Poszukiwany tani, solidny mechanik w stylu Vintage.
Odpowiedz do tematu

:
Przejdę się do galerii przymierze i ocenię z bliska. Duży + że mogę go zobaczyć na własnym nadgarstku przed zakupem.

:
LukasVanElvis, obejrzyj też czarną wersję, jest jeszcze jeden kolor, który jest imo świetny... ale trochę damski :)

BTW. ALAMO PW :mrgreen:

"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Oglądałem dzisiaj Lorusa i jednak zdecyduje się na niego :)

:
LukasVanElvis, dobry wybor, bedzieszpanzadowolony :mrgreen:

"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Ponieważ kobieta zmienną jest, nastąpiła zmiana koncepcji ;P Powinienem się wstydzić za to niezdecydowanie, no ale cóż :D
Spodobały mi się Divery, a z analizy mojego trybu życia wyszło, ze potrzebuje zegarek do użytku na co dzień, w którym będą mógł pojsc na basen, pojeździć rowerem, wyjść na piwo i porąbać drzewo. Dlatego tez powinien byc to kwarc żebym go nie szkodował.

Więc kandydaci są trzy: Casio DURO200 MDV-106D vs Lorus RXN53BX9 vs Lorus RXH43HX9

1.

2.

3.

Który polecacie?

:
Zdjęcie nr2. Tylko uwaga bo to tylko 100m. Oglądałem go kiedys w sklepie stacjonarnym i sprzedawca uprzedzał, że 100m Lorusa to nie to samo co 100m Seiko. Generalnie prysznic i nic więcej. Jeżeli chcesz pływać w basenie to bierz Casio.

Ostatnio zmieniony przez radekglaz 2012-04-24, 19:21, w całości zmieniany 1 raz
Matrin
[Usunięty]
:
Czysto wizualnie Lorus nr. 1 - podobają mi się te dość ostre ząbki bezela. Natomiast jeśli chodzi o WR to wiem tylko, że w Casio WR 100m spokojnie można pływać.

:
Też miałem kiedyś Casio 100m i bez problemu zaliczałem wszelkie kąpiele w tym nurkowanie na ok 7m z rurką :smile:

:
Mi sie podoba właśnie Casio, za tego marlina na tarczy i deklu oraz za to ze jest takim prostym typowym nurkiem, bez niepotrzebnych udziwnień.

A tak ogolnie to jak jest z jakością Casio? Martwi mnie że są one produkowane w chinach i tak się zastanawiam czy te 200M jest zgodne z ogólnie przyjętymi normami. Lorus tez jest produkowany w chinach, czy juz made in japan?

:
to że są produkowane w chinach nie oznacza imo zejścia z jakością
casio nie stać byłoby na taką wpadę
a WR 200 tak de facto oznacza że się popluskasz i ponurkujesz lajtowo bez napinki że coś przecieknie
większośc z nas i tak nie nurkuje profesjonalnie więc nie ma obaw że jak się zejdzie na 200 to..... :mrgreen:

Ostatnio zmieniony przez Ratler Wściekły I 2012-04-24, 20:49, w całości zmieniany 1 raz
Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
mam tego lorusa tylko w wersji pepsi - poczytaj opinie w necie, on sie ponoc nadaje na basen i morze i mozna sie myc i kapac i w ogole :twisted:
ja nie wiem, bo sie nie myje :mrgreen:

beceen | ***** ***
:
Dziękuję wszystkim za pomoc, ale oczywiście kupiłem w ogóle coś innego ;)

Padło na Diver Lorusa w automacie.

:
super zegar, wiem bo mam (niebieska wersje) :mrgreen:
ale bransolete zmien, bo ta jest ze zwijanej blachy z puszki :razz:

beceen | ***** ***
:
Yyy a gdzie mozna dostac divery od lorusa?

[ Dodano: 2012-05-07, 13:14 ]
Bo z automatow w sklepach to tylko garnitury

:
szukaj: RL415AX9G

chyba juz niedostepny, ja kupowalem jakos w pazdzierniku i mialem problem.
na allegro sie pojawiaja. rzadko, ale widzialem chyba dwa.

beceen | ***** ***
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum