dylemat-co dalej z kolekcjonowaniem ???
Odpowiedz do tematu

Blaz
[Usunięty]
:
Woytec60 napisał/a:
Blaz napisał/a:
Przemek, widzę rozwiązanie: G-shock i ten wymarzony zegarek. I mówię poważnie, bo sam taki model preferuję. Nosisz swojego wymarzonego Graala, a gdy wiesz, że będziesz w sytuacji, w której zegarek może ucierpieć, zakładasz G-shocka.

Czyli jeśli u Ciebie za G-szoka "robi" to Casio to jakiego masz Graala? :złośliwiec: :P :D

Nie każdy zegarek tak może. cool

Ostatnio zmieniony przez Blaz 2012-12-04, 20:28, w całości zmieniany 1 raz
:
Cezar napisał/a:
Toć grzecznie drepczę na pierwszej pozycji cool

Chyba do zarobienia w papę łazęgo, bo chyba nie masz na myśli kolejki do Ocka Naszego Szanownego Kolegi Maru123. :złośliwiec:
;) :D

Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
Santino napisał/a:
Słoniu, kupujesz PO?

;-)

Oj tam, nie mówię nie :złośliwiec: ;) Ale tylko w chrono cool

Woytec60
[Usunięty]
:
Blaz napisał/a:
Woytec60 napisał/a:
Blaz napisał/a:
Przemek, widzę rozwiązanie: G-shock i ten wymarzony zegarek. I mówię poważnie, bo sam taki model preferuję. Nosisz swojego wymarzonego Graala, a gdy wiesz, że będziesz w sytuacji, w której zegarek może ucierpieć, zakładasz G-shocka.

Czyli jeśli u Ciebie za G-szoka "robi" to Casio to jakiego masz Graala? :złośliwiec: :P :D

Nie każdy zegarek tak może. cool

No dobra, fajny Ocek, fajny... ;)

A Ty Maru123 jak widać masz już mocne postanowienie kupić tę Omegę, potrzebujesz tylko, żebyśmy Ci tu potwierdzili, że słusznie robisz :złośliwiec:
Bierz, bierz, zawsze warto skosztować :)

Ostatnio zmieniony przez Woytec60 2012-12-04, 20:35, w całości zmieniany 2 razy
:
Ciniol, nieustająco żywię nadzieję, że będziesz na wiosennym...
Abym mógł osobiście wyrazić swe głębokie uczucie, które żywię do Osoby

:
ale żeby pośladki :foch: co za obscena :głową w mur: żebyś jednak nie mówił że jestem jakiś nieludzko niekoleżeński to odpuszczam ocka - Pasti mi napisał pewne PW :) :) :)
Święta są tak słoniowo wcześniej w tym roku :)

Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
Blaz napisał/a:

u mnie za g-shocka robi bagelsport, w mojej racy się sprawdza i wygląda :))

kupuj PO jak stwierdzisz że cię satysfakcjonuje i przez miesiąc nie założysz innego (poza tym do garnituru) to możesz śmiało sprzedawać kolekcję ;)

:
Ciniol napisał/a:
Pasti mi napisał pewne PW

Tera to obaj musicie być koniecznie :złośliwiec:

:
Cezar napisał/a:
Ciniol napisał/a:
Pasti mi napisał pewne PW

Tera to obaj musicie być koniecznie :złośliwiec:

No ja ostatnio byłem i na wiosnę też pewnie będę :złośliwiec:

Co do tematu to też mam dylemat. Spodobała mi się Omega Speedmaster i próbuję już jakiś czas o niej nie myśleć, ale mi nie przechodzi :głową w mur:
Cenowo musiałbym pozbyś się 4 zegarków po około 2 k pln. Szkoda mi trochę, bo mam już Fortisa chrono i nie noszę go zbyt często, z racji, że pozostałe moje zegarki też bardzo lubię... a mam tych użytkowych ponad 30 szt. + trochę vintagów.

Chciałem zjechać do 20, ale co sprzedam 3-4 sztuki to znowu kupuję 5 nowych. Boję się, że po zakupie Omegi, dalej będę kupował kolejne. Z drugiej strony korci mnie, aby się jednak przekonać na żywo :głową w mur:
I jak tu żyć ? :głową w mur: :głową w mur: :głową w mur:

World Wide Watches
:
pasti, o to mnie pewnie rozumiesz :))

:
pasti napisał/a:
po zakupie Omegi, dalej będę kupował kolejne.

To masz gwarantowane :)
A co byś sprzedał ?
Może na PW, żeby Rafałek się nie obudził ;)

:
Sizarro musza cie zmartwić - perełki już podebrane z koszyczka Pastiego :P :))
poza tym Ty nie szanujesz zegarków - kupujesz, wykorzystujesz i porzucasz znaczy oddajesz innym za kasę. tak nie robi nastajaszczij wielbiciel sikorów ;)

:
Ciniol napisał/a:
oddajesz innym za kasę

Nie za kasę, tylko za grosze...

:
Maru123 napisał/a:
pasti, o to mnie pewnie rozumiesz :))

Rozumiem i widzę to tak.
Przy naszej chorobie bezpieczniej jest kupować zegarki do 2-3 k pln, bo łatwiej je sprzedać i można ich mieć więcej.
Z drugiej strony ciągnie mocno w kierunku tych droższych aby spróbować.... vide przykład Karola (Doxy, teraz Omegi) - widać, że to też wciąga....

Teraz tylko pytanie jaką mamy silną wolę i czy zwycięży zdrowy rozsądek ? Choć w sumie ciężko rozmawiać o zdrowym rozsądku z kimś kto ma 20-30 zegarków użytkowych :głową w mur: :D

Cezar napisał/a:
pasti napisał/a:
po zakupie Omegi, dalej będę kupował kolejne.

To masz gwarantowane :)
A co byś sprzedał ?
Może na PW, żeby Rafałek się nie obudził ;)

A wiesz, że juest już jeden taki pierwszy w kolejce... i nie jest to wcale Rafał :D

World Wide Watches
:
:foch:

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum