Cwane dranie ..
Najlepiej by było właśnie coś na miejscu upolować .
Odpowiedz do tematu
:
A jakąś partię pokitraną po kieszeniach dla kolegów z forum podczas powrotu przywieźć.
Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
Przywieżć mogę, nie ma problemu
Otwieramy buro handlowe w HK.
Maxio, nie jestem obeznany w temacie więc proszę o nie wprowadzanie mnie w błąd z cenami bo już się podpaliłem.
A z tych co ja wkleiłem coś jest wartego przynajmniej obejrzenia?
Otwieramy buro handlowe w HK.
Maxio, nie jestem obeznany w temacie więc proszę o nie wprowadzanie mnie w błąd z cenami bo już się podpaliłem.
A z tych co ja wkleiłem coś jest wartego przynajmniej obejrzenia?
:
Ostatnio zmieniony przez Sebastian 2012-07-28, 12:48, w całości zmieniany 1 raz
Drzewo do lasu wozić ?
Ostatnio zmieniony przez Sebastian 2012-07-28, 12:48, w całości zmieniany 1 raz
Nie oceniaj człowieka po tym gdzie pije, ale ile może wypić!
:
Pozwoliłem sobie dzwonić do dystrybutorów...o ceny przynajmniej te oficjalne. Większośc odsyła mnie do sklepów, stąd pytanie do Blaza (a propos galerii), gdzie widziałeś tego SST na żywo, bo w sklepach go jeszcze nie ma podobno? SST to granica mojego budżetu. Wolałbym troszkę taniej. A gdzieś można obejrzeć te zegarki na raz? Jest jakiś taki salon?
:
Z tych, co pokazałeś, to najbardziej mi się Longines widzi.
Ale w HK jest bardzo dużo sklepów z zegarkami - i napewno kupisz taniej niż w Polsce.
Ale w HK jest bardzo dużo sklepów z zegarkami - i napewno kupisz taniej niż w Polsce.
:
carrera, jak bedziesz w HK, to nie ma sensu tu kupowac. Jedziesz do zegarkowego eldorado daj znaka, to cos nam przywieziesz
beceen | ***** ***
:
Imo taj jak pisali koledzy. Do miejsca docelowego QQ na łapie a na miejscu Orient z wyższej półki lub Grand Seiko. Ewentualnie inne nie budżetowe Seiko. Edzię, Longi czy Orisa może każdy wejść do salonu i kupić. Potem z kolei bulić jak za zboże za każdy przegląd i naprawę w autoryzowanym serwisie. Po co przepłacać? Lepszą jakość masz na wschodzie nie mówiąc już o unikatowości zegara. Inna sprawa że być może większy szacun uzyskasz u kitajców jak poprosisz o pomoc w kupieniu na miejscu sikora wyprodukowanego przez nich - jako dowód uznania ich produktu.
Poza nazwą, która nie jest "odpowiednio brandowa" te zegary są naprawdę lepsze technicznie.
Poza nazwą, która nie jest "odpowiednio brandowa" te zegary są naprawdę lepsze technicznie.
Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
Dzięki wielkie za pomoc. Jak będę w HK to będę pytał o poszczególne modele. Mam nadzieję, że nie macie nic na przeciw. Prawdopodobnie wylatuję na początku września i będę do końca roku. JEsli się przedłuży to na święta przylecę. Mogę coś przywieźć ale tak max 2-3 sztuki. Nie chcę robic kontrabandy
:
no to daj znac, jak juz bedziesz na miejscu.
Moze cos poprzemycasz
Moze cos poprzemycasz
beceen | ***** ***
:
Dopisz i mnie do listy
"Sracz był oddalony od wyra, szło się w deszczu. Gówniane to były czasy."
Jan Oborniak
Jan Oborniak
:
Będę pisał na bieżąco ale to jeszcze trochę czasu.
:
Tylko się nie wystrasz namolności kolegów. Tak sobie gadają. Przede wszystkim sobie masz przywieźć super sikory za mniejszą kasę niz u nas. Musimy mieć powód żeby cię hejtować i fokować.
:
Ostatnio zmieniony przez Borewicz 2012-07-30, 13:06, w całości zmieniany 1 raz
A tak zboczywszy nieco z tematu wojaży kolegi, a wracając do GMT - czy któryś z kumotrów obeznanych w Taobao itd. natknął się na jakieś shanghaie, beijingi, seagulle itp. z GMT, powiedzmy do 1K pln?
Czy tylko Alpha/Chronotac/MM/Bagiel pozostają? (pomijam Eyki itp., bo koperty z szajsmetalu odpadają)
Czy tylko Alpha/Chronotac/MM/Bagiel pozostają? (pomijam Eyki itp., bo koperty z szajsmetalu odpadają)
Ostatnio zmieniony przez Borewicz 2012-07-30, 13:06, w całości zmieniany 1 raz
"Sracz był oddalony od wyra, szło się w deszczu. Gówniane to były czasy."
Jan Oborniak
Jan Oborniak
:
Odpowiedz do tematu
A są jakieś polskie zegarki GMT?