: Tao International Decentrique
:
CornCobbMan dzięki

, bo rozumiem, że to na moją prośbę? Bardzo mi się podoba, cena też niska. Szkoda, że nie jest trochę większy, tak z 43mm byłoby idealnie

(z tego co spojrzałem na aukcję ma 40mm...)
:
Według mojej suwmiarki (radzieckiej) ma 41,5 mm bez koronki.
:
...kurcze, trochę ciasno tam przy dniu miesiąca
:
Bardzo przyjemny zegarek , jak już wczęsniej pisałem - Gratuluję
:
Kilka moich spostrzeżeń:
- ogólnie zegarek sprawia dobre wrażenie - solidna koperta bez rysek i innych artefaktów (zegarek nie dość że przyszedł w ładnym pudełku to dodatkowo wszędzie był oklejony foliami);
- pasek jest niestety z twardego chińskiego smoka - z wierzchu skóra, ale od wewnątrz to raczej nie, w 1 czy 2 miejscach przeszycie jest nierówne, myślę, że może się trochę ułoży, a zresztą pasek można zmienić;
- jedyna rzecz do jakiem można się doczepić na tarczy to właśnie datownik - okienka i cyferki/literki są malutkie, trudne w odczycie, a do tego nieco krzywe względem okienek;
- cały czas mnie nurtuje to wskazanie 24h - na zdjęciu u sprzedawcy w tym okienku jest inna godzina niż na tarczy, natomiast u mnie oba wskazania są takie same - nie mam pojęcia jak to ewentualnie przestawić.
Ogólnie - jestem zadowolony.
Blaz
[Usunięty]
2009-09-04, 22:18
:
Naprawdę mi się podoba...
:
Fajny. Masz czym się cieszyć.
:
świetny i sporo komplikacji
mi sie podoba nawet taki mały
-gratulacje
Sawim
[Usunięty]
2009-09-05, 16:27
:
CornCobbMan, gdzie, jeśli rzecz jasna to nie tajemnica, zakupiłeś swoje Tao?
qbapiasek
2009-09-05, 16:53
:
Tao można kupować chyba tylko na ebay, i CornCobbMan chyba tam też kupił z tego co pamiętam.
Sawim
[Usunięty]
2009-09-05, 17:12
:
Tak, to zauważyłem, ale zniechęca mnie nieco postawa głównego "jebajowego" sprzedawcy Tao odnośnie kosztów przesyłki. Koleżka życzy sobie za nią prawie 30$, a jej realne koszty dla zegarka, to jakies 36$, ale HK$, czyli normalnych coś około 4,5
:
Pewnie zaoszczędza na prowizjach itp. zawyżając koszty wysyłki. Generalnie ważny jest łączny koszt