Witam stoje przed zakupem zegarka ale mam problem czy te zegarki sa oryginalne i czy były używane przed niemieckie wojsko podczas 2 wojny światowej .
http://img513.imageshack....d=dscn7858o.jpg ten był uzywany przez policje podobno
http://img171.imageshack....id=dscn7869.jpg
dziekuje za pomoc . pozdrawiam
Odpowiedz do tematu
: identyfikacja zegarków
Ostatnio zmieniony przez czerwonybaron3 2012-09-24, 15:14, w całości zmieniany 2 razy
Ostatnio zmieniony przez czerwonybaron3 2012-09-24, 15:14, w całości zmieniany 2 razy
:
404 Not Found i tylko tyle widać
Co mnie nie zabije, to mnie dopiero wk...i.
:
poprawione
:
Ostatnio zmieniony przez Wintergreen 2012-09-24, 19:59, w całości zmieniany 1 raz
Pytanie było na dwóch forach - moje zdanie więc już znasz...
W skrócie: Hado nie licząc wskazówek zasadniczo OK, Optimę sobie odpuść.
Najlepiej wrzucić te linki w naszym dziale vintage... W każdym razie tam chłopaki udzielą ci najdokładniejszej odpowiedzi.
W skrócie: Hado nie licząc wskazówek zasadniczo OK, Optimę sobie odpuść.
Najlepiej wrzucić te linki w naszym dziale vintage... W każdym razie tam chłopaki udzielą ci najdokładniejszej odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony przez Wintergreen 2012-09-24, 19:59, w całości zmieniany 1 raz
Były starszy szeregowy Wintergreen był to złośliwy gnojek, który znajdował zadowolenie w swojej bezsensownej pracy.
:
ktos sie jeszcze wypowie na temat tych zegarkow ?
:
Dobre
Cytat: |
http://img513.imageshack....d=dscn7858o.jpg ten był uzywany przez policje podobno |
Dobre
Pozdro!!!
:
Moze wprowadzisz coś sensownego do tematu ?
:
Zobacz tutaj WOJENNE
Moje najlepsze wojenne zegarki zamieniły się w zwykłe stare zegarki (ale też fajne).
Tam znajdziesz też odpowiedź na swoje pytanie.
Moje najlepsze wojenne zegarki zamieniły się w zwykłe stare zegarki (ale też fajne).
Tam znajdziesz też odpowiedź na swoje pytanie.
:
A może by tak baron ruszył 4-ry litery, przejrzał trochę materiału dostępnego w internecie i na tymże forum i sam określił jakie to są zegarki i że znów drogo.Wnieś trochę własnej inicjatywy a gwarantuje że nie staniesz się warzywem.
czerwonybaron3 napisał/a: |
Moze wprowadzisz coś sensownego do tematu ? |
A może by tak baron ruszył 4-ry litery, przejrzał trochę materiału dostępnego w internecie i na tymże forum i sam określił jakie to są zegarki i że znów drogo.Wnieś trochę własnej inicjatywy a gwarantuje że nie staniesz się warzywem.
Pozdro!!!
:
+1
Dla ułatwienia zacytuję Ci fragment z tego linka z Militaria Fundforum, co go sam podesłałem na kizi, a którego widać nie chciało ci się czytać
Boden: (..) Logo des unbekannten Deckelherstellers
Ostatnio zmieniony przez Wintergreen 2012-09-25, 19:10, w całości zmieniany 2 razy
kaido2 napisał/a: |
A może by tak baron ruszył 4-ry litery, przejrzał trochę materiału dostępnego w internecie i na tymże forum i sam określił jakie to są zegarki (...).Wnieś trochę własnej inicjatywy a gwarantuje że nie staniesz się warzywem. |
+1
Dla ułatwienia zacytuję Ci fragment z tego linka z Militaria Fundforum, co go sam podesłałem na kizi, a którego widać nie chciało ci się czytać
Boden: (..) Logo des unbekannten Deckelherstellers
Ostatnio zmieniony przez Wintergreen 2012-09-25, 19:10, w całości zmieniany 2 razy
Były starszy szeregowy Wintergreen był to złośliwy gnojek, który znajdował zadowolenie w swojej bezsensownej pracy.
:
Uważasz ze nie szukałem ? Chce wysłuchać zdania kogoś kto się na tym zna
:
A to przepraszam, już nic nie piszę. Apeluje do fachowców, aby wreszcie się wypowiedzieli bo sam jestem ciekaw.
czerwonybaron3 napisał/a: |
Uważasz ze nie szukałem ? Chce wysłuchać zdania kogoś kto się na tym zna |
A to przepraszam, już nic nie piszę. Apeluje do fachowców, aby wreszcie się wypowiedzieli bo sam jestem ciekaw.
Pozdro!!!
:
To ja fachowo wypowiem się w temacie używania przez policję.
Istnieje prawdopodobieństwo, że zegarek był używany przez policję. Kwestia do czego zależy od autora opowieści. Jeżeli będzie dorównywał wyobraźnią Tarantino może z tego wyjść coś ciekawego.
I chciałbym zaznaczyć, że prawdopodobieństwo używania przez policję jest wprost proporcjonalna do ilości wyprodukowanych zegarków
Istnieje prawdopodobieństwo, że zegarek był używany przez policję. Kwestia do czego zależy od autora opowieści. Jeżeli będzie dorównywał wyobraźnią Tarantino może z tego wyjść coś ciekawego.
I chciałbym zaznaczyć, że prawdopodobieństwo używania przez policję jest wprost proporcjonalna do ilości wyprodukowanych zegarków
:
Ostatnio zmieniony przez Z_bych 2012-09-26, 09:09, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
Ja też chciałbym się wypowiedzieć fachowo. Nawet bardzo fachowo. W związku z czym idę się dokształcić. Zacznę też szukać zegarmistrza, który na praktykę przygarnie... A później wypowiem się wyjątkowo fachowo. Poczekaj więc CzerwonyBarkonieTrzeci
[ Dodano: 2012-09-26, 11:08 ]
To ja tylko zaznaczę jeszcze, że jest odwrotnie proporcjonalne do stosunku policjantów (i policjantki) do tych zegarków
(cokolwiek by to nie znaczyło)
[ Dodano: 2012-09-26, 11:08 ]
wahin napisał/a: |
I chciałbym zaznaczyć, że prawdopodobieństwo używania przez policję jest wprost proporcjonalna do ilości wyprodukowanych zegarków |
To ja tylko zaznaczę jeszcze, że jest odwrotnie proporcjonalne do stosunku policjantów (i policjantki) do tych zegarków
(cokolwiek by to nie znaczyło)
Ostatnio zmieniony przez Z_bych 2012-09-26, 09:09, w całości zmieniany 1 raz