Taka uwaga z boku: zdumiewa mnie nadpopulacja diverów na tym forum. Gdzie nie spojrzę, same nurasy.
Tzn. ja rozumiem że to dość uniwersalne zegarki, noszone teraz nawet do garniturów (o ile koszula ma luźny rękaw), no i spełniają też warunki modnych półkilowych odważników, dzięki którym nie trzeba chodzić na siłkę, ale bez przesady. Już boję się otworzyć lodówkę.
pozdrawiam
Narfas
Odpowiedz do tematu
:
:
Kazdy nosi to co lubi , prawda ?
:
Mnie bardziej przeraża nadpopulacja zegarków wskazówkowych.
:
A jaka powinna być idealna populacja wg. Ciebie?
Czy powinienem kupować tylko garniturowce, ponieważ na forum jest ''ze dużo'' diverów
Narfas napisał/a: |
zdumiewa mnie nadpopulacja diverów na tym forum |
A jaka powinna być idealna populacja wg. Ciebie?
Czy powinienem kupować tylko garniturowce, ponieważ na forum jest ''ze dużo'' diverów
:
Narfas, - ja mam wrażenie, że od "eleganta"/garniturowca większość zaczynała. Te zegarki zazwyczaj mamy już w kolekcjach. Z czasem człowiek szuka czegoś nowego/inne/mniej popularnego. A tu wybór średni - pilot bądź nurek Stąd przewaga tematów o tego typu zegarkach. Nie wszyscy jednak u nas preferują ten styl i ja nie odnoszę wrażenia o przewadze odważników
:
Te drugi o wiele fajniejszy się wydaje i takze uważam że jak nuras to nie chrono:)
Certina DS1, Seiko SNZF15k1, Citizen NY2300, Alpha Sub Green, MQJ, WostockX2, PoljotX2, Fossil, Diesel:D
:
Ostatnio zmieniony przez Maxio 2012-06-09, 11:25, w całości zmieniany 3 razy
Się kumotr z budżetem określi to będzie łatwiej. Po zegarkach widzę, że 900zł na pewno osiągalne, więc propozycje jeszcze takie:
-Big Mako (taka oczywista sugestia)
-Vostok Europe K-3 Submarine (jest kilka wersji kolorystycznych)
Skaluj zdjęcia do max 800x600
-Big Mako (taka oczywista sugestia)
-Vostok Europe K-3 Submarine (jest kilka wersji kolorystycznych)
Skaluj zdjęcia do max 800x600
Ostatnio zmieniony przez Maxio 2012-06-09, 11:25, w całości zmieniany 3 razy
:
Eee... mniej niż 75%? Żeby nie było, nie przeprowadzałem żadnych statystyk, to tylko wrażenie.
Poza tym: poza diverami i garniturowcami jest jeszcze świat! Jak tak chwilę pomyślę, to z garniturowców mam tylko wintydże z lat 40-50-60. No, chyba że te Parnisy da się liczyć. Z diverów: tylko małe Mako, który jest moim tool-watchem (mam w pompie, czy coś się z nim stanie, ma działać i tyle).
Tak w ogóle to ostatnio jestem silnie zainteresowany pilotami, marinami i zegarkami, powiedzmy, wojskowymi, a tu bida, chociaż batorego na pewno kupię (pierwszy Gerlach, który mi się naprawdę podoba), no i podforumowy Garton też nęci.
A do garnituru? Właśnie oddałem Doxę z lat 40 do spa, będzie jak znalazł, chyba że uzupełnię wreszcie stado Orientów.
A tu same obrotowe bezele i wr 100m+. No, chyba że to tłumaczy sezon urlopowo-wakacyjny.
pozdrawiam
Narfas
wielebny napisał/a: | ||
A jaka powinna być idealna populacja wg. Ciebie? Czy powinienem kupować tylko garniturowce, ponieważ na forum jest ''ze dużo'' diverów |
Eee... mniej niż 75%? Żeby nie było, nie przeprowadzałem żadnych statystyk, to tylko wrażenie.
Poza tym: poza diverami i garniturowcami jest jeszcze świat! Jak tak chwilę pomyślę, to z garniturowców mam tylko wintydże z lat 40-50-60. No, chyba że te Parnisy da się liczyć. Z diverów: tylko małe Mako, który jest moim tool-watchem (mam w pompie, czy coś się z nim stanie, ma działać i tyle).
Tak w ogóle to ostatnio jestem silnie zainteresowany pilotami, marinami i zegarkami, powiedzmy, wojskowymi, a tu bida, chociaż batorego na pewno kupię (pierwszy Gerlach, który mi się naprawdę podoba), no i podforumowy Garton też nęci.
A do garnituru? Właśnie oddałem Doxę z lat 40 do spa, będzie jak znalazł, chyba że uzupełnię wreszcie stado Orientów.
A tu same obrotowe bezele i wr 100m+. No, chyba że to tłumaczy sezon urlopowo-wakacyjny.
pozdrawiam
Narfas
:
Szajmon, - kolega czyta pierwszy post. Olkowi Seiko się już przejadło
:
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2012-06-09, 10:56, w całości zmieniany 1 raz
Kolega czytal, ale wczoraj i zapomniał o tak drobnym szczególe, a dzis napiasał z rozpędu
Post wyedytowany - w dalszym ciągu zostaje Vostok który moim zdaniem wygląda świetnie
Post wyedytowany - w dalszym ciągu zostaje Vostok który moim zdaniem wygląda świetnie
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2012-06-09, 10:56, w całości zmieniany 1 raz
:
Vostoki bardzo fajne, mam nadzieję tylko, że feler z koronkami poprawiony. Sam może jeszcze kiedyś K3 popełnię... W tym roku jednak z zegarkami już pas.
:
No bez przesady, przecież dopiero początek czerwca.
A może któregoś byś sprzedał, żeby coś dokupić? Może na przykład takiego jednego orienta z kremową tarczą, który nie ma nawet stop sekundy i dokręcania z koronki? Kupisz sobie w zamian coś fajnego, a stan ilościowy będzie się zgadzał.
Jakby co - wiesz do kogo uderzać.
pozdrawiam
Narfas
[ Dodano: 2012-06-09, 13:10 ]
Też tak uważam. Dlatego poważnie zastanawiałem się nad czymś takim:
Słoniu napisał/a: |
Vostoki bardzo fajne, mam nadzieję tylko, że feler z koronkami poprawiony. Sam może jeszcze kiedyś K3 popełnię... W tym roku jednak z zegarkami już pas. |
No bez przesady, przecież dopiero początek czerwca.
A może któregoś byś sprzedał, żeby coś dokupić? Może na przykład takiego jednego orienta z kremową tarczą, który nie ma nawet stop sekundy i dokręcania z koronki? Kupisz sobie w zamian coś fajnego, a stan ilościowy będzie się zgadzał.
Jakby co - wiesz do kogo uderzać.
pozdrawiam
Narfas
[ Dodano: 2012-06-09, 13:10 ]
Blaz napisał/a: |
Mnie bardziej przeraża nadpopulacja zegarków wskazówkowych. |
Też tak uważam. Dlatego poważnie zastanawiałem się nad czymś takim:
:
To nie otwieraj.
Jako efekt uboczny pomoze to w utrzymywaniu wagi dodatkowo... ;P
Ale ten brzydak co pokazales, to tez tak za mna chodzi od dluzszego czasu, bo smieszny.
A teraz chyba nawet jakas nowa wersja wyszla, musze zajrzec do usual suspects
Narfas napisał/a: |
(...)Już boję się otworzyć lodówkę.
|
To nie otwieraj.
Jako efekt uboczny pomoze to w utrzymywaniu wagi dodatkowo... ;P
Ale ten brzydak co pokazales, to tez tak za mna chodzi od dluzszego czasu, bo smieszny.
A teraz chyba nawet jakas nowa wersja wyszla, musze zajrzec do usual suspects
Jakigos mie Ponie Buoze stwuozyl, takigo mie mos...
------------------------------------------------------
Nieoficjalny fanklub pana Ibe
------------------------------------------------------
Nieoficjalny fanklub pana Ibe
:
A dla mnie to chrono jest całkiem ok, kiedyś się przymierzałem nawet do niego. W sumie to nie wiedziałbym który wybrać Oba fajne.
:
Odpowiedz do tematu
2
Pierwszy przegadany.
Pierwszy przegadany.