Zwariowałem, chcę Fossila
Odpowiedz do tematu

thewickerman88
[Usunięty]
:
Też mam Big Tica tylko takiego z tarczą zmieniającą kolor na bordo, i rzeczywiście pasek ma super, choć po kilku latach mój już się trochę zniszczył.

:
Odkopując temat.
Fossila JR9530 dostałem od byłej kobiety na urodziny ..czy coś innego :mrgreen:
Zegarek to najzwyklejszy kwarc..niczym nie powalający prócz wyglądu. Z kim bym się nie spotkał to zawsze zwracał uwagę na zegarek.
Szeroki pasek skórzany wykonany dobrze, starannie i dobre 2-3 lata wytrzymał ( zegarek noszony na co dzień ). Szkiełko też nie specjalnie podatne na zarysowania ( no chyba, że ktoś lubi dać ostro w palnik i przeważnie wraca do domu na czworaka :mrgreen: ).

Ogólnie z paskiem to jest ciekawa kwestia bo chciałem dostać nowy i w salonie XX w Warszawskiej Arkadii przemiła Pani poinformowała mnie, że trzeba czekać około 4 tygodni, ale bez gwarancji na otrzymanie pacha. Koszt mojego ok. 150 zł.

Zegarek wygląda tak ..tylko, że ładniejszy bo brązowy

http://preciouswatch.blog...sil-jr9530.html

"Kobiety nie można zmienić,można zmienić kobietę,ale to nic nie zmienia".
Blaz
[Usunięty]
:
Reggie napisał/a:

w salonie XX w Warszawskiej Arkadii przemiła Pani poinformowała mnie, że trzeba czekać około 4 tygodni, ale bez gwarancji na otrzymanie pacha.

Dobre! :lol:

:
Reggie, :shock: qwa toż to busola, nie zegar.

Podoba mi się jego opis w jednym ze sklepów internetowych
Cytat:
Ten zegarek odmierza czas dzięki zamontowanemu wewnątrz mechanizmowi kwarcowemu, który za pomocą impulsu elektrycznego z baterii, wywołuje drgania i wprawia wskazówki w ruch.

Ostatnio zmieniony przez Michał 2012-05-10, 22:01, w całości zmieniany 1 raz
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Michał G. napisał/a:
Reggie, qwa toż to busola, nie zegar.

Pach szeroki, koperta raczej zgrabna.. sprawiał wrażenie drogiego..taki "pussy magnet " :mrgreen:

:
pod symbolem, który podałeś znalazłem takie ło ustrojstwo:

Cytat:
koperta raczej zgrabna..

chyba mamy inne wyobrażenie zgrabnych kopert :mrgreen:

"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Tak to ten sam :mrgreen: Tylko mój mniej "wisielczy " bo w kolorze brązowym .

Dokładnie taki :wink:

Pach miał inną strukturę skóry i kolorystyka ogólnie weselsza.

Michał G. napisał/a:
chyba mamy inne wyobrażenie zgrabnych kopert

No to ta jest zgrabna, ale ułożona w nietypowy sposób :mrgreen:

Ostatnio zmieniony przez Reggie 2012-05-10, 22:24, w całości zmieniany 2 razy
:
Masakra :lol:

Time is meaningless, and yet it is all that exists.
:
od razu mi się skojarzyło z tego typu wynalazkami z alledrogo

:mrgreen: :mrgreen:

Ostatnio zmieniony przez Michał 2012-05-10, 22:35, w całości zmieniany 1 raz
Matrin
[Usunięty]
:
Apropos Fossila to tak mi się przypomniało. Kobieta moja posiada jeden taki egzemplarz, koleżanka z usa jej sprezentowała z jakiejś tam okazji lub bez okazji, nie wnikam. Ciekawostka polega na tym, że zegarek udaje mechaniczy gdy wrzeczywistości jest kwarcowy. W tarczy jest dziura, przez którą widać pracujący mechanizm. Ten mechanizm wykazuje typowe cechy mechanizmu automatycznego, nienoszony zatrzymuje się po góra dwóch dniach, poobracany zaczyna pracować itd. Jednak nieważne czy mechanizm pracuje czy nie zegarek sobie chodzi i nawet nieźle trzyma czas ;)

:
Cytat:

od razu mi się skojarzyło z tego typu wynalazkami z alledrogo

Pierwszemu to chyba umieścili koronkę w tym miejscu dla żartów.
Ten drugi to wygląda jakby był dodawany w promocji do paczki czitosów :mrgreen:

Wracając do Fossila.. zegarki fajne.. trzysta można dać..ale 500 zł to stanowczo za dużo jak za zegarek, który tylko wygląda :wink:

Ostatnio zmieniony przez Reggie 2012-05-10, 22:42, w całości zmieniany 1 raz
:
Matrin, on niczego nie udaje, to zapewne Kinetic czyli połączenie mechanizmu kwarcowego z mechanicznym :)

:
Reggie, - taka jest cena na wszystkie paski/branzolety Fossila w Polsce, a cztery tygodnie to delikatnie pisząc hurraoptymizm (ja mówię 2-3 miesiące :twisted: ) Natomiast można wcześniej sprawdzić czy pasek jest dostępny - po sprawdzeniu rzadko się zdarza, żeby nie dotarł..
Matrin, jeśli dobrze kumam o czym piszesz top jest to dość często stosowane przez Fossila - godziny i minuty na kwarcu, sekundnik mechaniczny. Czyli na zasadzie i wilk syty (leniwe ludzie lubiący kwarcową dokładność i że tak napiszę ciągłość pracy) i owca cała (czyli panie coś się tam rusza). Twist się to nazywa(?) choć o tej porze pewien nie jestem.

:
boldy napisał/a:
Reggie, - taka jest cena na wszystkie paski/branzolety Fossila w Polsce, a cztery tygodnie to delikatnie pisząc hurraoptymizm (ja mówię 2-3 miesiące ) Natomiast można wcześniej sprawdzić czy pasek jest dostępny - po sprawdzeniu rzadko się zdarza, żeby nie dotarł..

Ja zrezygnowałem. Za takie pieniądze można zlecić komuś zrobienie takiego paseczka i to wg. swoich preferencji . Oryginalny był fajny..ale skóra była stanowczo za wiotka i podatna na wszelkie zarysowania..nawet takie delikatne.

Matrin
[Usunięty]
:
boldy, ten zegarek sekundnika nie posiada, natomiast przez dziurę w tarczy widać obracające się koło zębate, które wg moich obserwacji robi pełen obrót w około 60 sek. Tyle, że to jest raczej dla wnikliwych, na pewno na pierwszy rzut oka nie skojarzysz tego kółka z sekundnikiem.

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum