Odpowiedz do tematu
:
mewka większa...
FORZA Robert!
RK WRT
RK WRT
:
kiedyś tam, sobie ją kupię i tylko będę ją czyścił i polerował,bo czy taką slicznotkę można noszeniem na łapie fatygować?
:
Za duży, bazel karbowany też za duży i w ogóle za krzykliwy. Zegarek musi mieć proporcję do szerokości nadgarstka. Najlepsza proporcja dla standardowego nadgarstka i casuala to ok 36mm. Dlatego justdate'y, seamaster'y i shanghai'e były takie.
[ Dodano: 2012-11-30, 20:19 ]
Dzięki za bardzo trafną stylistycznie podpowiedź. Ale 39 mm to za dużo. Dlaczego Grand Seiko SBGW035 za 4 tys$ ma tylko 36mm retorycznie zapytam?
Ostatnio zmieniony przez Mzeg 2012-11-30, 20:24, w całości zmieniany 2 razy
Szajmon napisał/a: |
Nawiązując do tego co pisze Blaz, mogę zaporoponować (chociaż marka tutaj powszechnie znana):
http://www.parniswatch.ne...dwt&goodsid=566 Oyster jak ta lala |
Za duży, bazel karbowany też za duży i w ogóle za krzykliwy. Zegarek musi mieć proporcję do szerokości nadgarstka. Najlepsza proporcja dla standardowego nadgarstka i casuala to ok 36mm. Dlatego justdate'y, seamaster'y i shanghai'e były takie.
[ Dodano: 2012-11-30, 20:19 ]
Bronek napisał/a: |
W takiej stylistyce, to dla mnie (i nie tylko) ideałem jest Mewka M177S:
http://www.ebay.com/itm/S...=item3f1a4102ed No, ale Ty szukasz kwarca... |
Dzięki za bardzo trafną stylistycznie podpowiedź. Ale 39 mm to za dużo. Dlaczego Grand Seiko SBGW035 za 4 tys$ ma tylko 36mm retorycznie zapytam?
Ostatnio zmieniony przez Mzeg 2012-11-30, 20:24, w całości zmieniany 2 razy
:
na dzisiejsze czasy 36mm to damski rozmiar jest
:
No tak sory że mi umknęło, SBGW035 dla kobiet jest...
symela napisał/a: |
na dzisiejsze czasy 36mm to damski rozmiar jest |
No tak sory że mi umknęło, SBGW035 dla kobiet jest...
:
Każdy nosi co uważa, też wolę ciut większe, ale ten GS do najbrzydszych nie należy...
FORZA Robert!
RK WRT
RK WRT
:
Też ubolewam, że GS i OS robią takie maluchy garnitury.
A gdzie męski rozmiar garnitury 40-42mm...
A gdzie męski rozmiar garnitury 40-42mm...
Dziewczyny lubią brąz zapraszają
:
Zegarek ma się optymalnie układać na przegubie. 36 mm to zapewniał i zapewnia. Dla zegarka bez komplikacji na tarczy i standardowego nadgarstka jest to optymalny rozmiar. A to że kierujemy się także aktualną modą zegarkową to zupełnie inna sprawa.
bow napisał/a: |
Też ubolewam, że GS i OS robią takie maluchy garnitury.
A gdzie męski rozmiar garnitury 40-42mm... |
Zegarek ma się optymalnie układać na przegubie. 36 mm to zapewniał i zapewnia. Dla zegarka bez komplikacji na tarczy i standardowego nadgarstka jest to optymalny rozmiar. A to że kierujemy się także aktualną modą zegarkową to zupełnie inna sprawa.
:
Idealna garnitura to 39-40mm chociaż Długas zaraz powie że 44mm Dla mnie 38 to już malutko
:
To też trochę od wzrostu i postury zależy...
Słoniu napisał/a: |
Idealna garnitura to 39-40mm |
To też trochę od wzrostu i postury zależy...
:
Satanista karakan już nie jest, to rozumie o co chodzi...
Jak się chodzi z głową w chmurach to trzeba mieć więcej, niż jak się sprawdza co w trawie piszczy...
Odpowiedz do tematu
Santino napisał/a: | ||
To też trochę od wzrostu i postury zależy... |
Satanista karakan już nie jest, to rozumie o co chodzi...
Jak się chodzi z głową w chmurach to trzeba mieć więcej, niż jak się sprawdza co w trawie piszczy...
Dziewczyny lubią brąz zapraszają