Echhhh zakupiłbym coś fajnego....
Odpowiedz do tematu

:
Szwecja i pytanie o to co kupić? Tylko vintage, jak napisał Zbyszke. Rok temu byłem w Sztokholmie, nie można było mnie z antyków wyciągnąć ;) .

Bezel nowy do Amfibii kosztuje 7$, 200 rubelkow.
http://www.meranom.com/index.php?route=common/home

Antisocial and faceless...
:
no to skoro wiemy ile, to ja czekam na liste :mrgreen:
dla pewnosci zalozmy, ze taki mod kosztuje 170 zl za tarcze i wskazowki i mozna chyba zbierac chetnych.

@mod: moze wydzielic te dyskusje do watku w "tfurczosci"?

beceen | ***** ***
:
zbyszke napisał/a:
Adventure: kup cos vintage - przy Twoich preferencjach rozmiarowych nic tylko przebierac. W Szwecji jestes - to ziemia obiecana dla zbieraczy vintage. Za 1000 koron mniej wiecej mozesz kupic swietnego locza ktorejs z mniej znanych firm.

Moze jakis radziecki - tutaj trafiaja sie czasem perelki...

Zabiłeś mi ćwieka, i... Chyba rzeczywiście pójdę w tym kierunku :-)
Obejrzałem cały Blocket (www.blocket.se) i rzeczywiście można znaleźć perełki. Na przykład ten:
http://www.blocket.se/sto...6.htm?ca=14&w=3
To nie pierwszy, który mi się spodobał, ale ten jakoś mi tak... No podoba mi się :) Poszperam tu jeszcze. Jestem trochę daleko od Sztokholmu, ale tu w Linkoping też poszukam jakichś "antykowni".
Obejrzałem też Twoje Atlantiki z działu "Vintage" - no miodzio. Jakby położyć takiego na ładnym pasku, a do tego nie byłby zniszczony zbytnio - piękna rzecz na wakacje :cool:

:
Ze szwedzkiego rynku pochodzą chyba najładniejsze jak dla mnie Atlantiki Varldsmastratur. Te różnokolorowe pierścienie, na różnym kolorze tarczy mają coś w sobie.

Antisocial and faceless...
:
Słoniu napisał/a:

Najładniejsze małe mechaniczne chrono jakie znam:
[...]
Do tego paseczek rally i będzie mega wakacyjny zegar
Ładniejszy jest tylko radiomir :twisted:

Słoniu, a masz jakieś konkretniejsze wymiary?

Czuję się coraz bardziej zakręcony :razz:

:
Koperta ma jakieś 39,5mm

Linka do sklepu:
http://alpha-watch.com/details.php?myid=479 (da się urwać z 10$ pisząc maila - wysyłka w cenie).

Tu link do tematu u nas o daytonie :wink:
http://www.chinawatches.p...t=alpha+daytona

[ Dodano: 2012-05-26, 10:46 ]
Daytony są oczywiście w różnych kombinacjach kolorów tarczy i bezela, tu kilka przykładowych:

:
Dzięki, obejrzę i poczytam sobie to wszystko wieczorem.

:
ta ostatnia ladna, ale cos z nadrukiem indeksow na subtarczach sie nie udalo :???:

beceen | ***** ***
:
beceen, wuja się tam znasz, to szumy aparatu. :twisted:

"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
beceen napisał/a:
ta ostatnia ladna, ale cos z nadrukiem indeksow na subtarczach sie nie udalo :???:

Alpha na swojej stronie ma strasznie wujowe, kiepsko obrobione fotki.

:
beceen, - tak jak Tomek powiedział, na stronie alphy kiepskie zdjęcia mają. Wzięliby zatrudnili Tessia albo Strixa i sprzedaż poszła by o 100% :mrgreen: W alphach które miałem przyjemność mieć w łapach wykonanie było bardzo OK. Tyczy się to także nadruków :wink:

:
To chyba nawet nie wina zdjęcia jako zdjęcia (kótre swoją droga atrakcyjne to nie jest) ale rozdzielczości lub stopnia kompresji zamieszczonego na stronie Alphy pliku.

Ostatnio zmieniony przez mw75 2012-05-26, 17:34, w całości zmieniany 1 raz
:
Sory panowie, ale nie ma takich artefaktów zdjęcia, które zrobiły by taki wujowy nadruk. On musi taki być :razz:

Pupcia rubcia salcesonik, heloł beloł w dupę słonik!
:
bEEf napisał/a:
Sory panowie, ale nie ma takich artefaktów zdjęcia, które zrobiły by taki wujowy nadruk. On musi taki być :razz:

To se looknij na foty kadariusa, nadruki pierwsza klasa.

Facet to nie pieczarka, żeby go trzymać w ciemności i karmić gównem.
:
chomior napisał/a:
To se looknij na foty kadariusa, nadruki pierwsza klasa.

Tak, ten egzemplarz ma nadruk w porządku. Ten ze zdjęcia powyżej - do kitu. Poza tym to inny model i inny nadruk :razz:

Pupcia rubcia salcesonik, heloł beloł w dupę słonik!
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum