Z wątku o Orientach wykopane przez Iksa
Odpowiedz do tematu
:
Słoniu, co to za Orienty i gdzie to kupić?
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Słoniu, dzięki właśnie szukałem czegoś podobnego do 5tki, w bardziej ludzkim rozmiarze, a ładniejszego od tego większego Seiko.
Orientujesz się ile one mają w uszach?
Orientujesz się ile one mają w uszach?
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Michał G., - nie mam pojęcia, ale obstawiam 22mm bo mój mały oriencik tyle ma.
:
Ale fajne te orienciki!
:
No prawie jak CW
Co mnie nie zabije, to mnie dopiero wk...i.
:
Słoniu, Niecierpię Cię Przez Ciebie kolejny zegarek idzie na wishlistę
:
No cóż, krąg poszukiwań w sposób się zawęża: to musi być japończyk. Seiko, Orient, ewentualnie Citizen. Poleciłbym bajeranckiego Monstera, ale może lepsze byłoby coś, co nie wykrzywia kręgosłupa 14-to latka i czego nie skroją na najbliższej przerwie.
pozdrawiam
Narfas
pozdrawiam
Narfas
:
ale po co szukac; male seiko military bedzie w sam raz na pierwszy zegar - rozmiar akurat dla mlodziezy, wytrzymaly, piaskowana koperta, nawet cos pomodzic mozna bo to na 7s26.
beceen | ***** ***
:
Niby tak, ale ta młodzież ma nadgarstek 17,5-18.
pozdrawiam
Narfas
beceen napisał/a: |
ale po co szukac; male seiko military bedzie w sam raz na pierwszy zegar - rozmiar akurat dla mlodziezy, wytrzymaly, piaskowana koperta, nawet cos pomodzic mozna bo to na 7s26. |
Niby tak, ale ta młodzież ma nadgarstek 17,5-18.
pozdrawiam
Narfas
:
sluszna linie ma nasza partia
no to duze military
Narfas napisał/a: |
ale ta młodzież ma nadgarstek 17,5-18 |
sluszna linie ma nasza partia
no to duze military
beceen | ***** ***
:
Spojrzałem na własny nadgarstek i mnie olśniło.
Małe Mako.
Tanie, dobre, dokładne, sprawdzone, dokładne, wodoszczelne, rozsądny rozmiar i nie urywa łapy. Same zalety.
pozdrawiam
Narfas
Małe Mako.
Tanie, dobre, dokładne, sprawdzone, dokładne, wodoszczelne, rozsądny rozmiar i nie urywa łapy. Same zalety.
pozdrawiam
Narfas
:
Noo zacny pomysł. A moze Ray? Drozsze to to niewiele (patrząc po cenach z orientuhren to jest 10 ojro róznicy), wymiar ten sam. Mi osobiście dizajn bardziej podchodzi.
Odpowiedz do tematu
Narfas napisał/a: |
Spojrzałem na własny nadgarstek i mnie olśniło.
Małe Mako. Tanie, dobre, dokładne, sprawdzone, dokładne, wodoszczelne, rozsądny rozmiar i nie urywa łapy. Same zalety. |
Noo zacny pomysł. A moze Ray? Drozsze to to niewiele (patrząc po cenach z orientuhren to jest 10 ojro róznicy), wymiar ten sam. Mi osobiście dizajn bardziej podchodzi.