Odpowiedz do tematu
:
Darek, jak by nie patrzeć Twój zawsze będzie numerem 1.
:
ano będzie pierwszy ale już nie jedyny - ale to mnie akurat nie martwi!
:
Prawdę napisawszy ten chronograf nie jest w moim guście, ale wierzę iż może się podobać
I na marginesie, słowo "zuan" znaczy tyle co "kamień(ie) szlachetny(e)"
Piktogram dla słowa "zuan" to 占(na starszych zegarkach) bądź 钻 (na nowszych). Prawdziwe vintage powinny mieć ten pierwszy znak. Ten drugi na vintagu oznaczałby prawdopodobnie, że to remake bądź ...podrupka?! (Czy ktoś podrabia stare chińskie zegarki? )
I na marginesie, słowo "zuan" znaczy tyle co "kamień(ie) szlachetny(e)"
Piktogram dla słowa "zuan" to 占(na starszych zegarkach) bądź 钻 (na nowszych). Prawdziwe vintage powinny mieć ten pierwszy znak. Ten drugi na vintagu oznaczałby prawdopodobnie, że to remake bądź ...podrupka?! (Czy ktoś podrabia stare chińskie zegarki? )
:
Dlatego też słowo Zuan znalazło się w cudzysłowiu , wiele osób jest przekonanych iż jest to marka zegarka, ale dobrze że o tym napisałeś , coś co dla nas jest oczywiste, nie musi być tak dobrze zrozumiałe dla postronnego czytelnika.
A co do gustu , to oczywiście o gustach się nie dyskutuje, mnie się akurat podoba, lubię takie ascetyczne zegarki, no i najważniejsze , ma lotnicze korzenie.
A co do gustu , to oczywiście o gustach się nie dyskutuje, mnie się akurat podoba, lubię takie ascetyczne zegarki, no i najważniejsze , ma lotnicze korzenie.
:
Mysmy przecie juz dawno wiedzieli co oznacza to zuan , ale weszlo to do naszego potocznego jezyka jako nazwa zegarka - duzo aukcji jest opisanych zuan means jewel
:
Zuan, to tak jak FNN, czy udzielam Ci odpowiedzi wymijającej, lub słuszną linię ma nasza partia
:
Wspaniały.Gratulacje
:
Jeszcze wygląd oryginalnego werku i tarczy z 1963 roku
:
Muszę to napisać, choć to po Pentaksowemu.
AJ HEJT JU!
... prześliczny.
AJ HEJT JU!
... prześliczny.
:
Oj tam nie po Pentaksowemu , my juz dawno uzywamy tego zwrotu w akcie zachwytu.
anduril napisał: |
Muszę to napisać, choć to po Pentaksowemu.
AJ HEJT JU! ... prześliczny. |
Oj tam nie po Pentaksowemu , my juz dawno uzywamy tego zwrotu w akcie zachwytu.
:
Drogi Sylwku...pytania mam i nawet dwa:
-obadales moze z czego sa zrobione wskazowki ?
-moze widziales gdzie mozna dostac model "0437" tego zegarka?
-obadales moze z czego sa zrobione wskazowki ?
-moze widziales gdzie mozna dostac model "0437" tego zegarka?
:
I chyba zapomnialem napisac...piekny jest i gratuluje!! : )
:
Odpowiedz do tematu
Wskazówki są oczywiście metalowe, a kolor to raczej malowanie, pod silnym powiększeniem widać że to farba.
Poza tym innych modeli tego zegarka nigdzie nie widziałem, tylko na WUS
Poza tym innych modeli tego zegarka nigdzie nie widziałem, tylko na WUS