Pulsar PJN305X1 czy Seiko SNN233P1?
Odpowiedz do tematu

:
Blaz napisał/a:
sylwek napisał/a:
no w bakteryjkach ,zwłaszcza tańszych to nietrafianie sekundy w indeksy jest dość częstą przypadłością,,

na szczęście mnie zaraza bakteriowa jeszcze nie dosięgła , a w automatach sekunda sobie płynie i płynie.... :wink:

Oraz w drogich zawierających kwarcową Etę. :mrgreen:

W Oceanusach, poczynając od tych najtańszych za 300 zł, wskazówka idealnie trafia w indeksy.

zalezy jaki kwarc - w mojej adriatice pilotce nie trafia, w lorkach trafia, w tchibowym monsterze tez trafia - wszystko jest kwestia prawidlowego wstepnego zalozenia wskazowek i symetrii indeksow

beceen | ***** ***
:
U mnie w DB też trafia, podobnie w Seiko.

@Buczo
Postaram się porobić foty przez weekend jak będę u teściów i coś skrobnąć. Wrzucę pewnie poniedziałek/wtorek.

Blaz
[Usunięty]
:
beceen napisał/a:
Blaz napisał/a:
sylwek napisał/a:
no w bakteryjkach ,zwłaszcza tańszych to nietrafianie sekundy w indeksy jest dość częstą przypadłością,,

na szczęście mnie zaraza bakteriowa jeszcze nie dosięgła , a w automatach sekunda sobie płynie i płynie.... :wink:

Oraz w drogich zawierających kwarcową Etę. :mrgreen:

W Oceanusach, poczynając od tych najtańszych za 300 zł, wskazówka idealnie trafia w indeksy.

zalezy jaki kwarc - w mojej adriatice pilotce nie trafia, w lorkach trafia, w tchibowym monsterze tez trafia - wszystko jest kwestia prawidlowego wstepnego zalozenia wskazowek i symetrii indeksow

Pisałem o kwarcach Ety, które mają, wynikające z budowy werku, pewien ruch bezwładnościowy, który powoduje, że nie trafiają w indeksy. Co się zgadza z tym, co napisałeś, że w Adriatice nie trafia. :mrgreen:

Japońskie kwarce podobnież trafiają niemal wszystkie. Nie wiem jak z chińskimi.

:
hm, a sa jakies chinskie kwarce? myslalem, ze chinczycy tez pakuja miyote.
Maja inhouse'y swoje? :mrgreen:

beceen | ***** ***
Blaz
[Usunięty]
:
Miyota jest chińska tak naprawdę. :wink:

:
Blaz, miyota citizena to chyba akurat jest made in japan.
Miyota z Guangzhou jest zwykle podpisana "Miyota, China".

mi chodzilo o to, czy chinczycy maja jakis swoj mechanizm kwarcowy (seagullowy czy taowy, czy jaki tam)?

beceen | ***** ***
Blaz
[Usunięty]
:
Ale przecież to wiadomo od dawna. :wink: Miyota z tanich chińskich kwarców to ichnia produkcja. Z Citizena to in-house, więc się starają. :mrgreen:

Z tego, co mi wiadomo, to jeszcze nie ma chińskiego kwarca-endemity. :wink:

:
Buczo napisał/a:
irek1981 mogę prosić trochę więcej słów o Seiko? Chodzi za mną takie, wahałem się pomiędzy paskiem i bransoletą...

Dodałem foty do fotoplastikonu, potem zrobię z tego reckę. Bierz wersję na bransolecie pasek sobie dokupisz, a bransoletę będzie ciężej dorwać.

Ostatnio zmieniony przez irek1981 2012-04-08, 18:16, w całości zmieniany 1 raz
:
Dzięki. Już zaglądam ;)

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum