TAO-053YD
Odpowiedz do tematu

: TAO-053YD
Dziś dotarł :mrgreen: Pora więc na kilka słów opisujących pierwsze wrażenia i pierwsze godziny zegarka na mej ręce :mrgreen:

Zegarek dotarł po około 2 tygodniach od zamówienia, zapakowany profesjonalnie w styropianowe ochronne opakowanie. Po otwarciu opakowania pierwsza (i w sumie jedyna) niemiła niespodzianka... :???: Miało być gustowne skórzane etui, a jest brzydki kartonik...

No ale co tam...nie o etui w sumie chodzi (ale warto wspomnieć, że przywieszki też nie miał). Za to jest ładna poduszeczka, na której zegarek jest zapięty, karta gwarancyjna w formie "karty kredytowej" oraz jakiś bon upustowy na kwotę 5$ :wink:

Średnica koperty to 43 mm (bez koronki), grubość 10,5 mm, szerokość uszu to niestandardowe 21 mm. Zegarek jest więc niemały, ale dość płaski, przez co bardzo wygodny w noszeniu. Koperta po bokach i między uszami jest szczotkowana, powierzchnia uszu i "bezel" jest polerowany. Dodatkowo na lewym boku wygrawerowany jest napis TAO (szkoda, że zwykłą "drukowaną" czcionką). Tarcza ma bardzo przyjemny jasnobeżowy kolor, z malowaną podziałką, indeksami i pięknym moim zdaniem napisem Tao International (ta czcionka z kolei bardzo mi się podoba). Wskazówki złote (godzinowa troszkę nieprecyzyjnie wycięta, ale nie rzuca się to jakoś szczególnie w oczy). Subtarcza sekundowa ma faktórę w "okręgi" :mrgreen: . Koronka "cebulka", ostra, zapewniająca pewny chwyt przy nakręcaniu i ustawianiu godziny.
Od strony "dupki" zegarek prezentuje się jeszcze ładniej. Przeszklony dekielek przykręcany jest na 6 śrubek. Mechanizm jest bardzo fajnie zdobiony i robi bardzo dobre wrażenie. Cyka głośno i przyjemnie.
Pasek pachnie z daleka...niestety raczej nie skórą. Zapach przypomina bardziej pastę do butów. Nie jest to jednak najgorszej jakości pasek ze śmiechozaurusa. Jest miękki i dobrze układa się na ręce. Klamerka jest sygnowana logiem TAO.

Czas chyba na małe podsumowanie tej pewnie przynudnawej minirecenzji...
Zegarek zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie, sprzedawca już trochę gorsze (ja chce moje skórzane etuiii!!! :grin: ). Na ręce wygląda bardzo fajnie. Za małe pieniądze (ok 200zł) otrzymujemy bardzo dobrze wykonany zegarek w stylu vintydż.

Teraz czas na kilka fotek poglądowych :razz:

Pozdrawiam,
Bartek
:
dziex za reckę -- to chyba mój następny chiński nabytek ......... :razz:

:
całkiem sympatyczny, niech się nosi :razz: :wink:

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Dosyć!!!
Sprzedaję swojego!!! :evil:

Dziewczyny lubią brąz zapraszają :twisted:
:
A czemuż to? :mrgreen:

Pozdrawiam,
Bartek
:
bartek.siwiec napisał/a:
A czemuż to? :mrgreen:

Słyszał określenie "syndrom Bow'a"?

:
Biedny bow :mrgreen: Ja swego czasu jak go ściągałem był w ala skórzanym etui. Za te pieniążki bardzo fajny zegar! I czekam na kolejne recki :grin:

:
No jak ja brałem to też liczyłem że będzie w etui (takie info było na stronie). A tu zonk :evil: Ale napisałem do nich, może sie jeszcze zrehabilitują :mrgreen:

Pozdrawiam,
Bartek
:
bartek.siwiec, świetna recka :mrgreen:

bow, biorę :twisted:

"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Miałem, trochę nosiłem, potem oddałem bratu i teraz żałuję :evil:

Ostatnio zmieniony przez zero8 2012-04-12, 09:47, w całości zmieniany 1 raz
FOTOGRAFIA ŚLUBNA
:
Niestety w kwestii etui ludki z TAO polecieli w wuja i stwierdzili, że w trosce o środowisko naturalne zmienili design opakowań...z skórzanych etui (zapewne zabijali za dużo chińskich smoków na te pudła) na rzezc tekturowych opakowań (widocznie drzew mają więcej niż smoków). Po mojej "interwencji" informacja o gratisowym etui została też usunięta ze strony....Za to mają u mnie duży minus. Całe szczęście zegarem broni się sam :mrgreen:

Pozdrawiam,
Bartek
:
Fotki na chińskich matach ;)
Zegarek fajny .

:
Rudolf napisał/a:
Zegarek fajny .

I dzięki twojej merytorycznej pomocy :mrgreen:

Pozdrawiam,
Bartek
:
fajny, fajny, swojego będę miał chyba jutro :)

:
Napisz, czy dostałeś skórzaste etui :wink:

Pozdrawiam,
Bartek
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum