Ukradziony Boschett
Odpowiedz do tematu

: Ukradziony Boschett
Pany, część Osób czytała o moim skradzionym żółtym Boschett'cie.

Sprawa wygląda w skrócie tak:
- ktoś się nie bał i zegarek z paczki wyciągnął (ewentualnie sprzedawca go tam nie włożył, ale tu raczej wątpię)
- zgłosiłem reklamację na poczcie - na razie odpowiedzi brak
- zgłosiłem (dzięki Ciniol za pomoc) sprawę na policję - odpowiedzi na razie brak
- zgłosiłem spór w PayPal.
- sprzedawca zgłosił sprawę do USPS - zajmują się sprawą. Poinformował mnie, że dostał informację, że będzie zwrot kwoty z ubezpieczenia.

I wszystko niby ok, ale...

- PayPal zamknie mi sprawę, jeśli nie przekształcę jej w roszczenie za kilka dni. Jednocześnie, sprzedawca jeszcze nie dostał zwrotu kasy z USPS.

Zaproponował mi, że odda mi połowę kasy od razu jak zamknę spór na PP, a resztę, jak dostanie zwrot.

I teraz prośba o poradę - zrobić tak jak proponuje - czyli zamknąć/poczekać aż PP zamknie spór, i potem czekać na resztę kasy od niego?
Czy przekształcić spór w roszczenie i liczyć, że PP rozstrzygnie na moją korzyść?

:
Kurde, wszystko rozbija się o to, na ile można ufać sprzedawcy... :roll:

Pupcia rubcia salcesonik, heloł beloł w dupę słonik!
:
Nie liczyłbym na to, że odezwie się do Ciebie więcej, jak zamkniesz mu spór na paypalu.

:
Santino, czy zaufasz człowiekowi, którego nigdy nie widziałeś na oczy?? Nic o nim nie wiesz? Nigdy nie zobaczysz? Musi Ci oddać niemałą kwote, czyli na układzie (paypal) jest w plecy??

machlo napisał/a:
Nie liczyłbym na to, że odezwie się do Ciebie więcej, jak zamkniesz mu spór na paypalu.

+1

ooo przekroczyłem 800 postów :)

Ostatnio zmieniony przez Apa13 2012-09-03, 09:57, w całości zmieniany 1 raz
"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
:
No, ja ogólnie ufam ludziom.
To źle?

Części ludzi na naszym forum też nie widziałem na oczy...

:
Ja bym przekształcił spór w roszczenie, jeśli koleś jest kumaty to powinien to zrozumieć, i jessli pisze prawdę to i tak USPS odda mu kasę.

:
Santino, ale masz do nich bliżej. Nie zarabiasz na nich? Pomagacie sobei bardziej bezinteresownie w ramach hobby.

Santino, ja ufam ludziom, ale nie na allegro, ebayach etc. Z 3 razy już się przejechałem.
Moja babcia powiada w kwestiach finansowych i rozliczeń. "Kochajmy się, jak bracie, ale liczmy, jak żydzi ( tzn nie naciągając, ale rozliczając)"

:
Apa13, Ale ja nie kupowałem na ebayu, tylko właśnie na forum.
Wprawdzie nie naszym, ale w końcu WUS to też forum. Chociaż nasze lepsze ;-)

Jakbym nie miał wątpliwości, to bym sam zamknął spór. A tym bardziej Wam nie zawracał gitary...

Jak żyć...?

:
Svedos napisał/a:
Ja bym przekształcił spór w roszczenie, jeśli koleś jest kumaty to powinien to zrozumieć, i jessli pisze prawdę to i tak USPS odda mu kasę.

Też chyba bym tak zrobił.
Bo na wypłatę odszkodowania od kuriera - na to można długo czekać.

Czy paczka była naruszona gdy ją odbierałeś?
Podpisałeś, że wszystko OK?
Jeśli tak, to będą robić problemy z wypłatą.....

Poza tym - jak dowiesz się, że już wypłacili a On się np. ociąga?

:
A, to trochę zmienia postać rzeczy - to znaczy, że ten kolo to nie handlarz? Bo jak jest aktywnym uczestnikiem forum, to raczej nie zrobi sobie z mordy cholewy...

Pupcia rubcia salcesonik, heloł beloł w dupę słonik!
:
Santino, może wyjasnij mu, że nie jest to pewna, miła sytuacja. Obawiasz się co będzie jak paypal zamknie sprawę. Za krótko sie znacie, abyś mu w pełni zaufał. Zły smak i tak pozostanie, zaginął dość drogi zegarek, nerwy etc, każdy jest w plecy.

:
Santino, ja bym chyba jednak nie ryzykowal. Ewentualnie poszperal po WUSie kto co od niego kupowal i moze z tej strony sprawdzil jego rzetelnosc. Niemniej zycze powodzenia w odzyskaniu gotowki.

"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Michał G., Już sprawdzałem - zanim kupiłem ;-) - wszystko ok.

:
Svedos napisał/a:

Dokładnie, ale zanim to zrobisz - napisz do kolesia, że musisz tak zrobić i dlaczego. Szczerze, kawa na ławę.

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum