Stare Seiko, ale które?
Odpowiedz do tematu

:
flight napisał/a:
musisz wpisywać seiko weekdater :wink:

dzięki, chyba sobi poszukam takiego :razz:

:
xylog ja Ciebie proszę idź z padającym śniegiem się spotkać ;)

i to jeszcze obydwa pokazał :evil:

ale na całe szczęście oba modele mają indeksy kopnięte :razz:

pozdrawiam

w.
---
„przestań pierdolić – żyj złudzeniami” MM
:
pasti78 napisał/a:

Jakie nr referencyjne ma ten model?

Ten szary 6206-9000, do białego nie mam teraz dostępu.

:
Są jeszcze daydatery bez dnia tygodnia np 6222-8990

:
Dzięki, przez Was pewnie znowu będę musiał dokonać zakupu kolejnego zegarka ;)

Poszukam sobie tylko jakiegoś egzemplarza w ładnym stanie.

: Seiko Chrono 6139-7002 - warto?
Witam wszystkich. Mam na oku taką ofertę - http://forums.timezone.co...o=6136480&rid=0

Oczywiście tarcza oraz szkło było wymieniane, sprzedawca twierdzi, że według jego wiedzy są to nowe oryginalne części. Zastanawiam się czy brać takiego gotowca czy może samemu sobie coś takiego złożyć (kupić osobno zegarek w słabszym stanie i wymienić tarczę, wskazówki i szkło). Zegarek do noszenia na co dzień, więc na 100% oryginalności mi nie zależy.

Z góry dziękuję za wszelkie przemyślenia :)

:
bardzo przyjemny
otwartą kwestią jest stan werku no i cena
doczytełem cenę
ja bym brał ale jak cos będzie nie tak to nie bij

Ostatnio zmieniony przez Ratler Wściekły I 2012-05-03, 12:22, w całości zmieniany 2 razy
Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
Dogadałem się ze sprzedającym i zdecydowałem się na zakup. Za kilka dni powinien już u mnie być, pochwalę się zdjęciem na nadgarstku :)

:
Kusiu, Graty. Zegar zajebibi :smile:

Co mnie nie zabije, to mnie dopiero wk...i.
:
To prawda co pisze sprzedający, vintagowe Seiko to na pewno świetny materiał na kolekcję. I takie sztuki będą moim zdaniem co raz bardziej poszukiwane. :roll:

Były starszy szeregowy Wintergreen był to złośliwy gnojek, który znajdował zadowolenie w swojej bezsensownej pracy.
:
Czy ktoś wytłumaczy mi w prostych słowach skąd dziesięciokrotna różnica w cenie tych modeli?

http://www.ebay.com/itm/1...984.m1438.l2649

http://www.ebay.com/itm/3...984.m1438.l2649

:
...Mroovkoyad, przeca to dwa kompletne różne zegarki są.

:
Noo właśnie.. Mroovkoyad - nie zachowuj się jak Najlepsza z Żon - dla niej wszystkie moje divery wyglądają tak samo....

:
Zauważyłem, że te zegarki inaczej wyglądają i mają inne nazwy. Niemniej pytanie pozostaje aktualne: czemu jeden jest o wiele bardziej ceniony od drugiego? (rzadkość, jakość, cośtaminność?)

:
Mroovkoyad napisał/a:
rzadkość

...przy 6105 - to to właśnie decyduje o tym, że kosztuje takie pieniądze. Jest to stary zegarek produkowany w latach 1968 - 1977 i nosi miano kultowego - to tak w jednym zdaniu

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum