się nie wyleczyłem i dalej powoli będę się wyprzedawał ale ciśnienia nie ma. Kaska trafia na konto, nie będę jej ruszał więc jest szansa, że jak znajdę coś fajnego w dobrej cenie to będzie za co kupić.
Póki co przeprosiłem się z ~40 letnim Roamerem Stingrayem Chrono, zamówiłem do niego pach, który dodaje mu uroku i póki co będe go nosił.

A cała reszta (nie licząc kolekcji PRL) out!

Tomirro i to jest bardzo słuszna koncepcja :!:

:
Tomirro,

To w sprawie ruskich wiesz, gdzie masz wysyłać PW :mrgreen:

...all we do is eliminate our future with the things we do today.
Money is our incentive now so that makes it okay.
:
ale ruskich nie ruszam :twisted:

:
Przy okazji ożywionej dyskusji nt speedmaster mam następujące pytanie. Ostatnio udało mi się takowy ponosić jakiś czas i byłem strasznie rozczarowany jakością bransolety (wrażenie jakby była z puszki po piwie). Miałem wrażenie, że jest to ten sam poziom co KS (ta od Bąka). Czy to jest standard, czy też ja odniosłem mylne wrażenie po obcowaniu z solidnymi bransoletami?
(oczywiście zawsze jest pytanie, czy nie miałem kontaktu z fejkiem, ale raczej nie sądzę, znając właściciela).

hrg.pl
:
Dominik - a to był stary speedie? Czy z tych nowych?

Stare widziałem tylko zdjęcia, ale czytałem, że bransolety zostały zmienione.
Przymierzałem taką nową w jakimś salonie i bransoleta robiła bardzo dobre wrażenie - ale nie była taka gruba jak np. watchadoo czy Boschett.

:
Jeżeli Omesia ma być wierną kopią Moonwatcha, który w kosmos latał to powinna byc jak najlżejsza, bo tam każdy kilogram sie liczył :lol: :lol: :lol:

Woytec60
[Usunięty]
:
A ta Omesia była?

Niby na Valjoux ale w wersji Top Chronometer, z certyfikatem COSC, rodowane elementy werku, glucydurowy balans itd, itp...

"Tylko" 40 mm ale za to szafirowe szkło, data, certyfikat COSC no i automat, dla niektórych to się liczy.
IMO wygląda lepiej od surowego Moonwatcha...ale ja się nie znam i pewnie właśnie nabroiłem okrutnie tym stwierdzeniem ;)

PS
Jak sie dobrze poszuka to za ósemkę z drobnym naddatkiem się kupi nówkę.
Jeśli z pracą mi się coś ruszy to te odłożone na Moonwatcha zaskórniaki pójdą raczej na ten model.
I pies drapał legendę ;)

Ostatnio zmieniony przez Woytec60 2012-01-26, 16:29, w całości zmieniany 2 razy
:
Jeśli w Alphie Speedmasterze była wierna kopia tej ze Speediego to regulacja długości jest zdecydowanie do bani... :neutral:

GALERIA
Facebook: Spinnerstraps
Instagram: Spinnerstraps
Instagram: Spinnerslife
Woytec60
[Usunięty]
:
W tym speedmasterze z fotek post wyżej bransoleta jest solidna ale brakuje jej sporo do tej z Kontiki. którą miałem, bo na przykład nie jest skręcana. Poza tym jednak robi dobre wrażenie a sztyfty mocujące ogniwa są w tulejkach.
Regulacja długości to tylko dwie dziurki, zdecydowanie za mało, po więcej trzeba sciągać/dokładać ogniwka.

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum