Trudna decyzja
Odpowiedz do tematu

:
Nie myślałem że coś takiego napiszę ale z tych trzech to już ostatecznie Casio,podłączę się do pytania : Nie masz innych trzech ?

:
flight napisał/a:
Nie masz innych trzech ?

Nie mam...mieć nie będę miał.
Kończę karierę, czas na emeryturę :roll:

:
Jesu, jak ta Laguna mnie się wkręciła :shock: , moje "must have" na przyszłość .

Co mnie nie zabije, to mnie dopiero wk...i.
:
A jak emerytura to konto tylko w Fortis banku :wink: ?

Woytec60
[Usunięty]
:
Po założeniu konta takie B-42 dają gratis :twisted:

:
dobrze że nie AK-47 :smile:

:
Woytec60, to już bym parę założył :mrgreen:
Ale niestety...proponowali orisy z jakiejś firmy lotniczej, czy cóś :roll:

:
Zagłosowałem na Oceanusa, ponieważ jego bym najchętniej widział na bazarku. :twisted: Po dłuższym czasie ma się rozumieć.

Ale jeśli miałbym doradzić co według mnie najbardziej nadaje się na EDC, to Fortis. Zauważyłem, że z nich (Fortisów) najłatwiej/najszybciej można godzinę odczytać. A do tego zegarek ma służyć. A i niezły pomysł z tymi trójkątami przy datach. Ja nigdy nie pamiętam w którą stronę koronką kręcić. Widać, że zegarki mają przemyślane pod względem użytkowania. Gdyby tylko były ładniejsze :roll:

:
Sinn mi się śni od wczorajszej przymiarki :mrgreen:

Woytec60
[Usunięty]
:
Akurat zegarkiem z którego najłatwiej mi odczytać godzinę jest LOTnikowy Oris z czarną tarczą.
Niby tylko 40mm ale czytelność idealna, zerknę pod dowolnym kątem i wiem, mimo tego, że do czytania potrzebuję już +2 dioptrii.
Z Fortisami będzie podobnie, też mają szerokie i dobrze widoczne wskazówki.

Blaz
[Usunięty]
:
Najłatwiej odczytać godzinę z kwarcoka LCD za 5 zł, panowie. :cool: :lol:

Woytec60
[Usunięty]
:
Nie zgodzę się z Tobą.
To może być prawdą dla osob o normalnym, dobrym wzroku.
Przy wadzie, zwykłej starczowzroczności, cyferek nie zobaczy się już bez okularów.
Za to szerokie, jasne wskazówki na ciemnej, matowej tarczy widać idealnie i do zorientowania się w czasie nie trzeba nawet widzieć indeksów, wystarczy sam układ wskazówek.

Być może dla młodych ludzi bardziej czytelne będą wyświetlacze z cyframi, starsi na ogół lepiej i szybciej orientują się po samym układzie, swoje robią lata przyzwyczajeń :)

Blaz
[Usunięty]
:
Eeee, mam potężną wadę wzroku i tak samo dobrze widzę godzinę na komórce jak na zegarku. :mrgreen:

Woytec60
[Usunięty]
:
Jak ustawię takie wielkie cyfry w komórce to tez widzę ale tych w normalnym, kwarcowym zegarku już nie bardzo.
Pewnie gdyby kupić takie Seiko z e-inkiem i możliwością ustawienia dowolnie dużej czcionki to dałby radę

ale przydrogi jak dla mnie ;)

Ostatnio zmieniony przez Woytec60 2012-05-19, 10:10, w całości zmieniany 1 raz
:
Zawsze można pójść drogą "budżetową" i Phosphora kupić :grin: , to wydatek ok. 120-150 USD. Są wersje z e-inkiem ..

Ostatnio zmieniony przez Tomek 2012-05-19, 10:18, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum