:
Doxa jest z zatoki. Obecnie gdzies miedzy Praga a Dublinem. Bede sie chwalil jak przyleci.
Tymczasem sie nastawiam psychicznie na tego Deep Blue.
Pozdrawiam
Eryk
:
jest jakaś moc w tym zegarku... nawet pomimo tych niedociągnięć baaardzo mi się podoba.
Przyjdzie drugi egzemplarz to na zlocie ocenimy.
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2012-05-08, 12:20, w całości zmieniany 1 raz
Skate or die!
Blaz
[Usunięty]
2012-05-08, 13:55
:
Kiedyś mogli się opierać na kilku kopertach generic, które mogli sprawdzić. Teraz muszą w zasadzie brać jak leci.
:
Zegar mi się podoba, ale wolałbym z czarną tarczą. Te błędy w pokazywanych tutaj to nie jest wynik niedokładnego montażu tarczy?
:
ja mam model z tych już nieco nowszych wypustów - Daynight Diver T100 z trytem, wykonany jest rewelacyjnie, a po pół roku użytkowania na powłoce PVD nie ma żadnego śladu, trzeba brać poprawkę, że dostawcy kopert czy całych zegarków też mogą być różni.
Blaz napisał/a: |
Kiedyś mogli się opierać na kilku kopertach generic, które mogli sprawdzić. Teraz muszą w zasadzie brać jak leci. |
powtarzasz to już któryś kolejny raz, podobnie jak opinię, że takie same zegarki z inną nazwą można kupić kilkukrotnie taniej, może jakiś przykład?? Wydaje mi się generalnie, że jesteś lekko uprzedzony posiadacze AP diverów i PS diverów (czyli chyba najpopularniejszych modeli Deep Blue) raczej pochlebnie się o nich wyrażają, zarówno tutaj jak i na zagranicznych forach
Ostatnio zmieniony przez Iks 2012-05-08, 15:35, w całości zmieniany 1 raz
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
Blaz
[Usunięty]
2012-05-08, 15:39
:
DB zaczęło od tysięczników. Zobacz wątek pod tym tytułem to się przekonasz o tych innych markach.
W wątku o DB też podawaliśmy przykłady innych marek z tymi samymi kopertami jak DB.
Z tego, co wyżej napisałem, wcale nie wynika, że stwierdziłem, iż kiedyś z DB było źle. Teraz zdarzają się problemy z jakością. I na wus właśnie też o tym piszą.
Ostatnio zmieniony przez Blaz 2012-05-08, 15:41, w całości zmieniany 1 raz
:
ale oni mają kilkadziesiąt modeli w ofercie, ich rozpiętość cenowa też jest dosyć duża. Ja kupując zegarek za 500 czy 700 zł nie oczekuję, że będzie on wykonany na poziomie takiego za 1,5 czy 2 klocki, tak jak pisałem dostawcy kopert czy zegarków generic też mogą być różni i poszczególne modele mogą się różnić jakością wykonania. Oczywiście w tym przypadku niedoróbki były ewidentne, ale...to sporadyczne przypadki, w jednym modelu, w kopercie od jak wiemy małej firemki (chyba, że Jiusko też je tylko zamawia i branduje), nie wysnuwałbym na tej podstawie opinii o całej marce Deep Blue.
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
Blaz
[Usunięty]
2012-05-08, 15:50
:
Trochę nie rozumiem o co ci chodzi, bo w zasadzie napisałem to samo, co ty, a ty z tego wysnułeś wniosek, że jestem do DB uprzedzony. To jak to jest?
:
nie wiem czemu ale od początku wydawało mi się, że to jest ich najsłabszy model - choć nie myślałem, że będzie tych niedoróbek aż tyle...
ja myślę, że tego modelu DB w ogóle nie składa i nie sprawdza - tylko odbiera i rozsyła dalej.
Czy poza db jakaś firma oferuje zegarki w kopercie SEa/Sun divera? Wiem Blaz, że pewnie to jest w wątku o DB ale nie mam czasu szukać, sorry - jak ktoś może powiedzieć tu to będę wdzięczny.
Skate or die!
Blaz
[Usunięty]
2012-05-08, 17:17
:
Generalnie to koperta pochodzi od Orisa. Skąd koperty Orisa w Chinach? Nikt nie wie.
Tu masz przykład:
http://www.ebay.pl/itm/15...984.m1436.l2649
Ostatnio zmieniony przez Blaz 2012-05-08, 17:18, w całości zmieniany 1 raz